animal-riding-review

Als een echte ruiter te paard op een Animal Riding horse – Een leuk paardje op wielen voor thuis!

Hop paardje hop.. paardje in galop. Mijn dochter heeft in de zomervakantie voor het eerst op een pony gereden en is sindsdien helemaal dol op paarden. Overal waar we paarden of pony’s tegenkomen is zij altijd degene die ze als eerste ziet. Haar enthousiasme werd nog groter toen ze begin vorige maand een kei leuk paard op wielen van Animal Riding kreeg voor thuis. Het unboxing filmpje hiervan heb ik jullie al laten zien op Facebook. Nu vertel ik jullie meer over ons nieuwe huisdier ‘Amadeus’.

Animal Riding; het leukste cadeau voor paardenfans

Paarden en pony’s hebben bij mijn dochter altijd al de interesse gewekt. Ze kijkt graag naar paardenseries op Netflix, heeft paardenboeken om voor te lezen, en zelfs een paardenknuffel om mee te spelen. Ze is bijna 4 jaar en in de zomer kreeg ze de kans om op een echt paard te rijden. Dit hebben we toen bij een manege in Istrië (Kroatië) gedaan. Ze had het de hele dag over niets anders meer. Ons paardenmeisje was zo trots en blij. Ik hoor van andere moeders in de buurt waar wij wonen dat paardrijden een beste investering is. De paardrijlessen voor kinderen in de manege of privé zijn duur, nog niet geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, hebben lange wachtlijsten en je moet een hele uitrusting aanschaffen met onder andere een speciale cap, laarzen, rijkleding etc. Bij de dichtstbijzijnde manage hier in de buurt kun je de lessen niet per stuk betalen en zit je gelijk aan een jaarcontributie vast. Jammer eigenlijk want je bent dan verplicht door te betalen als je kindje niet meer wilt of kan op wat voor manier ook. Een Animal Riding paardje is een goed alternatief, kost minder dan een jaarcontributie en de rest van de uitrusting die je nodig hebt. Het is natuurlijk geen vervanging voor een echt paard.. maar wij zijn om en dochterlief vind het fantastisch! Een paardje voor thuis om samen met haar vriendinnen op te rijden. Hoe leuk is dat?

horsecentar-lanterna
Eerste keer paardrijden in het echt (tijdens de zomervakantie in Istrië 2018)

Is een paard op wielen net zo leuk als een echt paard?

Jazeker. Sterker nog, ze zijn er in verschillende maten. In het Doe Museum in Veendam hebben ze ook paarden op wieltjes en daar waren ook paarden die geschikt zijn voor volwassenen (tot 80 kilo gewicht kan het grootste paard dragen). Ik heb het toen zelf ook even geprobeerd en dat was erg leuk! Ook vond ik een paard op wielen een stuk minder eng dan een echt levend paard. De bewegingen op een Animal Horse heb je zelf in de hand. Vroeger heb ik zelf ook wel eens paard gereden met vriendinnen maar ik zou dat nu echt niet meer kunnen. Mijn dochter stond met open mond naar het paard te kijken toen ze de doos van Animal Riding mocht uitpakken. Dit filmpje moet je echt nog even zien als je ‘m gemist hebt.. Haar enthousiasme over een paard op schaatsen (ze bedoelde wielen maar zei schaatsen, heerlijk die peuterpraat), zo leuk! 😉

Er staat een paard in de gang..

En toen stond er letterlijk opeens een paard in de gang toen de postbode het grote pakket kwam afleveren. Hier hebben we wel even om moeten lachen hoor. Zo’n groot formaat doos komt hier niet heel vaak en de postbode vroeg of hij de doos (het paard) in de gang mocht zetten. Ja tuurlijk mocht dat en mijn man en ik zongen het liedje ‘Er staat een paard in de gang‘ door André van Duin hardop in koor mee. Zo’n echte carnavalsknaller van jaren geleden. Ken je hem nog?

Paardje samen opzadelen

Paardrijkleding en paardrijlaarzen hadden we niet maar daar hebben we een leuke oplossing voor gevonden. We haalden haar roze regenlaarsjes en een roze fietshelm uit de kast. Veiligheid boven alles dus een helmpje krijgt zeker op als we de eerste keer buiten gaan rijden. Het Animal Riding paardje van mijn dochter heeft de naam ‘Amadeus’. Zo heet deze ook in de webshop en mijn dochter wist geen andere naam te verzinnen voor het paard. Amadeus is een paardennaam die je vaker hoort. Het paard zat al in elkaar en draagt al een halter en een zadel.

animal-riding-review

animalriding-paard-wielen

Amadeus verzorgen en de eerste buitenrit

Een Animal Riding paardje behandelen we als een echt paardje. Hij lijkt ook net echt en heeft een zachte vacht! Het zadel kun je erop zetten en eraf halen met een klittenbandsluiting. Het halter zit vast aan het paardenhoofd. Het op- en afzadelen vind mijn dochter ook erg leuk om te doen en we hebben een zacht babyborsteltje met hele zachte haren waar ze de vacht van Amadeus voorzichtig mee kamt. Daarna kunnen we echt gaan rijden.

Het duurde niet lang voordat mijn dochter door kreeg hoe ze ermee vooruit kon komen. Ze kan zelfstandig op het paardje klimmen. Het is de bedoeling dat je de handvatten aan het hoofd, wat tevens het stuur is, waarmee je naar links en rechts kunst sturen, vasthoudt tijdens het rijden. Doordat je kindje zich gaat afzetten op de voetsteunen gaat het paardje vanzelf rijden. Let op, je kunt niet remmen of achteruit rijden, en als je het eenmaal door hebt kun je best snel met het paardje vooruit.

animal-riding-paard-horse-kids-review

animal-riding-horse-paard

Het galopperen met Amadeus gaat goed en we krijgen heel wat bekijks van voorbijgangers. Ze vinden het allemaal leuk om te zien. Het paard rijdt niet geluidsloos maar storend is het ook weer niet. In het begin van het filmpje hieronder kun je het draven horen.. 😉 Sommige buren hadden nog nooit zoiets eerder gezien en we kregen veel toffe reacties. Mocht er een vlekje opkomen dan kun je het makkelijk met een vochtige doek schoonmaken. Wij zijn blij met Amadeus als huisdier en maken bijna dagelijks een ritje. Ook mijn zoon van 8 vind het leuk om op het paardje te rijden. Amadeus hoort nu bij ons gezin.

Meer rijdende dieren op wielen

Op de website van animal-riding.nl ontdekte ik dat er nog veel meer dieren zijn waarop je kunt rijden. Wat dacht je van een unicorn op wielen, een zebra, leeuw of olifant?

De rijdende speelgoeddieren zijn te koop in drie verschillende maten;

 • Maat Small voor kinderen tussen 3 en 5 jaar (10 tot 40 kilo lichaamsgewicht).
 • Maat Medium/Large voor kinderen tussen 5 en 8 jaar (15 tot 65 kilo lichaamsgewicht).
 • Maat X Large voor kinderen vanaf 8 jaar (20 tot 80 kilo lichaamsgewicht).

De aanschafprijs voor een Animal Riding paardje lijkt misschien een beetje hoog maar als je dat vergelijkt met een fietsje, en je weet dat zo’n paardje een aantal jaren mee gaat, valt de prijs ontzettend mee. Een rijdend dier op wielen is een leuk cadeau voor een verjaardag of voor de feestdagen. Wij zijn ontzettend fan want het is niet alleen leuk voor het kind, het zorgt ook nog eens voor gezonde lichaamsbeweging.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ymyUXyP_wKc[/embedyt]

 

Zouden jullie kinderen zo’n paardje of een ander dier ook leuk vinden?

ervaring-animal-riding

14 thoughts on “Als een echte ruiter te paard op een Animal Riding horse – Een leuk paardje op wielen voor thuis!

 1. Omg wauw!!! Ja wij hebben ze ook wel eens met speeldagen in Hoorn gezien.

  Helaas hebben we t niet breed anders zou ik er zeer zeker een voor mijn kids willen❤️❤️
  Dit is toch fantastisch en ze zijn alle drie paarden/eenhoornfans

 2. Ik had dit review al eerder gelezen. Maar nu wil mijn dochter er persé 1 voor haar verjaardag. Welke maat had jij? Ik kan een large overnemen van iemand. Maar vraag me af of dit wel geschikt is. Ze wordt 5 jaar en is 110 cm

 3. Ik ben benieuwd welke maat u heeft voor uw dochtertje. Onzer dochter wordt 4, maar is 110cm. Ik zag dat de medium maar al kan voor kindjes vanaf 100 cm, dus neig naar die maat
  Groetjes Deborah

 4. Hoi! Een gekke vraag misschien. Mijn dochter van bijna 10 wil dit paard al paar jaar. Nu heeft ze budget ervoor (geld van oma gekregen) en ineens komt dit paard in haar gedachten dat ze dat wil kopen. Nu zitten wij als ouders in dubio. Want is dat omdat ze deze vroeger wilde en is dit dan nog geschikt als bijna 10-jarige. Wat denk jij? Jouw zoon is ondertussen ook 10? Heeft het zijn interesse nog? Het is een hoop geld om uit te geven aan iets wat zo kort misschien nog interessant is….

Geef een reactie