Anonieme kinderkledingbeurzen, een bezoekje waard of niet?

Tweedehandse pareltjes of nieuwe kledingstukken, je kunt het allemaal vinden op een anonieme kledingbeurs. Anonieme kinderkledingbeurzen zijn beurzen die vaak lokaal door ouders of door een vereniging georganiseerd worden in bijvoorbeeld een buurthuis of op een basisschool. Met anoniem word hier bedoeld dat de kleding en spullen in rekken hangt of op tafels gesorteerd ligt voorzien met een sticker, stuk schildersplakband of zelfs pleisters waar de prijs op staat beschreven de maat en het verkoopnummer.

 

12993629_1077150572355314_3116782263778975348_n

Kleding inbrengen

Zelf heb ik ook een mand vol kleding ingebracht die ik van tevoren zorgvuldig heb uitgesorteerd. Want kleren waar vlekjes in zitten, er te gedragen uitzien, of kapot zijn gaan in de bak. Ik zou niet iets durven te verkopen met dit soort taferelen. Mijn kinderen hebben best veel kleding en zeker beland de helft van alle kleding in de bak. Op Marktplaats heb ik slechte ervaringen met kinderkleren kopen en verkopen dus dat doen we niet meer. Met de babykleding heb ik een goede ruil gedaan, dus de kleertjes van afgelopen zomer proberen we op de anonieme kinderkledingbeurs te verkopen! Ik mocht maximaal 40 stukken kleding/schoeisel inbrengen en een speelkleed en de magnetronsterilisator heb ik er later ook nog bijgelegd. Een dag van de voren heb ik de spullen ingeleverd.

De anonieme kinderkledingbeurs

Zoals jullie zien is er aan kleertjes genoeg keus! Ook babyartikelen, speelgoed en fietsjes worden hier verkocht. Vlak voor de opening van de beurs staan er al best veel moeders voor de deuren te wachten want iedereen wil de beste koopjes scoren! Het is druk en na een half uurtje ligt veel door elkaar.

Dit heb ik gekocht

beurs

boetiekjurkje

Ik heb een paar dingen gekocht schoentjes van nieuwe schoentjes van H&M, een jurkje van Jubel, een broekje van Frendz, een  nieuw Engels of Amerikaans boetiekjurkje uit meerdere lagen met bijpassend luierbroekje en een spijkerjurkje. Op het boetiekjurkje zit aan de achterkant nog een strik. Alles voor mijn dochtertje dit keer, helaas heb ik voor de jongens niets kunnen vinden. In totaal heb ik voor alles samen € 14,50 voor betaald.

Wat heb ik verkocht?

Een paar uur na de beurs kon ik de mand met overgebleven kleding weer ophalen en mijn geldenvelopje ophalen. In totaal heb ik voor € 13,- aan kinderkleding verkocht, minder dan ik had verwacht! 10 % van de opbrengst gaat naar de vereniging die de beurs georganiseerd heeft. Dit word aan een goed doel geschonken, helaas ben ik vergeten welke. De overgebleven kledingstukken die niet zijn verkocht geef ik weg aan anderen die het goed gebruiken kunnen en naar een goed doel of in de kledingcontainer.

Voordelen van een anonieme kinderkledingbeurs

 • Prijzen staan meestal duidelijk aangegeven.
 • Koopjes scoren voor weinig.
 • Je steunt er vaak een goed doel mee. Een percentage van de opbrengst vaak aan een goed doel word geschonken.
 • Gezellig! Op sommige beurzen kun je tijdens of na het shoppen een kopje koffie drinken met iets lekkers erbij.

Nadelen van een anonieme kinderkledingbeurs

 • Drukte!
 • Na een half uur hangt/ligt alles door elkaar en niet meer netjes op maat.
 • Je kunt niet onderhandelen.
 • Je kunt de kleding of spullen niet retour doen, dus kijk het goed na voordat je iets koopt!
 • Vaak niet met een kinderwagen door te komen dus laat je kinderen thuis of neem ze mee in een draagzak of doek als het moet.

Zijn jullie al eens naar een (anonieme) kinderkledingbeurs geweest?

 

12 Comments

 • Reply Channa april 10, 2016 at 7:22 am

  Ik ga twee keer in het jaar naar zo’n soort beurs. Zelf inbrengen nog nooit gedaan, maar koop er altijd wel wat!

  • Reply VolgMama april 11, 2016 at 10:38 am

   Hier is het ook twee keer per jaar, een zomer en winterbeurs 😉

 • Reply Dhini april 10, 2016 at 7:52 am

  Het lijkt mij leuk. Ik ben nog nooit geweest en ik weet het niet waar kan ik informatie vinden

 • Reply Nathalie april 10, 2016 at 10:11 am

  Wat een leuke kleding!

  Zelf koop ik alleen, heb nog nooit wat ingebracht.

 • Reply Mary-Lou april 10, 2016 at 11:16 am

  Nog nooit van gehoord. Wat heb je leuke dingetjes gekocht, vooral het boetiekjurkje vind ik erg mooi!

 • Reply Astrid april 10, 2016 at 1:07 pm

  Nooit gedaan. Ook omdat ik niet weet waar en wanneer ze zijn. Ja achteraf pas ?

 • Reply MetMirjam april 10, 2016 at 2:50 pm

  Nog nooit van gehoord eigenlijk! En dus ook nog nooit geweest haha. Leuke kleertjes heb je gescoord!

 • Reply Roxanne april 11, 2016 at 11:35 am

  Hier zijn af en toe van die beurzen in het buurthuis en ik ben er eigenlijk nog nooit geweest, maar ja, ik wil ook niet alles bewaren. Tot nu toe heb ik veel weggegeven aan de kledingbank en aan een zwangere vriendin, maar ik heb wéér vier tassen kleding staan. Die kleine vent van me groeit als kool…. Misschien toch maar eens kijken dan! Al was het maar voor ‘nieuwe’ kleding!

 • Reply Marguerita april 11, 2016 at 9:06 pm

  Ik heb een keer verkocht via zo’n beurs maar die wordt helaas niet meer georganiseerd, had toen ruim 30 euro verdiend dacht ik, maar ik was ook een duur item kwijt, dat niet was verkocht…

 • Reply Ilse van Kreanimo april 13, 2016 at 3:42 pm

  Oei, dat is iets nieuws voor mij!
  Ik ken wel tweedehandsbeurzen, maar geen anoniem…
  Eens zoeken of ze dat ook in België doen!

 • Reply Persoonlijk: Wij gaan verhuizen! - VolgMama.nl september 12, 2016 at 5:02 am

  […] om alles uit te zoeken, weg te doen en in te pakken. Een deel te kleine kinderkleding gaat naar de kinderkledingbeurzen binnenkort, ik ben benieuwd of het nog iets oplevert. De vorige keer was het niet echt een succes.  […]

 • Leave a Reply