Dagje uit: Drouwenerzand in Drouwen

Review Drouwenerzand – Als je naar attractiepark het Drouwenerzand gaat hoef je geen tassen vol met eten en drinken mee te nemen. In het pretpark kun je onbeperkt genieten van limonade, koffie, thee, patat, snacks en ijs! Ideaal voor een familie uitje, een kinderfeestje of zomaar een dagje uit in Drenthe.

Echt zo’n beetje in het midden van Drenthe ligt attractiepark het Drouwenerzand. Om het park heen kun je ook heerlijk wandelen maar daar kwamen wij niet voor. Wij kwamen het attractiepark met ons gezin bezoeken. Eigenlijk zouden we al eerder gaan maar er kwam steeds iets tussen of het weer was bagger slecht. Bovendien zijn vorige week de scholen van onze kinderen alweer begonnen en konden we nu alleen in het weekend gaan. In attractiepark Drouwenerzand zijn de meeste attracties buiten en daarom is het wel aan te raden om van te voren even het weerbericht te checken.

img_8614

Entree

Voor ons was het minder dan een uurtje rijden naar Drouwen. Het was de eerste keer dat we naar attractiepark het Drouwenerzand gingen en de navigatie wees ons de verkeerde weg. Gelukkig hebben we het 7 minuten later wel gevonden. De parkeerplaats was groot genoeg en we konden daar zelf een plek zoeken. Voor een uitrijmuntje betaal je € 3,50, deze koop je bij de kassa of in het souvenirwinkeltje in het park.

Toen we bij de ingang aankwamen dachten we nog dat het rustig zou zijn maar eenmaal binnen was dat toch anders en waren er best veel gasten. Als je online tickets hebt besteld (zijn goedkoper dan bij de kassa) kun je via de snelkassa naar binnen. De rij is daar meestal korter dus online kaarten bestellen heeft zeker zijn voordelen.

img_8616

Kleinschalig en overzichtelijk familie pretpark

Het attractiepark heeft iets meer dan 21 attracties en speelplekken. De attracties staan dicht bij elkaar en daarom is het park niet te groot en overzichtelijk. Grotere kinderen kunnen best alleen lopen in dit park als je dit goed af kunt spreken. Kinderen vanaf 1.30 meter mogen vrijwel overal alleen in. Mijn jongste zoon was 1.26 en moest bij de meeste attracties begeleiding mee van een volwassene. Omdat de attracties dichtbij elkaar staan kon mijn zoon bijvoorbeeld in de achtbaan en kon ik met mijn dochter naar het speeltuintje of de draaimolen er tegenover.

Het is trouwens ideaal dat eten en drinken bij dit park bij in is begrepen. Bij de meeste pretparken ben je veel geld kwijt aan een simpel patatje of ijsje en hier hoef je niet op je portemonnee te letten als je lekkere trek hebt.

img_8561

img_8603

Favoriete attracties

Wat ik zelf een erg leuke attractie vond was de Breakdance. Deze attractie ken ik al jaren van de kermis en was toen al erg populair. Mijn dochter vond de Carrousel het leukst en mijn zoontjes vonden het Spookhuis en de Piratenboot erg leuk! Papa houdt niet zo van al dat gedraai en vond daarom de Oldtimers het leukst.

img_8590

Wij hebben ons de hele middag vermaakt in het attractiepark en zouden er wat ons betreft nog wel iets langer kunnen blijven. Mocht Drouwen te ver rijden zijn of wil je langer van het attractiepark genieten? Het Drouwenerzand heeft ook een vakantiepark met hotel (ook met thema kamers), camping, bungalows, een luxe lodge tent.

Leuk voor op de agenda: Elke zaterdag in oktober en op woensdag 25 oktober vieren ze Halloween! Het park is dan in stijl versierd en heeft dan langere openingstijden. Griezelen in het donker als je durft..

Kijk voor entreeprijzen en actuele openingstijden op Drouwenerzand.nl

Ben jij al eens bij attractiepark het Drouwenerzand geweest?

Bewaren

4 thoughts on “Dagje uit: Drouwenerzand in Drouwen

Geef een reactie