Check in bij het Aviodrome in Lelystad!

aviodrome

Het Aviodrome in Lelystad is één van de leukste museums voor de gehele familie! Met je entree/passenger ticket begint de grote reis in de vliegtuigwereld. Check in voor een dagje plezier!

Altijd al gedroomd om piloot of stewardess te worden? Ik had die droom wel als kind en als tiener. Kapster of stewardess. Kappersdiploma afgerond maar doe er niet veel meer mee. Verkeerde keus geweest?! Al zou ik me nu niet willen omscholen als stewardess. Je bent dan veel van huis weg en dat met 3 kinderen? Nee, ik pas. Maar als ik nu bij Rotterdam of Amsterdam in de buurt woonde, dan zou ik zeker weten grond stewardess willen worden. Op een vliegveld werken lijkt me superleuk en avontuurlijk!

Kinderen kunnen na het inchecken een piloten- en stewardessen opleiding volgen. Ze krijgen dan een boekje en een potlood mee waar ze vragen in moeten vullen. Ook staan er een paar opdrachten in. Als alle opdrachten zijn afgerond dan krijgen ze hun Aviodrome vliegbrevet en kun je ze eventueel aanmelden  bij de Kidsclub Aviobuddies. Je blijft dan gratis op de hoogte van onder andere speciale evenementen!

aviodromeklm

Zowel binnen als buiten kun je de luchtvaartgeschiedenis opnieuw beleven. Bekijk de vliegtuigen en lees de geschiedenis. In sommige vliegtuigen mag je in. Bijvoorbeeld in de supergrote KLM boeing 747 hierboven op de foto. Wat een groot vliegtuig is dat zeg. Heel gaaf!

Binnen en buiten zijn er genoeg speelgelegenheden en binnen kun je terecht voor de lekkere trek. De vliegsimulators en het filmtheater met 4D film “I can fly” kan ik ook echt aanraden. Een super belevenis! Het was een ontzettend leuke middag, en de tijd.. die vliegt voorbij in het Aviodrome!

IMG_0132aa

Deze piloten hebben hun vliegbrevet gehaald!

Meer informatie vind je op de website van het  Aviodrome

Vind jij vliegtuigen ook zo interessant?

3 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje december 8, 2015 at 11:12 am

  Ik vind ze altijd een beetje intimiderend. Maar dit lijkt me wel een hele leuke ervaring.

  • Reply VolgMama december 9, 2015 at 4:01 pm

   Ja de vliegtuigen zijn zo groot hè.

 • Reply Malou december 9, 2015 at 10:37 am

  Dit kende ik nog niet, maar het lijkt me heel leuk voor als Nomi wat groter is 🙂

 • Leave a Reply