Hellendoorn Achtbaan - Corona maatregelen

Dagje uit: Avonturenpark Hellendoorn met Corona maatregelen, do or don’t?

Als pretparkliefhebbers keken wij al een tijdje uit naar de heropening van attractieparken. Toch is zo’n gezellig dagje uit natuurlijk best spannend in Corona-tijden en de huidige anderhalf meter samenleving. Zo heeft elk pretpark ‘Corona maatregelen’ moeten toepassen en overal zal het er ongetwijfeld anders aan toe gaan. Afgelopen zondag (op Vaderdag) was het zover; ons eerste attractiepark én waterpark bezoek voor dit seizoen. We trokken de stoute schoenen aan en gingen met het hele gezin op avontuur naar Avonturenpark Hellendoorn! Een bijzondere ervaring in deze gekke tijd, waar wij zeker positief op terug kijken.

Tijdens de Corona periode dat attractieparken, musea en zwembaden nog gesloten waren zochten wij vooral naar alternatieve uitjes. Zo hebben wij in onze eigen buurt ontzettend mooie wandelroutes én een speelbos ontdekt waar we nog niet eerder zijn geweest. Toen er bekend werd gemaakt dat de pretparken weer open zouden gaan, volgden we het nieuws nauw op de voet. Ik ontving het ene nieuwsbericht na het andere maar we besloten om toch nog even de kat uit de boom te kijken… tot afgelopen weekend dan. Naar aanleiding van een Insta Story werd ik namelijk benaderd met de vraag of wij Avonturenpark Hellendoorn wilden bezoeken om daar met eigen ogen te ervaren, hoe zo’n dagje uit met Corona maatregelen er nu eigenlijk uitziet. En om een kijkje te nemen in de vernieuwde attractie: Jungle Expedition!

Dat zette ons aan het nadenken. Als iedereen zich aan de maatregelen zal houden, we drukte zoveel mogelijk vermijden en vaak onze handen wassen en desinfecteren met handgel, dan moet een pretparkbezoek in Corona-tijden toch wel kunnen?

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt in Overijssel en is één van onze favoriete pretparken in Nederland omdat het voor ons nog geen uur rijden is, maar ook omdat het attractiepark en de attracties goed onderhouden zijn. Het park is schoon, er is leuke animatie, een showprogramma en ze hebben een heel tof waterpark. Voor de kleintjes tot 1.20 meter is er zelfs een aparte zone: Dreumesland. Dat zie je niet vaak in andere pretparken, zo’n apart gedeelte voor kleine kinderen.

Avonturenpark Hellendoorn Dreumesland
Mijn dochter maakt een ritje in de Vliegende Hollander, één van de attracties in Dreumesland.

Corona maatregelen in Avonturenpark Hellendoorn

Sinds 21 mei 2020 is Avonturenpark Hellendoorn weer geopend, met Corona maatregelen uiteraard. Deze maatregelen zijn er natuurlijk niet voor niets. Gasten kunnen nu weer veilig genieten van alle avonturen die Avonturenpark Hellendoorn te bieden heeft. Op basis van de richtlijnen van het protocol ‘Veilig Samen Uit‘ is het park anderhalvemeter-klaar. Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattracties, waaronder Avonturenpark Hellendoorn, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf. Het biedt gasten drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

  1. Zorgen voor 1,5 m afstand tussen huishoudens.
  2. Zorgen voor voldoende en heldere informatie.
  3. Zorgen voor extra hygiëne maatregelen.

In onderstaande video legt Kareltje, de Kok van Avonturenpark Hellendoorn, de Corona maatregelen haarfijn uit.


Online reserveren

In het kader van het coronavirus werkt Avonturenpark Hellendoorn met een beperkte capaciteit. Dit betekent minder bezoekers dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Om dit onder controle te houden heeft iedereen verplicht een online ticket en reservering nodig. Ook abonnementshouders moeten hun dagje uit online reserveren.

Parkeren en entree

Zowel de entreetickets voor het Avonturenpark als het parkeerticket dat je nodig hebt om je auto te parkeren, zijn alleen online te bestellen. Een deel van de parkeerplaats is afgesloten. Wij volgden de aanwijzingen om te parkeren. Eenmaal geparkeerd, zien we dat er een looproute is uitstippelt richting de entreekassa’s van het Avonturenpark. Onderweg naar de entree staan er markeringen op de grond om afstand te kunnen houden en bordjes waarop de Corona maatregelen nogmaals duidelijk worden gemaakt. Bij de kassa worden de tickets gescand en daarna kan het avontuur beginnen!

Pretpark Corona Maatregelen Parkeren
Vanaf de parkeerplaats is er een looproute uitgestippeld.
Avonturenpark Hellendoorn Corona Maatregelen
Corona maatregelen in Avonturenpark Hellendoorn.

Anderhalve meter afstand samenleving

De anderhalve meter afstand samenleving werkt natuurlijk alleen als iedereen daar aan meedoet. Omdat te verwezenlijken is er een ‘eenrichtingsverkeer looproute’ gecreëerd en zijn er vakken/markeringen in wachtrijen van attracties aangebracht. Met de Avonturenpark app kun je de route ook checken, al is de wifi in het park helaas zeer beperkt. Het is dus verstandig om de app thuis alvast op je telefoon te zetten.

Bij veel attracties worden karretjes om en om leeg gehouden om afstand te bewaren. Je kunt dus niet zomaar zelf een willekeurig plekje uitkiezen. De medewerker vraagt met hoeveel personen je bent en dan kan krijg je een plek aangewezen.

Duidelijk toch?

Looproute en eenrichtingsverkeer

De looproute in het Avonturenpark is aangegeven met pijlen en in vele gevallen enkel eenrichtingsverkeer. Wij vonden dat vrij duidelijk en de meeste gasten houden zich daar ook aan. Toch bleek het voor sommige mensen niet helemaal vanzelfsprekend. Een enkeling die tegen het verkeer inliep, werd vriendelijk aangesproken door een medewerker met het verzoek weer om te draaien. Goed dat het personeel van Avonturenpark Hellendoorn dit controleert.

Het eenrichtingsverkeer snappen we maar met een toiletbezoek is het niet altijd even handig. Als iemand uit het gezin bijvoorbeeld dringend naar de wc moet en een stuk moet lopen om een wc te bereiken, moet hij of zij daarna dus een extra rondje lopen om weer bij het gezin terug te komen of op die plek wachten tot het gezin weer compleet is.

Extra hygiëne: handen wassen in de wasstraat en desinfecteren attracties

Over het gehele park zijn een aantal pop-up wasstraten geplaatst. Je herkent zo’n mobiele wasstraat aan een knalrode muur op wieltjes. Hier kun je je handen wassen met water en zeep en eventueel desinfecteren met handgel. Je kunt er onbeperkt gebruik van maken en je handen zo vaak schoonmaken als je wil.

Hellendoorn met Corona maatregelen
Corona maatregelen: één van de mobiele wasstraten in Avonturenpark Hellendoorn

Wachtrijen bij attracties, horeca en toiletten

De wachtrijen bij attracties vielen ons reuze mee. Bij de meeste attracties waren wij meteen aan de beurt en soms moesten we heel even wachten. Bij het Schommelschip en in Dreumesland konden de kinderen zo doorlopen. Daar waren bijna geen wachtrijen. Hoewel er normaal altijd een lange wachtrij voor de boomstammen wildwaterval staat, hebben wij deze keer maar 10 minuten moeten wachten. Het liep allemaal vlot door. Door de markeringen hield iedereen netjes afstand. De enige attractie waar wij echt lang (ongeveer 50 minuten) hebben moeten wachten was de Sungai Kalimantan wildwaterbaan. Met de tropische temperaturen van afgelopen zondag waren geloof ik veel mensen wel toe aan een beetje afkoeling in deze populaire waterattractie.

Hellendoorn Corona Maatregelen
Met zijn vijven in de Wildwaterbaan Boomstammen.

De wachtrijen bij de horeca gelegenheden vielen reuze mee. Ook hier werd afstand gehouden. Bij een van de toiletgebouwen werd gewerkt met een stoplichtsysteem. Hier staat iemand bij om te controleren of er niet te veel mensen binnenkomen. Er mogen telkens maar 1, 2 of 3 mensen tegelijk naar binnen.

Vernieuwde attractie Jungle Expedition

De bootattractie ‘Jungle Monster’ is sinds dit jaar omgedoopt tot ‘Jungle Expedition’. De attractie heeft niet alleen een nieuwe naam, ook de aankleding is deels veranderd en je gaat samen opzoek naar de vermiste avonturier Roger en Geelsnavel.

Met het Maya alfabet voor in de boot kun je teksten en hints ontrafelen die je tijdens de vaartocht tegenkomt. Dit maakt de attractie erg leuk en interactief!

Jungle Expedition Attractie Avonturenpark Hellendoorn
We gingen op expeditie in de Jungle.

Waterpark Aquaventura Slidepark

Hoewel wij al meerdere malen in Hellendoorn zijn geweest, hebben wij dit keer voor het eerst het Aquaventura Slidepark bezocht. Wat is het daar leuk zeg! Met 11 grote glijbanen en een waterspeeltuin voor kinderen kun je je hier best twee uurtjes (of langer) vermaken. Bekijk de blog op Evenwegmetkinderen voor een uitgebreid verslag over het Waterpark in Hellendoorn. Voor het waterpark betaal je 3,50 per persoon. De omkleedhokjes en douches zijn vanwege de Corona maatregelen voorlopig nog even gesloten. Mocht je gebruik willen maken van het waterpark dan kun je je in de wc omkleden, of de badkleding van te voren onder je kleding aandoen.

Glijbanen in het Aquaventura Slidepark.
Strand Waterpark Hellendoorn
Heerlijk chillen op het strand!

Conclusie: zo hebben wij een dagje Avonturenpark Hellendoorn met Corona maatregelen ervaren

De twijfels om een pretpark in Corona tijden te bezoeken waren achteraf niet nodig geweest. Bij Avonturenpark Hellendoorn viel het reuze mee qua drukte en doordat we meestal snel aan de beurt waren bij attracties, voelde het pretparkbezoek juist als een exclusief uitje.

Het Avonturenpark heeft goede maatregelen genomen en wij voelden ons allen veilig. Er werd netjes afstand gehouden, we zagen dat attracties tussendoor schoongemaakt werden, en ook aan de bescherming van het personeel is gedacht.

Wij hebben een leuke dag gehad en als het even kan, komen we dit seizoen graag nog eens terug.

Dus op de vraag “do or don’t?” zeggen wij DO en geniet van een leuk dagje uit. Het kan en mag weer. 🙂

Geef een reactie