Avontuurlijk uitje! Indoorspeeltuin Avontura te Enschede

Weet je nog dat we naar het onwijs gave trampolinepark Krazy Kangaroo zijn geweest? Onder hetzelfde dak zit ook Avontura, een grote indoorspeeltuin met verschillende speelpleinen. Leuk voor kleine én grote kinderen. Ga je met ons mee op avontuur?

Mijn jongens waren al eens met opa en oma naar Avontura geweest en vonden het daar erg leuk. Mijn man, mijn dochter en ik waren er nog nooit geweest, dus onze jongens konden ons mooi overal de weg wijzen. Wij waren er op een zaterdagochtend en toen hadden we het geluk dat het nog redelijk rustig was. Net voordat we weggingen kwamen er een hele partij kinderen aan die waarschijnlijk een kinderfeestje hadden gereserveerd. Dat onthouden we trouwens even voor mijn oudste zoon die in april 10 wordt. 😉

Avontura Twentehallen is met ruim 2.500m2 het grootste indoor speelparadijs van Enschede!

avontura
Een blik in het speelparadijs Avontura

Wat is er te doen in Avontura?

 • Ballenplein: hier kun je in een grote ballenbak duiken en ballen afschieten met een kanon. Ook kunnen kinderen met een slee naar beneden.
 • Klauterplein: klim erop los in een grote apenkooi.
 • Raceparcours: met elektrische auto’s rijden (tegen betaling).
 • Speelcaravans: spelen in gepimpte caravans.
 • Klim vulkaan: klim jij op de top?
 • Snowglider: met een grote band van een sneeuwbaan glijden.
 • Bouwplein: bouw je eigen hut met grote bouwblokken.
 • Gameplein: speel hier interactieve games.
 • Sportplein: zin in een potje voetbal of basketbal?
 • Peuterplein: voor de allerkleinsten.
 • Fietsjes.
 • Horecaplein: voor de lekkere trek en dorstlessers.
avontura twentehallen
De favorieten van onze peuter
snowglider avontura
Dat gaat snel op de Snowglider!

Onze ervaring met Avontura in Enschede, wat vonden wij ervan?

Wij hebben erg genoten in Avontura. Na het springen bij Krazy Kangaroo was ik wel een beetje moe en daarom plofte ik als eerste op een bank neer waar mijn man net iets zat te drinken met dochterlief. Zij was nog te jong voor de Kids Jump en daarom waren zij meteen naar Avontura gegaan.

De jongens renden gelijk weg om op de vulkaan te klimmen. Dikke prima. Waar halen ze de energie nog vandaan na een uur jumpen?

Wat wij persoonlijk erg fijn vinden is dat de zitplekken in het midden van de speelhal zitten. Zo weten de kinderen ons snel terug te vinden en heb je zelf ook meer overzicht. In veel indoorspeeltuinen vind ik het er erg donker. In Avontura was er overal genoeg licht. Ook was alles goed schoon en stonden er enkele tafels gereserveerd voor feestjes met leuke placemats en vrolijke bekers.

avontura
Voetballen met di papa!
avontura
De jongens kunnen dit héél goed.

Wat ook fijn is voor de ouders of opa’s en oma’s? Gratis Wifi. Kun je meteen de leuke foto’s die je daar maakt naar je familie of vrienden appen. De kinderen hebben zich twee uurtjes vermaakt, daarna was het tijd voor een bezoekje aan opa en oma. Wat de jongens jammer vonden is dat het gameplein en de speelmat het niet deden. Gelukkig was er genoeg te doen zodat ze dat alweer snel vergaten.

Het personeel was erg vriendelijk, het is er schoon en licht. We komen zeker nog een keer.

Ouders en begeleiders boven de 18 jaar, en kinderen tot 1 jaar hebben gratis entree. Kinderen vanaf 1 t/m 3 betalen €5,50 entree en vanaf 4 jaar betalen ze €7,95. (Prijzen januari 2018) Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van Avontura Twentehallen.

Ben jij al eens bij Avontura geweest?

7 thoughts on “Avontuurlijk uitje! Indoorspeeltuin Avontura te Enschede

Geef een reactie