Baby update: 12 weken

Wow, 12 weken onvoorstelbaar veel liefde voor Nena. Ze is al 12 weken bij ons en de tijd lijkt sneller dan ooit te gaan. Het kleine weerloze meisje van 12 weken terug veranderd steeds meer in een klein tutje wat lekker ligt te brabbelen en te lachen. Inmiddels is ze al bijna 5 kilo en ook maatje 56 begint langzaam strakker en korter te worden.

Ze heeft inmiddels de eerste inentingen gehad en wat vond ik het vreselijk zeg. Ze heeft vreselijk gehuild, het leek zelfs even dat ze stikte in haar gehuil. Ik durf oprecht te zeggen dat dit mij vreselijk geraakt heeft, hoe groot ik mij ook hield diep van binnen voelde ik mij even een vreselijke moeder. En dan te bedenken dat ze er volgende week weer 1 krijgt. Gelukkig heeft ze er verder niet al te veel last van gehad en was ze diezelfde dag weer de zelfde vrolijke baby zoals wij haar kennen.

Niet alleen is Nena 12 weken bij ons maar ook mijn lieve grote Milan is al 12 weken grote broer en wat doet hij het goed zeg. Hij is zo ontzettend gek met zijn kleine zusje, hij speelt met haar, zingt liedjes voor haar en troost haar als mama niet snel genoeg is. Hij heeft zelfs al vaste taken om ons te helpen bij het verzorgen van Nena, zo wil hij alle luiers in de prullenbak gooien en als het kan helpt hij mee om Nena in bad te doen. Ik ben echt ontzettend trots op deze grote/kleine man en besef nu pas hoe groot hij eigenlijk al is. Ik zag hem nog altijd als mijn kleine baby en nu realiseer ik me heel goed hoe zelfstandig hij als. Hij wordt al bijna 5 en ik vind de tijd veel te snel gaan. Hij wordt met de dag wijzer en je maakt hem niets meer wijs.

nena4

Inmiddels ben ik zelf al weer 1 week aan het werk en het is hectisch. De eerste dagen vond ik het vreselijk om mijn gezin achter te laten. Eenmaal op werk vond ik het ook wel weer prettig om bij mijn collega’s te zijn en nu was het thuiskomen weer heel fijn. Ik moet nog wel een nieuw ritme ontwikkelen want het huishouden schiet er nu wel eens bij in. Het frustreert me altijd vreselijk als het huis niet netjes is maar tegelijkertijd besef ik me dat we hier met 4 personen leven. De rotzooi in huis weegt niet op tegen de gelukkige gezichtjes van de kinderen!

Het normale leven gaat weer door, verlof is voorbij en ik zit nog steeds op 3 roze wolken. We genieten ontzettend van ons mooie gezin en Nena is niet meer weg  te denken uit ons leven.

Tot de volgende keer,

Liefs Sandy

2 thoughts on “Baby update: 12 weken

  1. Het lijkt mij ook erg vervelend als je weer gaat werken en om ze dan achter te moeten laten. En dat huishouden moet je maar gewoon op een laag pitje zetten. Dat is nu eenmaal zo, maar kan me voorstellen dat je je daar aan irriteert.

Geef een reactie