Back to School: 5 x redenen waarom het fijn is dat de kinderen weer naar school gaan

leave-364178_1920

Zes weken vakantie is best lang! Vakantie is leuk. Eerlijk? Ik ben blij dat de kinderen weer naar school gaan. Natuurlijk is het ook leuk als ze thuis zijn maar ik vind het wat fijn dat er toch scholen bestaan. Vandaag 5 redenen waarom het fijn is dat de kinderen weer naar school gaan!

Rust

Geen schreeuwende, huilende, zeurende kids. Heerlijk op mijn gemakje kunnen douchen als de kinderen op school zijn. Hier nemen we dan ook lekker uitgebreid de tijd voor. En hier en daar schoonmaken zonder onderbrekingen van de kinderen.

Meer tijd

Mijn dochter van 1 jaar is nog thuis en heb dus alle tijd om leuke dingen met haar te doen, met haar te spelen of aan mijn blog te werken of om een bezoekje aan de schoonheidsspecialist te brengen. Ik zeg hier wel even bij dat ik geen job heb. Alhoewel een huismoeder is ook een job!

Structuur

Yes! Dit is zo belangrijk voor de kinderen. Wekker zetten, op tijd opstaan, op tijd naar bed. Dan dit dan dat. Je weet weer waar je aan toe bent! Dit hoef ik niet uit te leggen toch?

Weg verveling

Zes weken is lang! Na een week of twee beginnen de kids zich te vervelen dus moet je activiteiten gaan zoeken of verzinnen. Nu ze weer naar school gaan hoef je hier dus ook niet meer naar opzoek. Rust in je hoofd!

Leuke gesprekken

Als de kids uit school komen bespreek ik altijd met ze wat ze hebben gedaan die dag. Onder het genot van wat lekkers en drinken hebben we vaak een leuk gesprek waarin ze vertellen wat ze hebben meegemaakt en laten ze soms trots hun knutselwerkjes zien. Genieten toch!

Ben jij blij dat de kinderen weer naar school gaan? Of hadden ze langer thuis mogen blijven?

8 Comments

 • Reply Batboy september 5, 2016 at 5:30 am

  Ik zal blij zijn als Sten volgend jaar naar school mag! Wat zal het dan heerlijk rustig zijn. In de vakantie is het wel een voordeel dat ik iets langer kan blijven liggen. Zodra ze beiden beneden zijn begint de ruzie vaak al haha

  • Reply Nathalie september 5, 2016 at 6:51 am

   Dat kan ik me goed voorstellen. Nog eventjes geduld aub.. 😉

 • Reply Christa september 5, 2016 at 6:24 am

  Mijn zoon wordf over een paar weken 4 en mag dan dus voor het eerst naar school en hij is er enorm aan toe!
  Dus ik kan me dit helemaal voorstellen 🙂

  • Reply Nathalie september 5, 2016 at 6:50 am

   Wat spannend voor jullie 🙂

 • Reply Nathalie september 5, 2016 at 6:43 am

  Dus…. respect voor al die juffen en meesters die al die zeurende ruziemakende kids bij hen in de klas allerlei dingen bijleren hihihihi 😉

  • Reply Nathalie september 5, 2016 at 6:49 am

   Zeker weten Nathalie!

 • Reply Jeske september 5, 2016 at 8:44 am

  Ik vind het fijn, want een schoolritme vind ik gewoon heel fijn. En stiekem opgelucht dat het entertainen afgelopen is 😉 (tenminste voor Sterre van 8, Cleo van 3 heb ik nog gezellig thuis). Leuk blogje!

 • Reply Jacqueline september 5, 2016 at 4:37 pm

  Nadeel van het weer naar school gaan van de kinderen, is dat ik zelf ook weer naar school moet, haha!
  De structuur en weer iets nuttigs doen is wel fijn, maar op zich konden we ons in de vakantie ook allemaal prima vermaken.

 • Leave a Reply