verkleden-jurkjes-piet

Bang voor sinterklaas en piet

Wat had ze er zin aan, de eerste keer het sinterklaas gebeuren ‘bewust’ meemaken. Met de nodige voorbereiding zoals filmpjes en verhaaltjes kon ze niet wachten om de sint en pieten in het echt te zien. Dat ging toch even anders dan verwacht. Ze is bang voor sinterklaas en piet, iets dat ik niet zo snel aan zag komen..

Eerst even uitleg over de foto: mama vroeg een piet of hij bij haar wilde staan voor een foto. Een lach kwam er niet van af. Ik heb maar wat snel geklikt want 3 seconden later dan deze foto barstte mijn dochter van twee jaar in tranen uit. Met trillende lippen zei ze “mama, ik ben bang”.. en de foto ziet ze nu liever ook niet meer.

De intocht, het mooiste plaatsje om te staan en regenbuien

Weer of geen weer we moesten en zouden naar de intocht. Dochterlief wilde pieten zien. We hadden geen regenjassen of paraplu’s mee dus kochten bij de Big Bazaar nog even twee foeilelijke roze regenponcho’s. Wat kon ons het schelen om zo voor schut te lopen, we bleven in ieder geval droog! We vonden een mooi plekje vooraan bij de passanten haven waar we goed zicht hadden op de boten. Natuurlijk werd er veel gezongen en werden de mensen vermaakt met praatjes door de burgemeester. Hier was het allemaal nog leuk totdat sinterklaas en de pieten van de boot afgingen..

En toen was ze bang voor sinterklaas en pieten..

Nadat sinterklaas en de pieten van boord gingen zijn wij even gaan shoppen omdat het regende en we de aankomst hadden gezien waar we voor kwamen. Dat was allemaal erg leuk en daar hebben we samen als moeder en dochter van genoten. Maar toen we tijdens het winkelen opeens  pieten tegenkwamen hield ze een stijve blik..

“Mama, ik ben bang” en begon te huilen..

Net nadat ik de foto heb genomen barstte ze in tranen uit. Ik zei nog dat de pieten lief waren, ze geven pepernootjes en snoepjes en ze dansen. Maar dan kun je praten als Brugman, je krijgt het er echt niet in als je kindje overstuur is. “Mama, ik vind het eng”. Zou ze afschrikken door de kostuums? Gewoon pieten zoals ik ze vroeger ook kende. Van sinterklaas die we later nog tegenkwamen wilde ze ook niets weten. Van een afstand is alles prima maar als ze dichtbij komen..

Hebben jullie kinderen ook angsten voor sinterklaas, pieten of de kerstman?

6 thoughts on “Bang voor sinterklaas en piet

  1. Haha, ze heeft zich nog lang goed gehouden hoor! Mijn dochter van 3 moet er écht niks van hebben. Ja, op tv maar tijdens de intocht in het dorp gisteren had ik een huilende peuter en een enthousiaste baby ? want Lot vind het dus wél prachtig!

  2. Nee hier niet. Alhoewel, als ik terugdenk aan de eerste jaren toen Sint (en pieten) bij papa’s werk langskwamen en ze eigenlijk bij Sint moest komen, moest ik mee (en haar hand vasthouden) dus misschien is het sowieso wel een spannend iets. Een spannende gebeurtenis. Zelf denk ik dat kleur, roet of zwart geen verschil maakt. Het is sowieso een ‘vreemde’ die dicht in de buurt komt. Misschien is het gewoon teveel ‘in her face’?

Geef een reactie