Bank Attack Megableu Review

Kraak samen de kluis met gezelschapsspel Bank Attack van Megableu

Het snelle actiespel Bank Attack van Megableu heeft in België de Speelgoed van het jaar 2019 prijs gewonnen in de categorie “gezelschapsspellen voor het hele gezin”. Een spel waarbij je samen een kluis gaat beroven klinkt niet heel pedagogisch verantwoord maar het is wel leuk en vooral erg spannend! Of wij dit spel een terechte winnaar vinden? De meningen zijn hier thuis verdeeld…

Bank Attack

Bank Attack is een coöperatief spel waarin je als team samenwerkt om de kraak van de eeuw te verwezenlijken. Gebruik je gereedschap op het juiste moment om geld te verdienen. Bereik de kluis zonder fouten en open ze om het goud te vinden.

De spanning stijgt iedere seconde in dit snelle reactiespel. Er zijn 5 progressieve levels, met telkens snellere en meer complexe handelingen. Volbreng je missie met succes op level 5 om het bonuslevel vrij te spelen!

Het spel is geschikt vanaf 7 jaar en met 2 tot 4 spelers te spelen.

Review Bank Attack Gezelschapsspel van Megableu

Inhoud

  • 1 elektronische kluis
  • 8 oranje gereedschappen (bril, boor, laptop, kaart, zaklamp, koptelefoon, explosieven, handschoenen)
  • 12 plastic goudstaven
  • 20 bankbiljetten
  • Gebruiksaanwijzing

Het spel werkt op 3 AA batterijen. Deze zitten niet inbegrepen.

Spelregels

Je zet de kluis op het midden van de tafel. Je team bestaat uit een Hacker, Money Man, Lookout en een Explosieven Expert. Elke speler kiest een rol en gaat aan deze kant zitten. Daarna kies je het level dat je wilt spelen. De moeilijkheidsgraad loopt van level 1 tot en met 5.

Bank Attack Megableu

Luister aandachtig naar de instructies van de baas en wordt stinkend rijk. Maar laat iemand van je team een steek vallen dan zal het alarm snel afgaan! Voor elke actie die correct wordt uitgevoerd, mag de Money Man geld grijpen. De baas zegt of het om 1, 3 of 5 miljoen gaat. Als het team een perfect spel speelt, kan het zo 50 miljoen verzamelen. Maar als spelers hun actie niet op tijd uitvoeren wordt dit geregistreerd als fout. De Money Man grijpt dan geen geld. Als het team te veel fouten maakt, gaat het alarm. Bank Attack is een coöperatief spel. Dit betekent dat je ofwel wint als één team, ofwel verliest als één team. Als je team perfect samenwerkt en slaagt in z’n missie, gaat de kluis helemaal open en valt het goud eruit. De baas zal zeggen of je de 50 miljoen hebt verzamelt of niet. Indien niet, kan je je geld tellen om je score te kennen.

Onze ervaring met het spel Bank Attack

Als je het spel Bank Attack nieuw uit de verpakking haalt moet je de gereedschappen uit een houder drukken. Daarna kun je de kleine goudstaven op zijn plek leggen en de gereedschappen en het geld klaar leggen in de buurt van de kluis. Het is goed dat de namen van de gereedschapsstukken in de handleiding staan. Voordat wij begonnen met spelen hadden we namelijk geen idee wat sommige voorwerpen (zaklamp, kaart…) moesten voorstellen. Als je het eenmaal weet ben je beter voorbereidt op het spel.

De kluis ziet er mooi uit maar wil nog wel eens verschuiven als iemand door enthousiasme te hard of te snel op het knopje drukt. Dit is een beetje vervelend als je al een paar levels verder bent en alles op sneller tempo gaat.

Bank Attack Megableu Spelregels Gezelschapsspel Kraak de kluis
Gewonnen! De goudstaven springen uit de kluis…

Elk spel duurt 5 minuten. Dat nodigt uit om het spel wat vaker te spelen. Voor de kinderen ideaal als ze nog even op het eten moeten wachten terwijl ik aan het koken ben. Je hebt het spel ook snel weer opgeruimd.

Hoe verder je in het spel bent hoe sneller de kluis gaat piepen. Dit geluid is best hard en kun je niet zachter zetten. Maakt het wel spannend! Helaas is mijn man vanwege het geluidvolume niet zo heel enthousiast. Na twee speelrondes had hij er geen trek meer in.

De jongens vinden het spel erg leuk en spelen het graag. Zelf speel ik ook met regelmaat een spelletje mee. Hoe vaker je het spel samen speelt hoe beter het gaat. En als het is gelukt om de kluis te kraken dan springen de goudstaven uit de kluis! Dat is erg leuk bedacht.

Geef een reactie