Basisschool app voordelen

De voordelen van een basisschool app

Het basisonderwijs heeft te maken met de nodige uitdagingen. Zoals het onderwijs op afstand, dat hopelijk niet al te lang meer hoeft te duren. Om alles in goede banen te blijven leiden is goede communicatie belangrijk. Communiceren met ouders en leerlingen kan tegenwoordig heel eenvoudig op één plek met een basisschoolapp. Inmiddels bestaan er een aantal goed werkende apps en het heeft veel voordelen!

Waarom een app gebruiken?

Dat is vaak de eerste vraag. En het antwoord daarop is simpel; het werkt makkelijk, geeft overzicht, is veilig en heeft een positieve invloed op de samenwerking tussen de school, ouders en kind. De verschillende functionaliteiten maken het mogelijk om zonder al te veel drempels met elkaar te communiceren.

Maar wat kan er dan allemaal met de app?

Nog een vraag die veel gesteld wordt. Het antwoord; je kunt heel veel met een dergelijke app. Ze hebben verschillende functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om informatie en communicatie te delen. Met de app van Socials Schools bijvoorbeeld; daarin kun je berichten met ouders delen, bijvoorbeeld een filmpje waarin een boek wordt voorgelezen of een foto-overzicht van alle leerlingen die thuis zo hard werken. Maar ook kunnen oudergesprekken hiermee ingepland worden. Ouders kunnen hun kind bijvoorbeeld absent melden of contactgegevens wijzigen.

Betrokkenheid & samenwerking

Normaal is het een drukte van belang op school; in de klaslokalen, in de gangen en op het plein. Dat is door het coronavirus nu wel anders. Kinderen en ouders moeten thuis aan de slag. De ouders moeten de rol van juf of meester overnemen. Om dat te kunnen moeten ze natuurlijk weten wat ze moeten doen, welke opdrachten hun kind of kinderen moeten doorlopen. In de app kunnen overzichten en handleidingen gedeeld worden. En is iets niet helemaal duidelijk, dan kan een ouder (ook weer via de app) een bericht sturen naar de leerkracht.

Veilige digitale omgeving

Een basisschool app verbindt school en ouders en kinderen op een laagdrempelige manier. Het is belangrijk dat deze digitale omgeving goed beveiligd is en dat persoonlijke gegevens beschermd worden. Bij Social Schools, maar ook andere aanbieders, wordt daar veel aandacht aan besteed. Zij werken 100% AVG-proof en testen regelmatig op veiligheid.

Altijd bij de hand

Een groot voordeel van een basisschoolapp is natuurlijk dat het gewoon op je telefoon of tablet staat. Even snel een bericht delen met ouders? Dat kan met één druk op de knop en nadat je het bericht geschreven hebt natuurlijk 😉. Informatie en activiteiten staan op één plek en iedereen is snel op de hoogte als er nieuws is. Ouders kunnen makkelijk een vraag stellen of een opmerking plaatsen, waardoor het contact tussen school en ouders bevorderd wordt.

Gewoon heel handig!

Een app voor basisscholen is een uitkomst. Het neemt leerkrachten werk uit handen en dat geeft meer rust. De betrokkenheid tussen alle partijen wordt vergroot en het past bij het moderne onderwijs en de periode die we op dit moment doormaken.

Geef een reactie