Batman in het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen

Op 10 februari ging de nieuwe LEGO Batmanfilm in première en daarom zijn er tot en met 5 maart 2017 leuke activiteiten gaande in het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen. Wij zijn er gisteren met ons gezin geweest en vertellen jullie graag wat wij ervan vonden. Ook deel ik natuurlijk nog een aantal handige tips als je van plan bent om ook te gaan. Ben jij ook zo’n grote LEGO fan?

Mijn jongens waren helemaal door het dolle heen toen we hun vertelden dat we naar LEGOLAND gingen. We zijn allemaal enorm fan van LEGO en DUPLO en wilden hier altijd al een keer graag heen. Hartstikke leuk natuurlijk dat we hiervoor een uitnodiging kregen en we planden meteen een datum. Gisteren was het zover en vertrokken we al vroeg richting Oberhausen in Duitsland.

Handig om te weten

Wanneer je met de auto reist is het handig om je auto in nabijgelegen parkeergarages 3 of 4 te parkeren. Deze parkeergarages zijn beide op loopafstand van het LEGOLAND Discovery Centre. Parkeren is overigens gratis en aan de rode en groene lampjes in de garage kun je precies zien waar nog vrije parkeerplekken zijn.

Als je Oberhausen en dus ook LEGOLAND wilt bezoeken is het verplicht een milieusticker of umweltsticker op de voorruit van je auto te hebben. Dit is een regel volgens de Duitse wetten en kun je beter aanschaffen om daarmee een boete te voorkomen. Deze sticker kost momenteel eenmalig € 16,95 en kun je bestellen bij de ANWB of kopen bij de grotere tankstations in het Roergebied en net over de grens in Duitsland.

legobatman4

Entree

De weg vanuit de parkeergarages wijst zich eigenlijk vanzelf. Het kan niet missen en voor de ingang van het gebouw staat een hele lange giraf. Bij de entreehal werden er snoepjes uitgedeeld en er stond op het moment dat wij aankwamen geen wachtrij bij de kassa. Tickets voor het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen zijn verkrijgbaar vanaf € 10,50 per persoon en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Mensen die van tevoren boeken via LEGOLANDdiscoverycentre.de/Oberhausen profiteren van aantrekkelijke online kortingen.

Zodra je bij de kassa voorbij bent moet je even een paar minuten wachten tot de deuren van de LEGO fabriek opengaan. Er wordt een korte film afgespeeld en er staat een raceauto waar de kinderen ook in mogen zitten.

De LEGO fabriek

legobatman5

In de LEGO fabriek worden de kinderen naar voren geroepen en krijgen ze uitleg van een professor hoe de LEGO steentjes worden gemaakt. Mijn oudste zoon had geluk want hij mocht als hulpje de knoppen van de machines bedienen. De uitleg deden ze alleen in het Duits. Voor onze kinderen is dit geen probleem omdat ze tweetalig (Nederlands en Duits) worden opgevoed. Ze begrepen het helemaal en de professor maakte zelfs nog een paar grappen. Na de uitleg kregen alle kinderen een DUPLO blokje mee in een zakje voor thuis. In verband met de LEGO Batman weken zijn er speciale DUPLO blokjes gedrukt welke je ook mogelijk bij de kassa voor € 2,- per stuk kunt laten graveren met de naam van je kindje.

Activiteiten tijdens de LEGO Batmanmovie weken

legobatman2Zoals ik hierboven al melde kregen de kinderen als souvenir een limited edition Batman DUPLO steentje. Daarnaast was er een levensgrote Batman uit LEGO steentjes gebouwd en kon je bij de kassa Batman maskers ophalen. Helaas waren er geen papieren Batman maskers meer toen wij er waren. Ik had er nog speciaal naar gevraagd maar de kassamevrouw wist ook niet wanneer deze weer voorradig waren. In de Werkstatt kon je onder begeleiding de mooiste Batman LEGO modellen bouwen en er was een figurenpuzzel waarmee je LEGO Batman karakters met elkaar kon combineren.

Uiteraard kon je bij de meet en greet nog samen met LEGO Batman op de rode loper een foto maken.

legobatman1

Tot zover dus ons Batman avontuur. Het was leuk maar we hadden er iets meer van verwacht. Extra versiering, leuke geluiden uit de LEGO Batmanmovie bijvoorbeeld of dat we de trailer van de film te zien kregen. Maar gelukkig zijn er nog meer andere leuke dingen te doen.. kijk snel mee..

4D bioscoop

legobatman6

Dit was toch wel een van de hoogtepunten voor de jongens, een LEGO 4D film. Wij keken naar een verkorte versie van een LEGO Knights film. We kregen allemaal een 3D brilletje op. De 4D zijn de speciale effecten tijdens de 3D film. Zo ging het bijvoorbeeld even regenen, sneeuwen en stormen. Erg leuk! Voor hele kleine kinderen was de film wel een klein beetje eng. Gelukkig konden de ouders dan via de zijdeur met de kinderen naar buiten.

LEGO Mini world

legobatman8

Creativiteit met LEGO kent geen grenzen. In Mini World staan prachte bestaande gebouwen nagebouwd uit LEGO. Hierboven het favoriet van mijn zoontjes. Een voetbalstadion van hun favoriete voetbalclub BVB. Ook is er een LEGOLAND Dicovery Centre, een Sea Life, en een vliegveld nagebouwd. Voor de LEGO Starwars fans is er ook een speciale ruimte gecreëerd.

Café

legobatman10

Voor de lekkere trek, een hapje en een drankje kun je terecht in het café. Dit is eigenlijk het middelpunt van het LEGOLAND Discovery Centre. Hier bevinden zich ook de toiletten en er is ruimte om luiers te verschonen.

Wat is er nog meer?

Er zijn nog 3 atracties. Na de fabriek kun je in karretjes met een laserpistool schieten op bewegende LEGO figuren en daarmee punten scoren. Ninjago fans kunnen een parcours afleggen om tussen de laserstralen door te kruipen en er is een fietsmachine.

legobatman9

Ook is er ruimte genoeg om in grote bakken zelf iets te bouwen en een baan om de auto’s te testen die je hebt gemaakt van LEGO. Verder is er voor de meiden een LEGO Friends ruimte om te bouwen en staan er bakken DUPLO voor de kleintjes.

Mocht je je nu alsnog vervelen? Dan kun je de volgende keer een boekje kopen bij de kassa voor een speurtocht in het LEGOLAND Dicovery Centre.

Conclusie

Wij hebben het ontzettend leuk gehad en gaan er graag nog eens heen. In totaal hebben wij ons er meer dan 2 uur vermaakt. Van het hele Batman gebeuren hadden we iets meer verwacht maar er was genoeg te beleven. Mijn jongens willen nu ook graag naar de LEGO Batman movie dus wie weet gaan we daar binnenkort heen.

legobatman11

De Duplo blokjes zijn een leuk souvenir en na afloop hebben we een bezoekje aan Sea Life gebracht. Dit is op loopafstand van het LEGOLAND Discovery Centre en hier volgt binnenkort ook nog een blog over. We wilden daarna nog gaan shoppen bij CentrO dat er tegenover ligt maar de winkels zijn daar op zondag gesloten. Het food gedeelte was wel open dus we sloten de dag af bij Mc Donald’s. En als verrassing zaten er in de Happy Meals Batman speeltjes!

Zijn jullie al eens bij het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen geweest? En zouden jullie de LEGO Batman film willen zien?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 thoughts on “Batman in het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen

  1. Leuk om jouw verslag te lezen van jullie ervaring en je daar even ontmoet te hebben. Wij sloten de dag ook af bij de MacDonalds, maar dan in NL en daar kregen ze ook een Batman speeltje in hun happy meal 😉
    Wij zijn al naar de LEGO Batman film geweest en de review is te lezen op mijn blog. Mijn meiden vonden hem superleuk

  2. Ja wij zijn er afgelopen zomer geweest. Wij hadden op een groot parkeerterrein vlakbij geparkeerd. Het er heen lopen over de boulevard vond ik super gaaf. Wij hebben een combi gedaan met Sealife. We hebben een geweldige dag gehad.

    En jullie zo te zien en lezen ook, geweldige foto’s.

Geef een reactie