Review Emsflower met kind

Belevenispark Emsflower in Duitsland

Wil je een keer een ander uitje dan de standaard speeltuinen dan kan ik je Emsflower zeker aanraden. Het is echt een leuk educatief uitje voor kinderen vanaf 4 jaar. De combinatie van alles bij elkaar maakt het uniek en het is zeker een uitje wat je heel goed kunt doen als het weer minder is.

Emsflower met kinderen

Afgelopen vrijdag is bij ons de herfstvakantie begonnen. Via Social Deal had ik nog bonnen voor erlebnispark Emsflower in Emsburen. Jade had de hele week al uitgekeken naar dit uitstapje. Samen met ons buurmeisje en haar moeder hebben we er een leuke meiden middag van gemaakt. Direct na school zijn we vertrokken richting Emsflower, vanuit Enschede is het maar 30 minuten rijden. We hadden lekkere broodjes meegenomen voor onderweg om de tijd in de auto nuttig te besteden. Als we aankomen is het lekker rustig en kunnen we zo doorlopen naar binnen. Bij binnenkomst krijgen we per volwassene een kortingskaartje van € 2,50 voor het Tuincentrum Gartenwelt, wat ook onderdeel is van Emsflower. Het tuincentrum zit niet vast aan het erlebnispark. Dit ligt aan de rechterkant als je het terrein op rijdt.

Als we binnenkomen zien de meiden natuurlijk als eerste de mooie grote indoorspeeltuin. Gelukkig lopen ze makkelijk mee richting de Vlindertuin. Voordat je in bij de vlindertuin aankomt loop je een stukje door de showkas. Hier staat in het begin een mooie uitleg in het Nederlands en Duits, heel fijn als je dus niet zo heel goed de Duitse taal beheerst en erg leuk voor de kinderen die zelf kunnen lezen. Je loopt tussen de tomaten en paarse en witte aubergines door, zo verleidelijk om een tomaatje te plukken en op te eten…. Gelukkig hoef je dat niet te doen je komt verder op in de kas een tafel tegen waar verschillende soorten tomaatjes op tafel die je kunt proeven. Ze hebben 3 soorten groenten in de kas.

Vlindertuin

Als we de vlindertuin binnenlopen merken we direct dat het hier een stukje warmer is. Je hebt echt het gevoel dat je even op vakantie bent. We zien al heel snel hele mooie grote blauwe vlinders vliegen. En dit is er nog maar 1 van de 1000 soorten vlinder die er rond vliegen. Jade heeft echt haar ogen uit haar hoofd gekeken. Voor de oudere kinderen kun je bij de ingang een kaartje meenemen om vlinders te spotten en af te strepen van je kaart. Dit hebben wij voor onze meiden niet gedaan. Je kan je hier echt een hele tijd vermaken. Elke keer zie je weer een ander soort vliegen. Er zijn verschillende zitjes en er is zelf een soort van boomhut. Echt een paradijs voor kinderen. Achter in de vlindertuin staat een Poppenkast, daar worden vlinders gekweekt en kun je het hele proces van rups tot vlinder zien. Na een tijdje lopen we door richting de Jungleroute, voordat je aan de jungleroute begint loopt je nog weer een stukje door de kas. Aan deze kant zie je heel veel verschillende soorten pepertjes en verschillende soort gerbera’s.

Jungleroute

Emsflower dieren

Aan het begin van de jungleroute is een heel mooi zitje wat uitkijkt over het water, een mooie grote vijver met veel vissen. Hier zijn wij even gaan zitten en hebben de meiden wat laten drinken. De meiden zagen al snel de staart van een Dino en konden natuurlijk niet wachten. Natuurlijk hebben we de vissen ook nog even gevoerd. Bij de vijver hangt een automaat waar je visvoer kunt kopen, voor € 0,50 cent krijg je een hand vol viskorrels om de Koi Karpers te voeren. Tijdens deze route zijn er ook weer een aantal zitjes die vaak “verstopt” zitten. Je kan dus ook met kleine kinderen hier even bijkomen en even wat drinken of eten. Op de route kom je langs heel veel verschillende soorten bomen en planten, hier vind je ook een beschrijving in het Nederlands en Duits. Het duurt niet lang voor de meiden de stokstaartjes zien, ik vind dit zelf ook geweldig leuke dieren. Verderop komen we papegaaien en aapjes tegen. Je kan naar binnen in het apen verblijf en de aapjes van heel dichtbij zien. Als je dit niet wilt kun je de route gewoon volgen. Verderop loop je bovenlangs het apen verblijf en met een beetje geluk zitten ze te kijken in het gaas en kun je ze alsnog van heel dichtbij zien. Er zijn ook nog een aantal aquariums, als laatste moet je door het Lori verblijf lopen. Echt ontzettende mooie fel gekleurde vogels, familie van de papegaai.

Indoor speeltuin

Na de wandeling gaan de meiden los in de speeltuin en kunnen de mama’s even genieten van een heerlijke kop cappuccino. De speeltuin is opgedeeld in 2 delen. Een klimstructuur zoals je ziet bij Avontura en Ballorig. Het andere deel staat in een mega grote zandbak en is helemaal van hout. Voor onze dochter van 4 echt een leuke uitdaging. Na een tijdje nemen we nog een kijkje in de productie. Je loopt nog een klein stukje door de jungle en dan kom je in de productie hal uit. Er is een mooi grote loopbrug die boven door de productiehal loopt. Hier krijg je echt een kijkje achter de schermen van de kas. Je kan beginnen met een filmpje waar ze uitleggen wat er allemaal gebeurt. Het zijn Duitse filmpjes met Nederlandse ondertiteling. Hier is ook goed te zien dat het echt een hele moderne kas is waar veel geautomatiseerd is.

Indoor speeltuin Emsflower

Er is ook nog een deel waar kinderen zelf aan de slag kunnen in de kas. “Toekomst”  Hiervoor moet je je aanmelden en hiervoor moet je betalen wat uitkomt op € 2,- per kind.  Onder begeleiding van medewerker kunnen kinderen hier plantjes stekken of zaaien. Op de website staat aangegeven op welke data dit mogelijk is.

Het fijne van Emfsflower is dat het heel toegankelijk is voor iedereen. De looppaden zijn mooi breed en vlak. Dus geen probleem als je een kinderwagen of buggy mee wil nemen. De jassen hebben we in de auto laten liggen, binnen het is warm genoeg om zonder jas te lopen.

Een paar leuke weetjes over Emsflower.

  • Wist je dat…
  • dit een Nederlands bedrijf is en ze vroeger in Nederland zaten
  • er 3 soorten groentes worden gekweekt; tomaten aubergines en pepertjes
  • ze 2286 soorten planten hebben
  • ze 88 hectare kas hebben, dat is grofweg bijna 130 voetbalvelden
  • ze de kas verwarmen met hun eigen biocentrale
  • als je 100 euro of meer in het tuincentrum koopt dat je dan een jaar lang gratis entree krijgt bij Erlebnispark Emsflower. De jaarkaart is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen.

Adres: Carl-von-Linné-Str. 1, 48488 Emsbüren, Duitsland

Entreeprijs: baby’s en kinderen van 0-3 jaar gratis, kinderen van 4-12 jaar 5,- en iedereen ouder dan 12 jaar betaald 9,50 entree. (Prijzen in 2019)

Heb jij al zin gekregen om Emsflower te bezoeken?

One thought on “Belevenispark Emsflower in Duitsland

Geef een reactie