Ben jij bang voor MMMonsters?

monster1

Bang voor monsters onder je bed? De monsters in het nieuwe boekje ‘MMMonsters’ dat we ontvingen van uitgeverij De Vier Windstreken zijn helemaal niet eng. Ze zijn zelfs grappig! In dit boekje zitten leuke flapjes waarmee je kan ontdekken wat deze monstertjes eten, leer je vormen en kwamen onze kinderen tot de conclusie dat ze zelf ook monstertjes zijn..

“Want papa en mama.. alles wat de monstertjes eten, dat lusten wij ook!”

monster2

Monsters hebben altijd honger. De monsters in dit kartonnen prentenboekje zien er gek én grappig uit. Elk monstertje heeft zijn eigen vorm en naam, waardoor je kennis maakt met verschillende vormen. Een vierkantmonster, een halvecirkelmonster, een hartjesmonster en meer. Ook is er allerlei eten afgebeeld op een gedekte tafel waardoor de kinderen eerst kunnen raden wat de monstertjes het liefst eten.

monster3

De afbeeldingen in het boek bestaan vooral uit rood en bruin tinten. Het boekje is erg stevig en de kinderen kregen de flapjes de eerste keer een beetje lastig open. Als de flapjes één keer open zijn geweest en je ze helemaal open en terug vouwt dan gaat het een stuk makkelijker.

monster4

Mijn leespanel vond het een leuk boekje. Het boekje heeft niet veel tekst maar dat hoeft ook niet. De kinderen vermaken zich er best wel een tijdje mee. Eerst kijken wat voor eten er allemaal op het bordje ligt. Wat zou het monster daar van eten? En wat vinden de kinderen zelf het lekkerst? Wie had er goed gegokt wat de monsters aten? Flapjesboeken vinden ze erg leuk en het leuke aan dit boekje is dat het nét wat anders is dan andere flapjesboeken. Het is leuk en tegelijkertijd nog leerzaam ook. Wij zijn benieuwd of er nog meer titels komen van deze schrijver. Het boekje is zeer geschikt voor peuters en kleuters.

MMMonsters is geschreven en geïllustreerd door Tobias Krejtschi, uitgegeven in maart 2017 door De Vier Windstreken en te koop voor € 9,95

Ken jij ook kinderboeken met flapjes? Wat voor boeken lezen jullie kinderen graag?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 thoughts on “Ben jij bang voor MMMonsters?

Geef een reactie