Berg op het hoofdje

Afbeelding van Difrax.nl
Afbeelding van Difrax.nl

 

Wat heeft je dochter vieze stukken in het haar. Was je haar haren niet goed? Ik was de haartjes zeker wel goed mevrouw! Mijn dochter heeft berg op haar hoofdje.

Wat is berg?

Berg komt vaak voor bij baby’s, maar ook wel eens bij kinderen en volwassenen. Het zijn vettige geel of bruin gekleurde schilfertjes. Bij volwassenen word dit een Seborrhoïsch eczeem genoemd. Al is jouw eigen kindje natuurlijk het mooiste, berg ziet er niet zo fris uit. Fijn om te weten, berg is natuurlijk niet besmettelijk!

Behandeling van berg

Berg verdwijnt meestal vanzelf gelukkig maar het oog wil ook wat. Er zijn anti-berg pads op de markt maar inmiddels zijn deze nu moeilijk te verkrijgen omdat ze schijnbaar niet goed genoeg zouden werken.

berg
berg op de hoofdhuid

Bij de DA drogist kreeg ik als tip om de plekken dik in te smeren met babyolie voor het slapengaan. Hiermee zou je de volgende dag de plekjes met een hele fijne kam of met een ansichtkaart of pasje het er voorzichtig eruit kunnen krabben.

Wij hebben dit uitgeprobeerd en dit werkt bij ons kindje uitstekend.

Mocht het op deze manier niet weggaan bij jouw kindje of twijfel je of het berg is? Dan kun je het beste even een keer een huisarts of dermatoloog er na laten kijken.

Hebben jullie kinderen wel eens berg gehad?

23 thoughts on “Berg op het hoofdje

  1. goedenmorgen van zwitsal niet de gel maar die in fles goed overspuiten en nachtje erin laten wil soms ook goed helpen om los(ser) te weken.
    Zo eraf halen wil soms nog wat haren meenemen 😉

  2. Jup, beide kindjes. Net als bij puistjes kan ik er dan niet afblijven, moet mezelf dan echt bedwingen om niet steeds aan zijn haar te pulken. Heb wel gemerkt dat als ik Zwitsal Goedemorgen gebruik het de volgende dag erger is, dus die laat ik even staan.

  3. Goede tip! Mijn moeder zei het laatst ook al, maar ik dacht “ja, ja” hahaha 😉 toch maar ns proberen bij Noor. Ze had er als baby last van en nu is het nog lichtjes aanwezig. Ik ga het proberen!

Geef een reactie