besparen-eind-van-het-jaar

Besparen aan het einde van het jaar

Het zit er weer op; Black Friday en Cyber Monday zijn geweest, en waren ook dit jaar weer een succes. Ondanks de uitdagende economische tijden met hoge inflatie hebben we er met zijn allen massaal weer flink op los gekocht, mét korting. Zo zijn er dit jaar zelfs weer meer pakketten verstuurd dan vorig jaar, maar ook in de meeste winkelstraten was het druk omdat men wilde profiteren van de interessante deals. Niet alle deals waren even interessant en zijn ook op andere momenten te scoren, zoals 20% korting op een nieuwe collectie. Maar genoeg winkels en merken gingen verder dan 20% korting.

Gezien de toenemende kosten aan de benzinepomp, in de supermarkt, voor warmte en energie waren deze kortingsmomenten met Black Friday en Cyber Monday erg prettig. Zeker als je goed vooruit hebt gedacht en direct inkopen hebt gedaan voor de feestdagen in december. Zo koop je tenslotte met hetzelfde budget meer cadeaus. Of met minder budget alsnog mooie cadeaus. Maar zijn er nog meer opties om wat te bezuinigen aan het einde van het jaar? Een paar eindejaarstips:

  • Kijk goed naar de zorgverzekering. De premie gaat volgend jaar bij eigenlijk alle zorgverzekeraars omhoog, maar er zit nog altijd wel verschil in premie tussen de verschillende verzekeraars, dus vergelijken loont zeker de moeite en kan je toch mogelijk wat besparen.
  • Neem goed je huidige abonnementen onder de loep, start eenvoudig met internet vergelijken om te checken of je huidige abonnement nog voldoet en niet toch nog wat goedkoper kan. De internetproviders hebben vaak wat langer extra korting periodes naar aanleiding van Black Friday, waardoor je hier wat meer de tijd voor kan nemen om te vergelijken en eventueel over te stappen.
  • Houd de saleperiode in de gaten. Net na alle feestdagen starten de sale en uitverkoop periodes weer. Dat betekent flink veel korting op heel veel spullen, waaronder kleding. Heb je nog kleding nodig voor de winter? Dan kun je die vanaf eind december bij veel winkels met een mooie korting kopen. Die kun je dan gewoon nog deze winter gebruiken. Dat is ideaal.
  • Check je verlichting. In de wintermaanden hebben we de verlichting in huis langer aan. Zitten hier nog energieslurpers tussen die je kunt vervangen door een zuinigere variant? Dan is dit het moment. En laat bijvoorbeeld de kerstverlichting buiten ook niet de hele nacht branden, dat scheelt heel wat branduren en daarmee toch een beetje energie. Alle beetjes helpen.

Al met al is het einde van het jaar vaak een drukke periode voor ons allemaal, maar vergeet niet om goed naar de portemonnee te kijken en waar een wenselijke besparing voor het oprapen ligt om dit na te laten.

Geef een reactie