besparen-op-mobiele-telefoonkosten

Besparen op mobiele telefoonkosten doe je zo

Heb jij wel eens gekeken naar hoeveel je uitgeeft aan je mobiele telefoon per maand? Als je hier iedere maand veel geld aan uitgeeft, dan is het tijd om te kijken of je kosten kunt besparen op je mobiele telefoon. In dit artikel lees je wat de beste manieren zijn om geld te besparen op je mobiele telefoonkosten.

Kies voor SIM only en koop een los toestel

Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen op je maandelijkse telefoonkosten, dan is het verstandig om te kiezen voor een SIM only abonnement in plaats van een abonnement met toestel. Bij een SIM only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van je simkaart, terwijl bij een abonnement met toestel je ook nog eens maandelijks de afbetaling van het toestel moet doen. Als je ervoor kiest om een los toestel (eventueel refurbished) te kopen in combinatie met een SIM only abonnement, bespaar je dus elke maand al snel enkele euro’s.

Bepaal je dataverbruik en kies de juiste bundel

Wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft of een nieuw abonnement afsluit, is het belangrijk om je dataverbruik in de gaten te houden. Wanneer je weet hoeveel data je maandelijks verbruikt, kun je beter inschatten welke bundel het beste bij je past. Er zijn verschillende soorten bundels, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Twijfel je, kies dan voor een maandelijks opzegbare bundel en probeer uit of de gekozen bundel aan je wensen voldoet.

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat 6000 MB data per maand voldoende is voor een gemiddelde gebruiker. Wanneer je echter veel foto’s en video’s deelt of online games speelt, kan het verstandig zijn om voor een grotere bundel te kiezen. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige apps meer data gebruiken dan andere. Denk bijvoorbeeld aan apps als Snapchat en Instagram, die regelmatig foto’s uploaden.

De prijzen van de dataverbruiksbundels verschillen sterk per aanbieder. Het is daarom belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Maak gebruik van wifi voor gratis bellen en internetten

Besparen op mobiele telefoonkosten is makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan besparen op je telefoonrekening. Naast SIM only en een los toestel, en de juiste keuze voor een bundel, kun je ook flink besparen door gebruik te maken van wifi voor gratis bellen (over bijvoorbeeld Whatsapp) en internetten. Er zijn tegenwoordig steeds meer plekken waar je gratis wifi netwerken kunt vinden; zoals in restaurants, in het openbaar vervoer en in hotels. Als je een beetje zoekt, kun je vaak wel een gratis wifi-verbinding in de buurt vinden.

Door gebruik te maken van wifi voor je bellen en internetten, bespaar je geld omdat je geen gebruik hoeft te maken van je mobiele dataverbinding. Dit is ideaal als je in het buitenland bent of als je gewoon wilt besparen op jouw maandelijkse telefoonrekening. Wifi is overal beschikbaar, dus maak er gebruik van!

Lees ook:

Zo gebruik je de WEB Whatsapp functie optimaal

Geef een reactie