Bewegingsspelletjes voor peuters en kleuters

Bewegingsspelletjes voor peuters en kleuters

Bewegingsspelletjes voor peuters en kleuters zijn een geweldige manier om je kleintje actief te houden. Zeker wanneer je kindje (nog) niet naar school gaat of kan. Bij ons thuis spelen ze bijvoorbeeld graag met een Wobbel en Wobbel activiteitenkaarten. Je kunt natuurlijk zelf spelletjes voor meer beweging verzinnen, maar er zijn ook een aantal gezelschapsspelletjes om je kind uit te dagen om meer te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan de spellen nijntje verstoppertje spelen of Haba Ganzenpas, waarbij ze verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Met het oog op de komende feestdagen of verjaardagen bespreken we een aantal van dit soort beweegspelletjes.

Nijntje verstoppertje spelen

Verstop nijntje ergens in de kamer, druk op de knop en nijntje roept om de 10 seconden: “Ik ben hier!”. Wie nijntje als eerste vindt, is de winnaar van het spel! Wordt geleverd in speciaal nijntje doosje. Een leuk bewegingsspel en zoekspel voor kinderen van 1 tot ongeveer 3 jaar.

Haba Ganzenpas

Er wordt geganzensport. Greetje Gans huppelt en hurkt, wiebelt en waggelt in de wei… En de kinderen doen mee! Haba Ganzenspel is een leuk spel voor peuters en kleuters om meer te bewegen. De ganzen staan in de wei en het is de bedoeling om 8 bewegingskaarten na te doen voordat de vos komt.

Nijntje spoorzoeken

Help jij nijntje met zoeken? Ze is haar beer kwijt. Volg het spoor dwars door de kamer. Kruip bijvoorbeeld onder de tafel door, klauter over de bank en doe tussendoor opdrachten zoals: gooi een bal in de emmer of zoek brullend als een leeuw naar de volgende pijl of aanwijzing. Als je bijna aan het einde van het parcours bent gekomen, weet je dat beer vlakbij is. Dan staat je nog een ding te doen: het zoeken van de beer.

De vloer is lava

De Vloer is Lava! is een spel waarbij spelers net moeten doen alsof de vloer gloeiendhete lava is; ze draaien aan de kleurenwijzer en springen vervolgens naar de juiste gekleurde matten om zich in veiligheid te brengen. De Vloer is Lava! is een spel voor het hele gezin en bevordert de lichaamsbeweging, de verbeeldingskracht en zorgt voor speelplezier bij jong en oud.

Twister / Dobbelen of bewegen

Het spel Twister is voor iedereen vanaf 6 jaar maar er zijn ook soortgelijke spellen op de markt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dobbelen of draaien en bewegen. Zet een hand of voet op de juiste kleur en probeer niet om te vallen.

Geef een reactie