Binnen activiteiten in de kerstvakantie

10 leuke binnen activiteiten voor in de kerstvakantie

Volgende week gaan de kinderen nog één weekje naar school en dan begint de kerstvakantie weer. Joepie! Maar wat als dan de verveling toeslaat en het buiten hard vriest? Wij bedachten 10 leuke (budget) binnen activiteiten voor in de kerstvakantie. Daar zit vast wel iets leuks bij voor elk kind. 😉

Binnen activiteiten kerstvakantie

Een dik pak sneeuw om in te spelen, schaatsen op het ijs… Daar maak je veel kinderen blij mee. En als het buiten hard vriest? Brrr dan zijn we snel weer binnen. Vandaag hebben we 10 budget binnen activiteiten voor in de kerstvakantie op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd welke binnen activiteiten jouw kind(eren) aan zullen spreken!

Koekjes bakken

Bij mijn jongste twee kinderen zijn koekjes bakken all time favourite. Als ik aan ze vraag of ze zin hebben om koekjes te bakken dan springen ze meteen van de bank. Schortjes met naam aan en gaan. Cupcakes bakken is ook een leuk alternatief!

Snoephuisje versieren

In de Duitse supermarkten verkopen ze in de maanden november en december ‘Lebküchenhauschen pakketjes’. In de Nederlandse volksmond ook wel peperhuisjes of snoephuisjes genoemd. Soms verkoopt de Action ook van deze pakketten. Hoe leuk is het om een snoephuisje met je kinderen te maken? De pakketjes kosten ongeveer rond de 6 euro maar je kunt zelf ook een huisje maken met stukken speculaas, poedersuiker met water als kleefmiddel en snoepjes om erop te plakken natuurlijk!

Het snoephuisje kun je na het knutselen neerzetten of opeten.

Organiseer een picknick in de woonkamer en nodig vriendjes uit

Heb je nog een leftover van het kerstmenu? Misschien leuk om een picknick met je kinderen te organiseren. Niet buiten natuurlijk, gewoon binnen. Lekker cosy in eigen huis. Picknickkleed op de grond, kussens en teddy’s erbij. Serveer het eten bijvoorbeeld in vrolijk gekleurde regenboogbakjes van de Ikea en maak samen een smoothie met vers fruit. Nodig 1 of meer vriendjes of vriendinnetjes uit en let the party begin!

Bouw een hut onder de tafel

Niet zo van de picknick? Zoek wat lakens, fleecedekens of andere stukken stof en schuif de stoelen maar onder de eettafel vandaan. Dit wordt namelijk de coolste hut! Leg er een bak met waskijpers bij en de kinderen zullen zich prima vermaken. En oja, vergeet de zaklampen niet. Hut klaar? Boekjes of speelgoed mee in de hut en het is net of ze aan het kamperen zijn in huis.

Kleuren en puzzelen in het Winter doeboek van Denksport junior

Denksport heeft onlangs twee nieuwe titels uitgebracht. Het Winter doeboek en het Super Dino Doeboek.

Winter doeboek

Het Winter doeboek is en lekker groot full colour puzzelboek met maar liefst 160 pagina’s waar kinderen van 6 tot 10 jaar de hele winterperiode plezier van hebben. Dit boek staat vol puzzelfavorieten als sudoku’s, Zweedse puzzels, lijnpuzzels, zoek de verschillen, doofhofjes en woordzoekers. Daarnaast hebben ze leuke rijm-, reken- en telvarianten bedacht. En dat alles natuurlijk in winterthema!

Het Winter doeboek verschijnt 1x per jaar en is te koop in de winkels voor € 7,95 of te bestellen op www.denksport.com/junior

Super Dino Doeboek

Het Super Dino Doeboek is een mooi en kleurrijk full colour puzzelboek met 50 pagina’s Dino puzzelplezier. Echte dinofans testen met dit puzzelboek hun kennis. Het Super Dino Doeboek staat vol puzzels, weetjes en moppen. Ontcijfer bijvoorbeeld het dino geheimschrift. En als je uitgepuzzeld bent, vind je in het midden van het doeboek een dino 3D-puzzel.

Het Super Dino Doeboek is los te koop in de winkels voor € 4,95 of te bestellen op www.denksport.com/junior (verschijning 4 maal per jaar). Een abonnement is niet mogelijk op deze titel. De eerste editie ligt nu al in de winkels en is tot 2 februari verkrijgbaar.

Maak je eigen thuisbioscoop

Een dagje bioscoop is leuk maar misschien is het wel leuker om thuis een eigen bioscoop te maken met je kinderen. Zoek een leuke film uit op bijvoorbeeld Disney+ of Netflix. Kleur bioscooptickets en deel ze uit, een ander kindje of volwassene knipt ze af voor toegang. Plof zitzakken of poefen op de grond, pak er dekentjes bij, gordijnen dichten, lampen uit… Nog even verse popcorn poppen en de film kan beginnen.

Klei uitdaging: klei van elk gezinslid een poppetje

Kleien is niet iets wat wij heel vaak doen. Meestal geeft het zo’n troep. Vaak hangt het ook wel af van welke klei je gebruikt. Maar als je een paar potten klei in huis hebt… daag je kinderen eens uit om van elk gezinslid een poppetje te maken. Wel een foto maken voor later hè!

Maak een mooie tekening op het raam

Kerstversiering al weg of nog een lege plek op het raam? Met raamstiften kun je je kleine picasso zijn gang laten gaan voor een kunstwerk op het raam. Dat is toch veel leuker dan een banaan met ducttape op de muur?

Creëer een catwalk en doe een fotosessie

Is je kind dol op verkleden? Mooi! Zoek de spullen maar snel op. Jurkjes, foute kleding, hoedjes, brillen… Leg dekens, lakens of doeken op de grond als loper. Muziekje aan en de catwalk is geopend. Papa en mama zijn de paparazzi en maken foto’s.

Kies voor een leuk indooruitje

Toch liever iets buiten de deur? Ga lekker zwemmen in een subtroptisch zwembad of naar de ballenbak. Kijk eens op sites als Groupon of Social Deal, daar vind je veel leuke uitjes met korting.

Winactie

Namens Denksport mogen wij een Winter doeboek met 160 pagina’s aan één van onze lezers weggeven. Wil jij deze winnen?

  • Like Volgmama op Facebook en laat weten wat welke binnen activiteit jou het leukst lijkt.

De winnaar maken we volgende week woensdag 18 december bekend.

Melissa van Stipdonk heeft het boek gewonnen.

*Meedingen bij deze winactie kan alleen als je een geldig postadres in Nederland hebt.

6 thoughts on “10 leuke binnen activiteiten voor in de kerstvakantie

  1. Ha, welke het leukst lijkt, er zitten enkele super creatieve ideetjes tussen zoals het snoephuisje of de thuisbioscoop. Maar ook de klei opdracht vind ik super tof, ik denk dat iedereen graag kleit (is dat een woord trouwens?)

  2. Koekjes bakken met onze dochter! We hebben dan de grootste lol samen! Ook het snoephuisje versieren vind ik een leuke tip! Dat gaan we zeker proberen!
    Verder is ze dol op puzzelen etc. En een doeboek is dan ook echt haar ‘ding’.
    Kortom, ik doe graag mee en volg via Facebook.

Geef een reactie