Blogger by Nature: leren, netwerken en inspiratie!

Afgelopen zaterdag was ik bij de eerste Blogger by Nature editie bij Stayokay in Soest. Het eerste event waar ik een paar tientjes voor betaalde om erbij te mogen zijn. Een succes was het zeker en volgend jaar kom ik zo weer. Alleen heb ik een fout gemaakt waar ik best wel van baalde!

Blogger by Nature is bedacht door drie lieve schatten van bloggers die ik zelf al een aantal keer heb gesproken op eerdere events. Samen sloegen ze handen in één om zelf een event op te zetten. Hier zijn ze wekenlang druk mee geweest. De locatie is echt top, Stayokay Soest is echt een hele mooie plek. Ik ben eigenlijk nog nooit in een hostel geweest en ik moet zeggen dat het er mooier uitzag dan ik had verwacht!

https://www.instagram.com/p/BYlUqS8n8th/?taken-by=volgmama

De ochtend

Voor mij begon de dag al vroeg. Snel een ontbijtje, aankleden, opmaken en klaar. Een stukje met de auto en de rest met de trein. Ik kan namelijk niet zo heel erg lang achter het stuur zitten omdat ik autorijden erg vermoeiend vind. Na 2 uur en 25 minuten in de trein te hebben gezeten kwam ik aan in Soest. De locatie van Stayokay was goed te vinden en goed te doen qua loopafstand vanaf het station Soest Zuid. Ik kwam net op tijd aan om me in te schrijven en kreeg een goodiebag en shirt mee. Ik kon meteen doorlopen naar de grote zaal voor het welkomspraatje. Dit deed Marguerita van Marstyle echt heel leuk, petje af.

Foutje, bedankt!

Ik klaag niet snel maar ik baalde de ochtend wel even. Bij het inschrijven op de website kon je als eerste onderdeel kiezen uit een SEO cursus, basis of voor gevorderden. Ik koos basis, waar ik achteraf enorm spijt van heb gehad. Hoe leuk Nathan het allemaal vertelde, ik heb helaas niets nieuws geleerd.. en had dit wel gehoopt. De SEO cursus duurde 2 uur en had dus liever bij gevorderden gezeten. Shit happens! Jammer van mijn tijd maar een leer voor de volgende keer.

Middag

Na de SEO cursus hadden we een uur tijd om te lunchen. Er was een buffet waar verrassend veel keus was. Broodjes, een soepje, pizza, salades.. en de ruimte was echt superleuk! Ik ben vergeten om er een foto van te maken.

https://www.instagram.com/p/BYiaZvPnxGr/?taken-by=volgmama

Netwerken

Na de lunch ging ik naar het netwerkplein. Hier stonden bedrijven, marketing en pr-bureaus. Het was leuk om eens de gezichten te zien en gesproken te hebben met de dames van Mediatornado, waarmee ik al eens heb samengewerkt. Maar ook heb ik nieuwe toffe pr-bureaus en bedrijven leren kennen zoals RVG Media, Philogirl, Alpha Communications en Stayokay zelf. Ik heb nieuwe portretfoto’s van mij laten maken op het plein bij Philogirl en van Alpha Communications kreeg ik een leuke ‘groene’ goodiebag. De kamerplanten hebben al een leuk plekje gekregen en in oktober gaan we tulpen planten. Daar mogen de kinderen bij helpen, dus daar komt later een blog over 😉

Andere seminars

https://www.instagram.com/p/BYic9VBnvsn/?taken-by=bloggerbynature

Verder volgde ik nog twee seminars, namelijk die van Joyce, over verdienen met bloggen. Wat een inspirerende vrouw is dat! Ook volgde ik nog een seminar over Instagram van Authentic Chica. Ook dat was erg interessant.

Daarna volgde er nog een afterborrel en mocht ik een stukje meerijden naar Zwolle met Yvonne. Daar nam ik stiekem al even een kijkje in de goodiebag. Gezellig en dat scheelde mij weer twee keer overstappen met de trein.

img_9120

Het was een leuke, leerzame inspirerende dag en hoop dat hier een vervolg op komt. Esmée, Marguerita en Joyce, heel erg bedankt voor het organiseren van deze dag.

Ben jij als blogger al eens naar een event geweest? Zo ja welke dan?

Bewaren

13 thoughts on “Blogger by Nature: leren, netwerken en inspiratie!

  1. Ja was een leerzame en leuke dag. Zelf ging ik naar het stuk over affiliatie marketing maar bleek daar ook niets nieuws te horen helaas haha. Ach ja je weet van te voren niet echt waar t over gaat dus dan is t moeilijk kiezen. Maar dat drukte de pret zeker niet!

  2. Ik moest werken en we hadden een belangrijk weekend dus kon geen vrij nemen, super jammer! Goed om te lezen dat het de moeite waard was, volgende x wil ik er zeker bij zijn. Balen van die SEO, ik had mezelf denk ik ook op basis ingeschreven, maybe dan toch ook maar gevorderde!

  3. Wat een leuk verslag Nathalie! Ontzettend fijn dat je er was. Het niveauverschil tussen beginners en gevorderden was idd heel duidelijk, misschien voor volgend jaar dat we er nog een 3e niveau bij kunnen doen. Is altijd lastig als je een programma verzint en wij kenden de presentaties natuurlijk niet precies van te voren. Er gingen last minute nog wat dingen anders dan gepland, maar gelukkig heeft niemand daar verder echt iets van gemerkt. En de 2e presentatie van Bol was beter, maar daar heb jij natuurlijk niets mee aan nu. We hemen alle verbeterpunten in ieder geval mee voor volgend jaar!

    1. Hi Marguerita, ik vind het knap wat jullie met zijn drieën hebben neergezet. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en ik heb er zeker geen spijt van dat ik ben gekomen. Het was alles zeker waard. Volgende keer SEO voor gevordenen haha. Ik vond het moeilijk inschatten, als er een paar inhoudelijke punten in hadden gestaan dan had ik wellicht beter kunnen kiezen. Jullie zijn toppers!

  4. Ik deed wel SEO gevorderden en dat was erg interessant. Jammer dat je het gemist hebt. En van het seminar over affiliate marketing had ik veel meer verwacht. Maar, zoals Marguerita zegt, dat kun je van te voren helaas allemaal niet weten. Al met al vond ik het een superleuke, leerzame dag en ben ik blij dat ik ben gegaan.

Geef een reactie