Dadoe Pakjesavond - Sinterklaasboek Kinderboek Recensie

Recensie: Dadoe – Pakjesavond (sinterklaasboek)

Dadoe Pakjesavond is een klein sinterklaasboek met een verhaal over pakjesavond, geschreven door Jim Bakkum en Kirsten Michel. Vanwege de prijs ook prima om als schoencadeau te geven. Ik kocht Pakjesavond met Dadoe boek namelijk voor maar 2,99 bij de LIDL. Koopje toch? Die kan mooi op de thematafel voor sinterklaas.

Dadoe Pakjesavond

In het boek Dadoe Pakjesavond staat niet alleen een mooi sinterklaasverhaal maar ook een recept voor pepernoten en je kunt via de website van Dadoe of Spotify een gratis liedje luisteren die bij het boekje hoort. Leuke gratis extra’s!

Het sinterklaasboekje telt 24 pagina’s en is geïllustreerd door Sam Loman.

Het verhaal

Vanavond is het pakjesavond en Dadoe kan bijna niet wachten. Samen met zijn mama bakt hij pepernoten voor sinterklaas en hij zingt een sinterklaasliedje met papa… Dan klopt er iemand hard op de deur! Wie zou dat kunnen zijn?

Recensie Sinterklaasboek Dadoe Pakjesavond - Jim Bakkum

Recensie: Dadoe Pakjesavond

Er bestaat al een reeks Dadoe prentenboeken van schrijver Jim Bakkum maar Dadoe Pakjesavond is de eerste die wij hebben gelezen! Het smaakt wel naar meer moet ik zeggen. Ik kocht het boekje vanwege de vriendelijke prijs en het feit dat ik wel weer eens nieuwe sinterklaasboeken wilde. Tot nu toe hebben we verder alleen een kleine verzameling gratis sinterklaasboeken die we bij aankoop van… in de supermarkt kregen.

Het kleine boekje Dadoe – Pakjesavond heeft een hardcover en mooie illustraties. De piet in dit verhaal heeft roetvegen. Dit past helemaal in de tijd van nu.

Review Dadoe Pakjesavond Jim Bakkum

Het verhaal leest lekker weg en heb je in zo’n 5 tot 10 minuten voorgelezen aan je kindje. Ideaal voor het slapen gaan. Sommige stukken zijn gewoon ook herkenbaar zoals de spanning voor pakjesavond. In het verhaal worden er ook pepernoten gebakken en daar heb ik nu ook wel zin in! Mijn dochter zei ook meteen “mama, gaan wij ook een keer pepernoten bakken?” Voor een pepernoten recept hoef je niet ver te zoeken want er staat er gewoon een achter in het boekje.

Wij moesten lachen om het fragment toen de Piet Dadoe om pepernoten kwam vragen. Piet had namelijk geen pepernoten meer… Hihi. Een leuk en vermakelijk verhaal om voor te lezen.

Ja, ik ben helemaal blij met deze nieuwe aanwinst op onze boekenplank en dat voor een leuk prijsje!

Sint 2021Sint 2021

6 thoughts on “Recensie: Dadoe – Pakjesavond (sinterklaasboek)

Geef een reactie