Krypto deel 1 de duistere diepte door hans jorgen - review

Boek recensie: Krypto deel 1 – De duistere diepte, graphic novel voor 9+

Krypto – De duistere diepte is het eerste deel van een geheel nieuwe boekenserie voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 9 jaar. Het is een spannende graphic novel serie met coole illustraties, waarin hoofdpersonage Orelia een groot avontuur te wachten staat. De auteur/illustrator Hans Jørgen Sandnes heeft bij iedere pagina zijn best gedaan om kinderen te laten omslaan. Dat maakt het boek ook nog eens aantrekkelijk voor moeilijke lezertjes!

Krypto 1 – De duistere diepte

Orelia verhuist naar het kustdorpje Saltvik. Hier leert ze visser Bern kennen, die net als zij onderwaterwezens waanzinnig boeiend vindt!

Op een avond ziet ze iets geheimzinnigs buiten. Wat houdt zich verscholen onder het wateroppervlak? En heeft het iets te maken met de jongen die in zee dook en verdween?

Duik met Orelia en Bern de diepte in!

Boek recensie krypto deel 1 de duistere diepte
  • Hans Jørgen Sandnes (auteur en illustrator)
  • Vanaf 9 jaar
  • Omvang 152 bladzijde
  • ISBN 9789051168389
  • Uitgever: De Vier Windstreken
  • Prijs € 14,95 

Recensie; onze ervaring met het boek Krypto 1: De duistere diepte

Wij kregen het boek Krypto – De duistere diepte toegestuurd voor een recensie. Toen het op de mat lag was even ‘ine mine mutten’ wie het boek als eerste mocht lezen. Mijn zoontjes van 10 & 12 jaar zijn beide dol op stripverhalen en ik was er zelf ook erg nieuwsgierig naar.

Het eerste Krypto boek gaat over Orelia; een weeskind (met hippe groengekleurde haren) die op avontuur gaat.

Het is geschreven én geïllustreerd door een dezelfde persoon: Hans Jørgen Sandnes. Vorig jaar was het boek genomineerd voor ’the Norwegian Ministry of Culture Debutant Prize 2020.’ Het boek is sinds maart 2021 ook in het Nederlands uitgegeven, door uitgeverij De Vier Windstreken, en dat is goed nieuws. Het ziet er veelbelovend uit en smaakt naar meer!

Onze mening

Het boek is prachtig vormgegeven en heeft een harde kaft. Hierop zien we een vissersbootje, twee personages en twee grote enge ogen onder water. “Alleen de kaft al ziet er super-spannend uit” zeggen mijn zoons.

Zelf heb ik het boek (geschreven in stripverhaal) in nog geen 45 minuten uitgelezen (vond het erg spannend!) maar mijn jongens deden er wel iets langer over. Zij lazen het boek in 2 á 3 etappes voor het slapen gaan, de tijd hebben we niet bijgehouden. Het verhaal bevat veel mooie tekeningen en korte zinnen. Soms zijn er ook afbeeldingen waar plaatjes hun verhaal vertellen zonder tekst. Met een beetje fantasie kun je dit zelf inbeelden. Al met al oogt het niet te rumoerig en ook het lettertype is rustig voor de ogen. Als we het vergelijken met een aantal willekeurige stripboeken, leest het boek echt veel fijner.

Het Krypto verhaal van Hans Jørgen Sandnes zit goed in elkaar en de illustraties zijn gewoon erg mooi. Het einde van het verhaal verklapt volgens ons het begin van een nieuw avontuur, dat we waarschijnlijk verder zullen lezen in het tweede deel van deze Krypto serie.

Geef een reactie