Boek Review: Binkie, een prentenboek over een hondje dat op avontuur gaat!

Binkie is een hondje dat erg nieuwsgierig is en graag zelf de wereld wil ontdekken. Echter denkt zijn baasje daar anders over. Een mooi prentenboek geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar dat is geschreven én geïllustreerd  door Henrike Wilson. Mijn kinderen hebben veel gelachen tijdens het voorlezen en meekijken in het boek want sommige illustraties zijn wel erg grappig!

binkie2

Over het boek

Het boek heeft een hardcover met een vrolijke illustratie van een hondje genaamd Binkie. Wat je niet goed op de foto van de kaft kunt zien is dat de titel en het rode riempje van Binkie glimt. Dit heeft ook een andere structuur en is leuk om de kinderen te laten voelen.

Het prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Henrike Wilson en  uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek telt 40 pagina’s. Een aantal pagina’s zijn alleen voorzien van prachtige illustraties.

Boodschap

Voor in het boek staat de tekst:  “Voor G. vanuit mijn hart Mama”. Het boek heeft de schrijfster geschreven voor haar kind G. En natuurlijk voor alle andere kindjes op de wereld!

Het boek zou geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar en heeft als thema’s: groter worden, ontdekken en zelfstandig zijn. Als je vier bent dan mag je naar school en ga je meer ontdekken en leer je zelfstandiger te worden. Prima thema voor een prentenboek!

 

binkie1

Review

Als er na het eten tijd over is probeer ik altijd een stukje voor te lezen, of laat ik mijn oudste zoon van acht voorlezen voor zijn broertje. Ze zijn gek op boeken en mijn jongste zoon van 5 heeft alleen aandacht voor prentenboeken omdat ze vaak voorzien zijn van mooie illustraties en korte teksten zodat het verhaaltje niet te lang duurt.

We hebben eerst de omslag bekeken, gevoeld en ik heb de achterkant voorgelezen. We weten dus dat het hondje Binkie heet en dat hij op avontuur gaat! Spannend hoor. Dan sla je de kaft open en dan…

POEP! daar ligt een hondendrol. Zou die van Binkie zijn? De kinderen begonnen al gelijk te lachen. En de binnenzijde van de kaft op het einde zie je ook een.. je raad het al.. een drol!

Binkie zit op de vensterbank met een riem om nek omdat hij met zijn baasje zou gaan wandelen. Het liefst zou hij alleen en zonder riem rondlopen. Binkie mag dat niet omdat zijn baasje hem te klein vindt. Daar denkt Binkie anders over gaat op pad.. hij beleeft van allerlei avonturen. Hij speelt met andere honden in het park, rent achter duiven aan rijdt mee in een kinderwagen.

binkie3

En alle honden staan samen te plassen. Daar werd weer hard gelachen door de jongens. Wat is dat toch met poep en plas? Haha. Ik snap die fase niet. De kinderen vinden het in ieder geval hilarisch en lachwekkend.

‘S avonds als Binkie thuis komt lijkt hij opeens een stukje groter!

Zo hebben mijn kinderen dit boek beleefd

Mijn kinderen hebben nog nooit zoveel gelachen tijdens een boek lezen. De illustraties vinden ze heel mooi en passen goed bij het verhaal. Qua leeftijdscategorie vindt ik dit boek prima geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zelfs mijn zoon van 8 heeft er van genoten. Mijn dochter van 1 krijgt er natuurlijk nog niet veel van mee maar de plaatjes vind ze erg mooi en ze wijst  met haar vinger bijna op elke bladzijde naar Binkie. Mijn zoon van 5 is helemaal weg van dit boek en het staat op zijn nachtkastje te wachten op een volgende leesbeurt!

Het boek Binkie is onder andere te koop op de website van De Vier Windstreken. Verkoopprijs: € 14,50

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

Hoe zit dat met jullie kinderen, voelden ze zich ook een stuk groter na hun eerste schooldag? Zijn ze ook gek op prentenboeken?

 

9 thoughts on “Boek Review: Binkie, een prentenboek over een hondje dat op avontuur gaat!

  1. Een boekje waar poep in voor komt is altijd leuk voor de kinderen! Deon houd van voorlezen dus hij zou het wel een leuk boek vinden! Sten is er nog heel iets te klein voor. Ik lees hem wel voor, maar dan hele korte verhaaltjes anders heeft hij er geen aandacht bij.

Geef een reactie