Boek Review: LEGO Ninjago – Verhalen van de geesten

Ninjago fans opgelet! Lees de ninja avonturen van Kai, Morro en andere Ninjago figuren uit het boek ‘Verhalen van de geesten’. Een spannend boek geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar! Mijn achtjarige Ninjago-fan heeft het boek gelezen en verteld wat hij van dit boek vond.

ninjago2

 

Over het boek

“In ‘Verhalen van de Geesten’ vallen angstaanjagende geesten Ninjago vanuit een andere dimensie binnen! Hun leider, Morro, wil de hele wereld veroveren. De ninja’s staan klaar om de strijd aan te gaan. Maar hoe kunnen ze deze strijd ooit winnen nu de geesten een van de ninja’s in hun bezit hebben genomen?”

Het boek heeft een hardcover en telt 64 pagina’s. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het boek is vertaald door Mariella Manfré en uitgegeven door MEIS & MAAS.

De poppetjes bij de foto’s horen niet bij het boek, deze zijn uit privébezit en staan er enkel bij als decoratie.

ninjago3

Review

Mijn oudste zoon is gek op Ninjago en gek op lezen. Twee vliegen in één klap! Hij was dan ook blij verrast toen we hem dit boek gaven. Hij wilde ook meteen gaan lezen. Elke avond een ander hoofdstukje. De hoofdstukken zijn overzichtelijk en het boek leest met de lettergrote prima weg.

Het boek is echt geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Er komen wat moeilijke namen en woorden in het boek voor zoals Spinjutzu, Destiny’s Bounty, Ghoultar. Achter in het boek staat ook een termenlijst waar nog het een en ander over deze woorden en namen word uitgelegd. Dat vind ik zelf erg fijn maar mijn zoon die kende de meeste woorden en wist het mij haarfijn uit te leggen.

De afbeeldingen zijn erg mooi en passen goed bij het verhaal.

ninjago1

Zo heeft mijn zoon (8 jaar) het boek beleefd

Mijn zoon vond het boek erg spannend. Na het zelf in te hebben gekeken was ik bang dat het boek te moeilijk voor hem zou zijn vanwege de namen en woorden die erin voorkomen maar dat viel gelukkig reuze mee. De meeste kende hij al!

Het hoofdstuk ‘Niets te drinken’ vond hij het allerleukst om te lezen waarbij ze opzoek gaan na de daders die leidingen hebben gesaboteerd. Kai en Jay zijn de favoriete hoofdrolspelers van mijn zoon in het boek.

Ninjago tijdschriften heeft mijn zoon wel gehad maar hij wist niet dat er ook boeken bestonden. Hij is nu ook nieuwsgierig naar andere Ninjago boeken. Er zijn naast ‘Verhalen van de geesten’ ook nog de titel ‘Meesters der elementen’ en een ‘Ninjago zoek en vindboek’ verschenen.

Het boek LEGO Ninjago – Verhalen van de geesten is onder andere te koop bij boekhandels en speelgoedwinkels. Verkoopprijs: € 7,95

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

Wist jij al dat er Ninjago boeken bestonden?

4 thoughts on “Boek Review: LEGO Ninjago – Verhalen van de geesten

Geef een reactie