Boek Review: Lodewijk I, koning der schapen

We komen er niet meer onderuit… Iedere avond moeten we voorlezen uit 1 van de boeken die Milan bezit. Dit is een heerlijk momentje om de dag af te sluiten en op deze manier leert hij zijn woordenschat te vergroten. De afgelopen tijd hebben wij het boek van uitgeverij De Vier Windstreken: ‘Lodewijk I, koning der schapen’ meerdere keren gelezen en Milan vind dit een erg leuk boek.

IMG_1096

Over het boek

Het is een prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar en heeft 32 pagina’s. De afbeeldingen zijn erg mooi, over de gehele bladzijden gedrukt en iedere bladzijde bevat ongeveer 2 zinnen. Het boek leest makkelijk weg en is goed te volgen voor de kleintjes. Het is een herkenbaar verhaal voor ons omdat Milan tegenwoordig ook een beetje bazig is. Milan is nu nog vier, maar ook voor 4 jarigen is dit een zeer geschikt boek om voor te lezen!

Het verhaal

De wind blaast een blauwe kroon naar Lodewijk en als hij deze opzet voelt hij zich meteen heel anders, bijzonder. Voorbij is het grazen in de wei, vanaf nu is hij Lodewijk I, koning der schapen! Lodewijk neemt zijn taak serieus: hij spreekt zijn onderdanen toe, laat ze in de schapenpas lopen en tolereert alleen de mooiste schapen in zijn buurt. Maar hoelang kan dat goed gaan?

IMG_1097

Wat wij ervan vinden

Het is een leuk verhaal wat erg past bij de fase waar Milan op dit moment mee te maken heeft. Milan heeft momenteel een fase waarin hij wil laten zien wie hij is. Daar komt bij dat hij wil laten zien dat hij ook wat te zeggen heeft en dit escaleert wel eens. Door dit boek hebben we goed kunnen uitleggen dat er consequenties kunnen zitten aan bazig gedrag. Het boek staat inmiddels bij Milan op de boekenplank waar hij iedere avond een boek mag uitzoeken om te lezen. Ik ben benieuwd hoe vaak hij deze nog gaat uitzoeken!

Het boek wordt o.a. verkocht bij De Vier Windstreken  en in de boekhandels voor een verkoopprijs van €14,50.

*Dit blog bevat een opgestuurd product, onze mening over het product verandert hierdoor niet. Zie de disclaimer voor meer info.

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

3 thoughts on “Boek Review: Lodewijk I, koning der schapen

Geef een reactie