boeket-bloemen-langer-vers-mooi-houden-tips-advies

Hoe je je boeket bloemen langer vers kunt houden

Zeg nou eens eerlijk, niets kan de vreugde van een vers boeket bloemen evenaren toch? De levendige kleuren, de heerlijke geuren en de emotionele waarde, vooral als het om een Moederdag boeket of Valentijns bloemen gaat, maken ze voor jou tot een gewaardeerd cadeau.

Maar naarmate de dagen verstrijken, beginnen de bloemen hun glans te verliezen en te verwelken. Is er een manier om dit proces uit te stellen en je boeket langer mooi te houden? Jazeker!

Je kunt bijvoorbeeld een boeket bloemen bezorgen via Fleurop. Zij hebben een 7 dagen vers garantie.

Heb je zojuist een mooie bos bloemen ontvangen? Hieronder volgt een stappenplan met tips om je gekregen boeket bloemen langer vers en levendig te houden.

Begin met een schone vaas

Het lijkt misschien een voor de hand liggende stap, maar het is echt heel belangrijk om met deze stap te beginnen. Schadelijke bacteriën kunnen in de vaas blijven zitten na het vorige boeket.

Was de vaas met warm zeepsop, spoel hem goed uit en vul hem met vers water.

Snijd de stelen schuin af

Vlak voordat je de bloemen in de vaas zet, snijd je ongeveer 2-3 cm van de stelen af. Dit doe je het best schuin. Dit vergroot namelijk het oppervlak waardoor de bloem water kan opnemen en voorkomt ook dat de steel plat op de bodem van de vaas rust, wat de wateropname kan belemmeren.

Verwijder overtollige bladeren

Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water zitten. Deze kunnen snel rotten en schadelijke bacteriën in het water verspreiden, waardoor de levensduur van je bloemen wordt verkort.

Gebruik het zakje bloemenvoedsel

De meeste boeketten worden geleverd met een klein zakje bloemenvoedsel. Dit zit er vaak niet voor niets bij.

Dit voedsel is speciaal geformuleerd om de groei van bacteriën te remmen en om de bloemen van essentiële voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking volgt voor de juiste dosering.

boeket-bloemen-langer-vers-mooi-houden

Regelmatige verzorging

Vervang het water in de vaas om de paar dagen (het liefst om de dag) om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren. Snijd tegelijkertijd ook weer een klein stukje van de stelen af. Als je bloemenvoedsel hebt, voeg dan bij elke waterverversing een nieuwe dosis toe.

Houd bloemen weg van direct zonlicht en warmtebronnen

Bloemen houden van een koele omgeving. Plaats ze uit de buurt van direct zonlicht, radiatoren, televisies of andere elektronische apparaten die warmte afgeven.

Wees voorzichtig met fruit

Fruit geeft ethyleengas af, wat het rijpingsproces van bloemen kan versnellen. Houd je boeket dus uit de buurt van de fruitschaal.

Liefde voor je Valentijnsboeket

Valentijnsboeketten hebben vaak rozen, en deze schoonheden vereisen speciale zorg. Zorg ervoor dat de rozen volledig ondergedompeld zijn in water, aangezien ze veel vocht nodig hebben.

Let op de luchtcirculatie

Zorg ervoor dat je boeket op een plek staat waar voldoende luchtcirculatie is. Te veel vocht kan schimmel en bacteriële groei bevorderen.

Lees ook:

Geef een reactie