Bol.com Kinderboekenweekfeest 2016

Gisteren ben ik met mijn dreumes op het Bol.com Kinderboekenweekfeest geweest. Het feest was speciaal georganiseerd ter ere van de Kinderboekenweek die in oktober plaats vindt. Het feestje begon al toen we op de parkeerplaats werden opgehaald met een TukTuk. Er was een theatervoorstelling van Peppa, een levensgrote Nijntje waarmee je op de foto kon en heel veel knutselplezier.

tuktuk - volgmama
De TukTuk bracht ons naar het event

Parkeren / Entree

Je kon voor dit evenement geen kaarten kopen. Alleen winnen op de blog van Bol en andere uitgevers. Ik was samen met een stel andere mamabloggers uitgenodigd om hier ook bij te zijn. In de laatst verkregen informatie stond dat we konden parkeren in een van de nabij gelegen parkeergarages. Ik grapte al in een groepsappje dat ik hoopte dat de parkeerplaatsen ook formaatje Bol.com zouden hebben. Ik ben namelijk echt geen parkeerheld en ga liever geen garages in. Toch werd ik voor de garage terug gestuurd naar de P+R parkeerplaats. Helemaal prima dus, ruimschoots parkeren en een TukTuk die ons heen en terug naar de parkeerplaats en het event bracht in het hoofdkantoor van Bol.com in Utrecht aan de Papendorpseweg.

bol.com - kinderboeken - volgmama
Leuke boeken te koop op het event!

Voor kinderen van alle leeftijden

De groepen waren verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën: 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12+ jaar. Per leeftijdscategorie konden er 50 kinderen aanwezig zijn. Dus een totale opkomst van 50 x 5 = 250 kinderen! Dat geloof ik best want het was erg druk. Mijn dochter was voor de meeste activiteiten helaas nog wel een beetje klein maar ze heeft zich goed vermaakt.

bol.com - hapjes - kinderboekenweek - volgmama
Als je trek had kon je lekker smullen!
limonade fabriek - volgmama - bol.com
Limonade fabriek

Hapjes en drankjes

Voor de lekkere trek konden de kinderen en ouders 😉 wat pakken van het hapjesbuffet. Het zag er allemaal superleuk uit. Een groente-trein met dipsausjes, rupsje nooit genoeg druifjes op een prikker en macarons. De macarons waren snel op. De fruitspiesen en de druifjes ga ik onthouden. Leuk voor een kinderfeestje! De limonadefabriek was ook superleuk. Met deze lieve dame mochten de kinderen zelf limonade maken in leuke bekers met versiersels.

Nijntje - Bol.com - Mascotte - Volgmama
Nijn(tje?)

Nijntje en Geronimo in het groot

Dit vond mijn dreumes wel een beetje eng haha! In het boek zijn ze leuk en veilig maar als je ze in het echt zo groot ziet is dat natuurlijk wel even schrikken. Nijntje en Geronimo namen beide de tijd voor fotomomentjes of lieve knuffels!

bol.com - knutselen - kleuren - volgmama
Kleuren en knutselen naar hartenlust

Knutselen & kleuren & shows

Bij verschillende stands kon je kleuren, tekenen en knutselen. De stand van Peppa was erg vrolijk en druk. Daar kon je kleuren en puzzelen. Toen we klaar waren kregen we een doosje rozijntjes en een Peppa slinger. Van Hoorne entertainment komt binnenkort met een nieuwe theatershow van Peppa. Die willen wij wel zien! Ze waren ook aanwezig op het Bol.com kinderboekenweekfeest en mijn dochter vond het reuze leuk. Moest  haar wel optillen anders zag ze niets tussen het grote publiek. Spekkie en Sproet gaven ook een korte show maar die hebben we gemist.

bol11

BN’ers, signeren en workshops

Op het event waren diverse bekende Nederlanders aanwezig zoals Isa Hoes, Filemon Wesselink en zijn zus Clarinde. Ze gaven interviews, signeerden boeken en bij Rudolph van Veen kon je samen cupcakes versieren. Jammie! Wij deden onder andere mee aan de workshop ‘Versier je eigen schort’. Het was erg druk en bij veel activiteiten waren wachttijden. We hebben dus niet aan alles mee kunnen doen. Ook was mijn dochter voor veel activiteiten gewoon nog wat te jong. Mijn jongens had ik niet meegenomen maar ik weet zeker dat hun het leuk zouden hebben gevonden.

 

bol.com - je kind als proefkonijn - kinderboekenweekfeest - volgmama
Interessant boek!

Je kind als proefkonijn

Dit boek heeft bij mij de meeste interesse gewekt. In dit boek staan 25 leuke  psychologische testen die je samen met kinderen kunt doen. We deden ook mee aan de workshop van Otje en dat was erg leuk. Het ging over Pippi Langkous die de normale dingen in het leven toch net even anders doet. Zo slaapt ze bijvoorbeeld met haar voeten op het kussen en het hoofd onder de deken, schrobt ze de vloeren met paardenborstels onder haar voeten. Wie kent Pippi niet? Tijdens deze workshop mochten de kinderen meedenken. Wat kun je allemaal met een baksteen? En met een klosje garen kun je heuse bellen blazen!

bol.com Kluitman - Paardenboeken - Volgmama
Uitgeverij Kluitman had veel paardenboeken uitgestald. Kijk deze leuke boekenhangers die aan het boek vastzitten 🙂
bol.com - kinderboekenweek - pony - volgmama
Over paardjes gesproken.. buiten lieten twee pony’s hun trucjes zien en mocht je ze aaien!
bol.com - insecten - kinderboekenweekfeest - volgmama
Durf jij een gefrituurde sprinkhaan of meelworm te eten?

Overal beestjes, kijk, proef en aai!

De KNNV uitgeverij ga ik ook zeker volgen! Ook al schijnt het enorm gezond te zijn, die meelwormen en gefrituurde sprinkhanen durf ik niet te eten. Zelfs mijn dochter niet, ze heeft toch liever een normaal snoepje. Haar fop je niet 😉 Je kon insecten uit de tuin zoals slakken, pissebedden en een duizendpoot op je hand krijgen en je mocht ze natekenen. Deze uitgeverij heeft leesboeken, doeboeken, prentenboeken en informatieve boeken uitgebracht. Heel leerzaam  want wij weten nog helemaal niet zoveel over spinnen en andere minuscule beestjes.

goodiebag - bol.com - kinderboekenweekfeest - volgmama
Leuke goodiebag voor de kinderen

Goodiebag

Aan alles komt een einde, ook aan het kinderboekenweekfeest van Bol.com en dit lange blogartikel 😉 Bij de activiteiten  en workshops konden de kinderen stempels verzamelen die ze konden inruilen voor een goodiebag. Mocht ik ooit weer gaan dan neem ik een van mijn jongens mee. En dan neem ik ook wat oude boeken mee want deze kon je inleveren bij de ingang voor een goed doel.

Ben jij al eens naar het Bol.com Kinderboekenweekfeest geweest?

9 thoughts on “Bol.com Kinderboekenweekfeest 2016

 1. Wij zijn vandaag naar het kinderboekenweekfeest geweest.
  Mijn dochter was erg blij dat we tickets gewonnen hadden, omdat ik haar verteld had wat er bij jullie op de site allemaal stond over de activiteiten.
  Helaas viel het heel erg tegen.
  Het was enorm druk in een kleine ruimte, de tafels waren erg klein.
  Tegen de tijd dat mijn dochter bij de tafel terecht kon om een schort te versieren, waren er geen schorten meer! Dit was al een grote teleurstelling.
  Daarna bleek dat de cupcakes die versierd konden worden, inmiddels OOK op waren. Nog grotere teleurstelling dus.
  En als klap op de vuurpijl: er waren GEEN goodiebags meer!
  Kortom: een HEEL TELEURGESTELD MEISJE!
  We spraken buiten een andere moeder en die vertelde dat er ouders waren waarvan de moeder eerst goodiebags had gehaald en daarna de vader nog een keer. Heel asociaal, want daardoor kreeg mijn dochter en vele kinderen na hun helaas helemaal niets. Jammer dat dit door jullie totaal niet gecontroleerd werd.
  Toch raar dat een bedrijf een maximaal aantal kinderen uitnodigt, en er dan geen rekening mee houdt met het aantal benodigde spullen. Als ik zoiets zou organiseren, zou ik ervoor zorgen dat ik van alle benodigdheden, wat extra achter de hand had, in plaats van veel te weinig.
  Het eten en drinken was echter wel goed geregeld. Genoeg variatie van drinken en hele leuke treintjes van paprika met groenten erin. En hele leuke rupsjes van druifjes en tomaat. Mijn complimenten daarvoor.
  Het parkeren was ook goed geregeld.
  Alleen heel jammer van de rest.

  1. Hoi Ingrid,

   Ik schrik even van je verhaal! Het was inderdaad erg druk toen wij er waren. Wij hebben het niet georganiseerd maar waren te gast.. Ik wist niet dat ze vandaag weer zo’n feestje hadden. Het was woensdag ook erg druk maar de wachttijden bij de tafeltjes waren goed te doen. Wij zijn ook niet tot het einde gebleven en waren ook niet op de hoogte dat de spullen en goodiebags op waren. Dat vinden wij erg erg jammer voor de andere kinderen. Hopelijk leest de organisatie mee en kunnen ze er iets mee doen!

Geef een reactie