Bijna brand in de keuken! Denk aan de kinderslotjes op de oven en het fornuis..

Mijn zoontjes hadden gisteren een activiteit en zouden om 16.30 opgehaald worden. Denk je na twee maanden verhuisd te zijn alles op orde te hebben gebeurde er dit.. Ik trok mijn dochter haar schoenen aan, deed de deur op slot en we haalden de jongens samen op. Toen ik tegen 17.00 thuis kwam was er rook in de kamer en keuken en rook het apart.. help!

Paniek, paniek..

Ik zag meteen dat alle knoppen van de oven en de keramische kookplaat vol aanstonden. Op de hoogste temperaturen en het microvezeldoekje rookte en was aan het smelten.

Godzijdank was ik op tijd terug om alle knoppen weer uit te draaien, alle ramen open te zetten en de afzuigkap aan te doen.

Voorzichtig trok ik het doekje van de kookplaat en daar zat al een groot gat in door het smelten. Ik heb er geen foto van gemaakt maar waar het doekje heeft gelegen bleef nog een gesmolten stuk doek over. Dit was helemaal zwart en kleverig. Een rotklus om schoon te maken maar het is gelukt.

Als ik langer weg zou blijven stond misschien wel de keuken of het huis in brand en had de brandweer moeten komen. Gelukkig was dat niet nodig en zijn we er met een sisser van af gekomen, maar de schrik zat er goed in.

De oorzaak was dat mijn dochter aan de knoppen heeft zitten draaien terwijl ik het niet in de gaten had. We hebben een open keuken en ik heb het gewoon helemaal niet gezien dat ze daar aan zat. De knoppen zitten op haar ooghoogte dus ze komt er makkelijk bij. Daar hebben we eigenlijk nog niet bij stilgestaan. In ons vorige huis hadden we een inductie kookplaat met een kinderslot erop.

Ik ga snel opzoek of ik op internet erachter kan komen hoe we de oven en de kookplaat op slot kunnen zetten, want bij deze heb ik geen flauw idee. En rookmelders ophangen in elke ruimte staat ook hoognodig op ons plan. Hopelijk gebeuren dit soort ongelukjes niet weer. We hebben een brand en inboedel verzekering afgesloten maar je wilt echt niet meemaken dat je eigen huis in vuur en vlam staat!

Dus mama’s en papa’s denken jullie aan een kinderslot op de oven en het fornuis?

3 thoughts on “Bijna brand in de keuken! Denk aan de kinderslotjes op de oven en het fornuis..

Geef een reactie