Brand reppen iets voor jou?

brandrepsearch

Als je Instagram of Facebook hebt dan is het je vast niet ontgaan. Je ziet foto’s voorbij kopen met de woorden Brand rep of Brand Rep Search. Maar wat is dat nu precies, Brand rep?

Natuurlijk vind elke moeder zijn of haar eigen kind het mooist! Veel moeders posten veel kinderfoto’s op Facebook, Instagram en twitteren er elk poepje en scheetje op los. Lekker doen! Iedereen moet het allemaal zelf weten 😉 Maar ben jij gek op fotograferen en vinden je kinderen het leuk? Super! Dan is Brand Reppen vast iets voor jou!

Brand rep is niets anders dan een merk vertegenwoordigen. Een merk stuurt je met producten in ruil dat jij daarvoor mooie foto’s maakt die je promoot op jouw Social media. Voor de bedrijven is dit een soort van reclame. Zien doet kopen!

Wat word er van een Brand repper verwacht?

 • Veel volgers op je Social media. Dit is bij sommige merken een must!
 • Dat je er mooie foto’s maakt waar de producten goed tot zijn recht komen. Je hoeft echt geen professionele fotograaf te zijn maar merken verwachten duidelijke foto’s.
 • Voordat bedrijven een samenwerking met je aangaan word er gekeken naar je fotografiestijl. Dit doen ze door bijvoorbeeld je Instagramaccount te bekijken.
 • Dat je je account op openbaar hebt staan. Heb je veel volgers maar is je profiel afgeschermd? Jammer dan!
 • En dat je het merk in de foto tagt.

Wat zijn de voordelen voor jou als Brand repper?

 • Gratis producten uit de nieuwste collecties toegestuurd krijgen.
 • Meer volgers op jouw account.
 • Als je een website of blog hebt dan zorgt dit voor meer traffic.

Nadelen?

 • Niet dat ik weet!

Hoe kun je je opgeven?

Dat is bij elk merk verschillend. Zoek op Instagram eens naar #Brandrep of #Brandrepsearch. Vaak word er gevraagt een foto te delen, en het merk in 1 of meer van je eigen foto’s te taggen binnen een bepaalde datum. Daarna maakt het merk een keuze met wie ze gaan samenwerken. Vaak gaan merken een samenwerking voor een langere tijd aan. Succes!

Heb jij er al eens aan gedacht om aan Brand rep mee te doen?

Volgen jullie mij al op Instagram?

 

29 thoughts on “Brand reppen iets voor jou?

 1. Lijkt me heel gaaf. Maar ik heb altijd het idee dat het doorgestoken kaart is. Alleen om reclame te maken en zo veel.mogelijk reacties te krijgen. En ik snap ook wel dat als iemand veel koopt dat ze die dan liever kiezen als iemand die via via bij zo’n rep komt

 2. Ja lijkt me superleuk! Dit heb ik alleen nog niet zo heel lang geleden besloten. Ik vond het namelijk in het begin heel erg lastig om foto’s van mijn zoontje te delen. Nu bijna 3 maandjes verder begon het wel echt te kriebelen. Ik wil nu ook echt mijn best gaan doen om mooie foto’s daarvoor te gaan maken.

  Ik ben te vinden via Instagram onder de naam Huisjeboompjebaby2017
  En nogmaals. Ik heb er nog niet veel foto’s opstaan maar dit gaat wel gebeuren haha.

 3. Het lijkt me heel leuk. Zou als draagconsulent graag producten voor bewuste ouders/ over natuurlijk ouderschap laten zien. Heb redelijk wat volgers, maar ik vind alleen maar brandrepsearches voor kinderkleding. Of in het buitenland. Zal wel niks worden…

Geef een reactie