brandreppen wat nodig

Brandreppen: deze dingen heb je allemaal nodig om te beginnen + tips!

Gratis kleding voor je kroost in ruil voor een foto. Dat klinkt als muziek in de oren, of niet? Want dat is waarom de meeste moeders willen brandreppen. In dit blog een overzichtje met de dingen die je nodig hebt als je wilt brandreppen. Handige checklist voor beginners met tips!

Het is helemaal een hype aan het worden en je hoort en ziet het steeds vaker. Webshops en merken sturen kostenloos kleertjes op aan brandreppers in ruil voor mooie foto’s. De kleding of producten mag je meestal houden. voordat je hiervoor in aanmerking komt moet je al een Instagram account hebben. Heb je er nog géén? Maak er dan snel een aan en nodig alle vrienden en familieleden uit om je Instagram account alvast te volgen.

Waar vind je brandrep opdrachten?

Bedrijven, webshops en merken plaatsen vaak op Instagram of op hun Facebookpagina oproepjes waar ze brandrep modelletjes zoeken. Volg hiervoor je favoriete merken om zo op de hoogte te blijven. Ook op de socialmedia kun je deze oproepjes vaak vinden onder de hashtag #brandrepsearch of #branrepgezocht. Ook staan er regelmatig oproepjes op de Facebookpagina Brandrepsearch_NL 

Dit heb je sowieso nodig

  • Een goede camera of telefoon waarmee je goede kwaliteitsfoto’s kan maken.
  • Instagram & Facebook.
  • Gevoel voor fotografie. Je hoeft geen beroepsfotograaf te zijn maar probeer wel creatief te zijn en denk hoe jij je kindje het mooist op de foto kunt krijgen.
  • App of programma om de foto’s te bewerken.  Dit kan bijvoorbeeld met Lightroom maar ook met andere programma’s.

Om te beginnen zou je eerst foto’s kunnen maken met als achtergrond een neutrale muur of buitenfoto’s. Ideaal om te oefenen en om te kijken of je het leuk vind. En je kindje natuurlijk ook. Want je kunt nog zulke mooie foto’s maken, als je kindje er geen plezier aan heeft dan zie je dat terug op de foto’s en is het eigenlijk best zielig voor het kind dat het telkens maar van mama op de foto moet.

Probeer zooi, rondslingerend speelgoed en dergelijke op de foto’s te vermijden. Men wil vaak rustige foto’s zien.

Als je de smaak te pakken hebt en al een paar honderd volgers hebt zou je kunnen uitbreiden met:

  • Een fotostudio achtergrond (papier heeft vaak het mooiste resultaat, in stof zie je snel kreukels). Kost wel wat maar dan heb je ook wat.
  • Daglichtlampen.
  • Toffe accessoires om de foto’s mee aan te kleden.

Doe jij ook aan brandreppen? Laat hieronder jouw accountnaam of webshop achter.

10 thoughts on “Brandreppen: deze dingen heb je allemaal nodig om te beginnen + tips!

  1. Ik mocht het voor mijn blog een paar keer doen, ben gek op kinderkleding. Alleen in de winter is het lastig als je binnen moet fotograferen, daglichtlampen zouden inderdaad handig zijn. Buiten in de speeltuin fotograferen is een stuk leuker

Geef een reactie