Budget DIY: Star Wars Yoda Piñata

yoda1

Mijn zoon is vandaag jarig en voor het Star Wars kinderfeestje wenste mijn zoon een Star Wars piñata. Deze kon ik in de winkels zo snel niet vinden en aangezien we knutselen best leuk vinden hebben we zelf een Yoda piñata gemaakt voor nog geen 5 euro!

Wat is een piñata?

Een piñata is een velgekleurd figuur, meestal van papier maché gemaakt maar tegenwoordig ook uit soms ook uit karton en andere materialen. Traditioneel komt de piñata uit China en niet uit Mexico wat velen denken. De piñata vul je met slierten papier, stro, confetti, snoepjes of wat je er zelf maar in wilt doen. Een hit op elk kinderfeestje en je ziet het ook steeds vaker in Nederland. De kinderen mogen de piñata dan geblinddoekt kapot slaan.

Zo maakten wij de Star Wars Yoda piñata

Omdat ik geen zin had met behanglijm te gaan knoeien bedacht ik dat het ook makkelijker kon. Bij Ikea kocht ik een mooie ronde goedkope ( tussen 2 en 3 euro) rijstlamp waarmee we het hoofd van Yoda gingen maken. Officieel in de films heeft Yoda meer een een ovaal hoofd maar dat mag de pret niet drukken. Mijn zoon heeft hem zelf groen geverfd met plakaatverf van de Action. Binnen een paar uurtjes was de lampion/lampenkap droog. Ondertussen hebben we uit crèppapier slierten geknipt om eronder te hangen. Het gat aan de onderkant hebben we dichtgemaakt met een stukje karton. Omdat de bovenkant ook een open ruimte heeft van zo’n 10 cm kom je er gemakkelijk bij en kun je voor het feestje de piñata vullen met krantenknipsels, confetti en snoepjes.  Van een stuk golfkarton knipten we Yoda’s oren en uit papier knipten we ogen, een neus en een mond. Verder heb je natuurlijk nog een lint nodig om hem op te hangen een een stok om hem stuk te slaan. Ik zal een filmpje op Instagram zetten als de kinderen hem stuk gaan slaan. Ik ben benieuwd wat de vriendjes ervan gaan vinden.

Tip: bekijk hier hoe we onze eigen Star Wars Darth Vader uitnodigingen hebben gemaakt.

yoda2

Heb jij wel eens een piñata gekocht of gemaakt? Zouden jullie kinderen dit leuk vinden?

8 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl april 26, 2017 at 6:05 am

  Gaaf geworden, heb je goed bedacht! Ik heb er één voor Deon zijn verjaardag gekocht. Vind hij vast zonde om kapot te slaan….

 • Reply Annemarel april 26, 2017 at 6:10 am

  Piñata’s zijn zo leuk en grappig op een feestje. Ik had werkelijk nooit bedacht om er eentje zelf te maken. Wat een goed idee en nog gezellig ook!

 • Reply Merel april 26, 2017 at 6:55 am

  Slim idee om een rijstlamp als basis te gebruiken, vroeg me al af hoe je dat had aangepakt. Slim! Hij is echt heel leuk geworden.

 • Reply Anne april 26, 2017 at 7:51 am

  Echt super gaaf gedaan, ik ben zelf helemaal niet zo creatief maar ga dit zeker in mijn achterhoofd houden 🙂

 • Reply Serafina april 26, 2017 at 7:54 am

  Hahaha Superleuk dit, erg creatief ook.. De uitkomst is erg tof geworden, goed gedaan meid..

 • Reply alexa april 26, 2017 at 9:08 am

  hij is heel leuk geworden toff dat jullie hem zelf hebben gemaakt!

 • Reply Jill april 26, 2017 at 4:52 pm

  Super creatief en leuk. Ik heb ze nog nooit echt gezien, maar het lijkt mij leuk om het een keer te doen of te maken. Ik vind de uitnodigingen ook erg leuk.

 • Reply Vlijtig Liesje april 28, 2017 at 10:00 am

  Ik vind je oplossing om een Ikea rijstlamp te gebruiken briljant! Zo heb je heel snel een goede pinata. Ik ga dit zeker onthouden.

 • Leave a Reply