Budget DIY: Star Wars Yoda Piñata

yoda1

Mijn zoon is vandaag jarig en voor het Star Wars kinderfeestje wenste mijn zoon een Star Wars piñata. Deze kon ik in de winkels zo snel niet vinden en aangezien we knutselen best leuk vinden hebben we zelf een Yoda piñata gemaakt voor nog geen 5 euro!

Wat is een piñata?

Een piñata is een velgekleurd figuur, meestal van papier maché gemaakt maar tegenwoordig ook uit soms ook uit karton en andere materialen. Traditioneel komt de piñata uit China en niet uit Mexico wat velen denken. De piñata vul je met slierten papier, stro, confetti, snoepjes of wat je er zelf maar in wilt doen. Een hit op elk kinderfeestje en je ziet het ook steeds vaker in Nederland. De kinderen mogen de piñata dan geblinddoekt kapot slaan.

Zo maakten wij de Star Wars Yoda piñata

Omdat ik geen zin had met behanglijm te gaan knoeien bedacht ik dat het ook makkelijker kon. Bij Ikea kocht ik een mooie ronde goedkope ( tussen 2 en 3 euro) rijstlamp waarmee we het hoofd van Yoda gingen maken. Officieel in de films heeft Yoda meer een een ovaal hoofd maar dat mag de pret niet drukken. Mijn zoon heeft hem zelf groen geverfd met plakaatverf van de Action. Binnen een paar uurtjes was de lampion/lampenkap droog. Ondertussen hebben we uit crèppapier slierten geknipt om eronder te hangen. Het gat aan de onderkant hebben we dichtgemaakt met een stukje karton. Omdat de bovenkant ook een open ruimte heeft van zo’n 10 cm kom je er gemakkelijk bij en kun je voor het feestje de piñata vullen met krantenknipsels, confetti en snoepjes.  Van een stuk golfkarton knipten we Yoda’s oren en uit papier knipten we ogen, een neus en een mond. Verder heb je natuurlijk nog een lint nodig om hem op te hangen een een stok om hem stuk te slaan. Ik zal een filmpje op Instagram zetten als de kinderen hem stuk gaan slaan. Ik ben benieuwd wat de vriendjes ervan gaan vinden.

Tip: bekijk hier hoe we onze eigen Star Wars Darth Vader uitnodigingen hebben gemaakt.

yoda2

Heb jij wel eens een piñata gekocht of gemaakt? Zouden jullie kinderen dit leuk vinden?

8 thoughts on “Budget DIY: Star Wars Yoda Piñata

Geef een reactie