Cadeautip: Mijn eerste laptop!

laptop1

Bloggerdeblog, mama is er maar druk mee. Mijn dochter kreeg kort geleden van Coolgift haar eigen eerste laptop. Kan ik haar alvast stiekem alle tips en tricks van het bloggen leren. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen! Deze laptop is niet gevaarlijk voor kinderen want er zit geen stroomkabel aan en de kinderen kunnen uren naar het schermpje turen zonder dat ze vierkante ogen van krijgen. En ze kunnen geen bestanden wissen, ideaal toch?

Houten speelgoed

Mensen die aan houten speelgoed denken, denken vaak aan duur speelgoed. Wat is duur? Want houten speelgoed is duurzaam, het gaat vaak jaren mee en het is beter voor het milieu. Wij zijn fan van houten speelgoed en hebben onder andere al blokken en een houten keukentje. Ik hoop dat me dochter een houten poppenhuis over een tijdje ook leuk zal vinden.

laptop4

Mijn eerste laptop

De houten laptop is van het merk Eichhorn en komt overeen met een 13 inch normale laptop. In het gedeelte van de muis zitten zes krijtjes en een sponsje. De letters en cijfers in het toetsenbord zijn puzzelstukjes en op het scherm kun je met de krijtjes schrijven en de mooiste tekeningen maken. Deze laptop is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

laptop - eichhorn - volgmama
Puzzeltijd!

Puzzelen

De zes puzzelstukjes zijn er makkelijk uit te nemen. Zoals je op de foto ziet hebben ze een behoorlijke dikte. De puzzelstukjes zullen daarom niet snel afbreken. Je kunt ze er ook uit laten en er iets anders in stoppen als je hem meeneemt voor onderweg. Bijvoorbeeld een paar autostickers of kleine pixi boekjes. Ook kan je kindje letters markeren met krijt op een toetsenbord. Zo kun je er bijvoorbeeld een spelletje van maken om alle letters van een naam of woord te laten omcirkelen.

laptop - hout - eichhorn - eekhoorn - volgmama
In plaats van het wel bekende appeltje staat er een eekhoorn op de cover, het logo van Eichhorn.

Tekenen / Schrijven

Het leuke aan het schrijven is, is dat alle letters op het toetsenbord staan. Deze kunnen kinderen naschrijven of ze kunnen zelf leuke testen verzinnen. Of maak een leuke tekening. Met het sponsje en een klein beetje water veeg je het kunstwerk zo weer weg en kun je weer op nieuw beginnen.

laptop - houten - krijtjes - volgmama
Druk aan het bloggen…

Wat vinden wij er nou van?

Naast dat het een duurzaam product is vinden wij de laptop erg cool! Veel leuker dan een plastic speelgoedtelefoon en mijn kinderen zijn er goed zoet mee. Leuk voor thuis en voor onderweg. De klep gaat makkelijk open en dicht. Het hout is netjes glas afgewerkt waardoor je kindje geen splinters oploopt. De laptop is stevig en kan zeker tegen een stootje. Zoals ik hierboven al beschreef kun je er meer mee doen dan puzzelen, tekenen en schrijven. Wat je er ook goed mee kunt doen zijn rollenspellen.  We doen een secretaresse na, of mama die aan het bloggen is, of een reisadviseur. Prikkelend voor de fantasie!

De laptop is te koop bij Coolgift voor € 24,95. Leuke tip voor de aankomende feestdagen of een verjaardag!

4 thoughts on “Cadeautip: Mijn eerste laptop!

Geef een reactie