Cadeautips voor een jongen van 7 jaar

Deze week is mijn jongste zoon 7 jaar geworden. Dit hebben we over meerdere dagen gevierd en ik kan wel zeggen dat hij goed verwend is met cadeaus en aandacht. Ter inspiratie deel ik in deze blog vijf cadeautips voor een jongen van 7 jaar.

Laser Pegs

cadeautip-jongen-7-jaar-laserpegs-tractor

Dit is een cadeau wat mijn zoon van opa en oma kreeg. Ze weten dat hij gek op tractors is en vonden deze bouwset van Laser Pegs. Volgens de verpakking is het geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en de steentjes zijn compatibel met andere bouwblokjes. Ook geven sommige blokjes licht. Mijn zoon heeft het geprobeerd te bouwen maar heeft de concentratie er niet echt voor. Dus binnenkort gaan we samen aan tafel zitten zodat we hem daarbij kunnen helpen.

Helden verkleedset

cadeautip-jongen-7-jaar-starwars-verkleedset

Van een tante kreeg mijn zoon een luxe Star Wars verkleedset. Deze werd dezelfde dag nog in gebruik genomen. Mijn kinderen verkleden zich graag. Daar hebben we ook een speciaal hoekje voor in huis.

Creatieve sets

cadeautip-jongen-7-jaar-airbrush

Om dan meteen maar even bij Star Wars te blijven kreeg hij van iemand anders een airbrush en een kleurset. Ook dit is erg leuk voor als de kids zich een keer vervelen of als het slecht weer is. Heb jij een kunstenaar in de dop thuis?

Tablet

cadeautip-jongen-7-jaar-tablet

Een tablet is geen goedkoop cadeau. Daarom kun je er wellicht over nadenken om gasten dit gezamenlijk cadeau te laten doen of om eventueel zelf geld bij te leggen. 7 jaar lijkt mij een mooie leeftijd om een tablet te geven. Hier kunnen ze filmpjes op kijken, spelletjes doen of educatieve programma’s.

Poepspel

poepspel_nl_doosDit spel kwam ik tegen in een persbericht van vorige week. Wij hebben het spel (nog) niet maar het is een spel voor kinderen vanaf 6 jaar en het lijkt mij hilarisch!

Spelbeschrijving: Iedereen moet het, iedereen doet het: de grote boodschap. Vooral kinderen vinden poep vaak fascinerend en erg grappig. Daarom heeft Identity Games het educatieve en hilarische Poepspel ontwikkeld. Leg de kaarten op elkaar in de juiste volgorde. Wc, drol, wc-papier en handen wassen. Zodra je geen kaarten meer hebt of kunt opleggen druk je op het scheetkussen en begint de volgende ronde. Degene met de meeste kaarten in zijn hand krijgt een drol op zijn hoofd. Dit is het spel waarbij iedereen windt!

Heb jij nog leuke aanvullende tips voor een zevenjarige?

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • Reply Nicole Orriëns oktober 8, 2017 at 10:00 am

  Ik vind het stuk voor stuk leuke cadeautjes. Zo’n verkleedset is goed voor de fantasie en die lichtgevende bouwstenen vind ik helemaal schitterend.

 • Reply Cindy oktober 9, 2017 at 8:55 am

  O my god! Dat laatste spel lijkt me hilarisch hihihi. Een tablet is echt een topding en mijn zoontje is zelfs maar 2 en die kan er zo goed mee weg. Vind ik een topcadeau!

 • Reply Mirjam oktober 9, 2017 at 11:39 am

  Haha dat spel lijkt me echt leuk om met mijn meisje te doen als ze iets ouder is! Hij is goed verwend hoor, leuk!

 • Reply marjolein oktober 9, 2017 at 11:50 am

  Och wat een blije foto’s en dat zijn inderdaad top cadeaus! Hij kijkt er ook heel blij bij!

 • Leave a Reply