Campina Boerderijboeken en Boerderijdagen 2019 + Winactie

Doen jullie de boodschappen bij Jumbo supermarkten? Dan is de gave actie van Campina waarschijnlijk niet aan je neus voorbij gegaan… Je kun namelijk van 1 t/m 14 mei gratis deel 3 of deel 4 van de boerderijboeken krijgen, bij aankoop van 2 Campina producten. Deel 1 & 2 zijn met 30 % korting verkrijgbaar via Eurosparen. De boerderij voorleesboeken zijn samen door Katja Schuurman en Mathilde Stein geschreven en wij mogen 4 gesigneerde boeken weggeven. Die wil je toch hebben? Hoe leuk!

Het leven op een boerderij is ontzettend interessant en leerzaam voor kinderen. Er is van alles te beleven! Zelf hebben wij bijna 6 jaar bij mijn schoonouders op het platteland gewoond en onze kinderen vonden het prachtig. We hadden weliswaar geen vee op het boerenerf maar wel pony’s, kippen, katten, een tractor en een moestuin. En natuurlijk genoeg plek waar de kinderen konden ravotten en hutten bouwen. Dat was een leuke tijd maar het leven zoals het nu is – we wonen nu vrijstaand aan de rand van een dorp – bevalt ons ook prima!

Campina Boerderijboeken

Vorig jaar schreef Katja Schuurman samen met kinderboekenschrijfster Mathilde Stein twee leuke boerderijboeken voor een campagne van Campina. Het was zo’n groot succes dat Katja dit jaar nogmaals twee kinderboeken schreef over het boerderijleven. De boeken gaan over de hoofdrolspelers Daan en Charlie die allerlei avonturen beleven op de boerderij. Zo leren kinderen op een leuke en speelse manier over het boerderijleven en de herkomst van ons voedsel. De prachtige illustraties in de boerderijboekjes zijn gemaakt door Harmen van Straaten.

Deel 3 hebben wij ook gelezen en het is echt een leuk boekje. Mijn dochter van 4 jaar moest erg lachen op sommige momenten, bijvoorbeeld toen er een doos kuikens naar de kamer van zieke Charlie werd gebracht. Piep! Piep! Dat mocht de moeder van Charlie niet zien en maar het plannetje liep net goed af…

Fotocredits:
Martine Berendsen

Deel 1: Daan & Charlie Koeiendansdag (2018)

“Daan verveelt zich nooit op de boerderij. Zeker vandaag niet! Want de jonge koeien mogen voor het eerst de wei in, de nieuwe buren komen, en Bontje, Daans lievelingskoe, kan elk moment een kalfje krijgen. Feest dus! Maar dan ontdekt Daan dat er een koe te weinig in de wei staat. En waarom blijft die nieuwe buurjongen onvindbaar? Daan krijgt het nog druk…” – Verkrijgbaar met korting via Eurosparen

Deel 2: Daan & Charlie Het Boerderijspookje (2018)

“Daan en Charlie komen oog in oog met een spook. Wat te doen? Gelukkig helpt opa Pake en heeft moeder Mamina wel iets anders aan haar hoofd dan boerderijspoken. Ze bereidt zich voor op de jaarlijkse tractorrace en ziet de kampioensbeker al in haar huiskamer staan. Maar dan duikt het spook opeens op…” – Verkrijgbaar met korting via Eurosparen

Deel 3: Daan & Charlie De ding-dong dieren (2019)

“Net nu de Open Boerderijdag eraan komt, is Charlie ziek. Volgens haar moeder zijn Rust, Reinheid en Regelmaat het allerbelangrijkste om op te knappen. Dus moet Charlie braaf in bed blijven. Maar… hoe kun je nou beter worden als je alsmaar binnen bent? Charlie verveelt zich zo! Ze verlangt vreselijk naar haar vrienden van de boerderij – en andersom. Gelukkig komt er een bijzondere dokter aan de deur die precies begrijpt wat Charlie écht nodig heeft. Dokter Daan brengt buiten naar binnen… Ding-dong” – Gratis verkrijgbaar bij Jumbo zolang de voorraad strekt in de periode van 1 t/m 7 mei bij aankoop van 2 Campina producten naar keuze.

Deel 4 : Daan & Charlie De koeiencamping (2019)

“Het is lente, vlinders fladderen in het rond, de weilanden bloeien, overal worden jonge dieren geboren, en op de boerderij is het nu natuurlijk extra druk. Daan en Charlie helpen de hele dag vrolijk mee, maar Siebe, Daans grote broer, is niet uit zijn hangmat te krijgen. Het lijkt wel of hij aan dat ding zit vastgeplakt! Dan strandt er een auto met vakantiegangers vlak voor de boerderij. En niet zomaar een auto, want op de achterbank… Daan en Charlie verzinnen snel een knotsgek plan, waarmee ze zelfs Siebe weer in beweging weten te brengen.” – Gratis verkrijgbaar bij Jumbo zolang de voorraad strekt in de periode van 8 t/m 14 mei bij aankoop van 2 Campina producten naar keuze.

Campina Boerderijdag 2019

Dit jaar worden ook weer de ‘bekende’ Campina Boerderijdagen georganiseerd. Je kunt de datums 31 mei en 10 juni vast in je agenda zetten. Het is echt een leuke belevenis om samen met je kindje een kijkje te nemen op een van de boerderijen door heel Nederland, die meedoen aan de Campina Open Boerderijdag. Zeker nu je al in de stemming bent gekomen met de boerderijboekjes. 😉 Meer info over tijden en deelnemende boerderijen vind je hier.

Maak kans op boerderijboekje deel 3, gesigneerd door Katja Schuurman

Heb je deel 3 net gemist? Misschien kun je hem dan winnen bij Volgmama. We hebben namelijk 4 boerderijboeken ontvangen die jullie kunnen winnen. Voor deze giveaway zijn ze speciaal gesigneerd door Katja Schuurman, dus echt allemaal unieke exemplaren.

We geven twee keer een boek weg op de Facebookpagina van Volgmama. Like het bericht én laat een reactie achter. Ook op Instagram verloten we twee unieke exemplaren op dezelfde manier.

In de Instagram Stories zal ik jullie een paar bladzijden van het boek laten zien. Dus je hebt twee keer kans door op twee platformen mee te doen. Het delen van het bericht is niet verplicht maar levert je wel extra karma punten op. 😉

We loten de winnaars komende maandag 13 mei 2019 al. Succes!

En nu snel hollen naar de Jumbo om deel 4 te scoren…

2 thoughts on “Campina Boerderijboeken en Boerderijdagen 2019 + Winactie

Geef een reactie