starboard amsterdam plastic vissen canal cleanup vaartocht grachten

Canal Cleanups; met Starboard plastic uit de Amsterdamse grachten vissen tijdens het varen

Amsterdam is een prachtige stad, maar het is er niet overal even schoon. Daar kun je zelf wat aan doen. Om te beginnen bijvoorbeeld door je afval op te ruimen in de daarvoor bestemde prullenbakken, en hervulbare drinkflessen te gebruiken in plaats van wegwerpvarianten. Ook komt er – bewust en onbewust – nog steeds te veel verpakkingsmateriaal in de grachten terecht. Tijdens een vaartocht van Starboard door de Amsterdamse grachten, mocht iedereen die aan boord zat én zin had, helpen met de Canal Cleanups. Nou was ik vorige week maandag voor het eerst mee tijdens een speciale “Blogboot editie” – daarover ook meer in dit artikel – en hielp ik samen met Marguerita van Marstyle een handje mee om vuil uit de grachten te halen. Weg met de plastic soup!

Starboard Amsterdam

Grachtenvaarten in Amsterdam zijn leuke activiteiten om van je bucketlist af te strepen en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Er zijn een groot aantal rederijen die vaarten door de Amsterdamse grachten aanbieden, maar mijn voorkeur gaat toch wel naar de wat kleinere boten, bijvoorbeeld die van Starboat. Daar zit je stukken rustiger, comfortabeler, je hebt meer luxe, en kun je beter genieten van al die mooie indrukken wat Amsterdam te bieden heeft. Mijn ervaring: ik vond het erg gezellig en relaxed!

Starboard heeft verschillende 7 boten, die allemaal elektrisch varen. Beter voor het milieu en minder lawaai. Bij Starboard kun je ook terecht voor speciale vaartochten. Bij bijvoorbeeld een huwelijksverzoek tijdens een grachtenvaart, denken zij van te voren graag met je mee en je kunt ook een privéboot huren. Of je maakt er een feestje van als je iets anders te vieren hebt: met een bbq boot door de Amsterdamse grachten. Een borrelboot Amsterdam met je collega’s is natuurlijk ook hartstikke leuk of om te netwerken met nieuwe partners! Voor elke gelegenheid is er wel iets te bespreken.

Canal Cleanup vaarten in Amsterdam

plastic vissen amsterdam grachten
Fotocredits: Amanda van Kiddowz

Starboard zet zich in voor een duurzaam Amsterdam. Sinds hun oprichting in 2018, hebben zij duurzaamheid en het beperken van hun impact op het millieu als een prioriteit beschouwd. Zo willen zij er voor zorgen dat ook de toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de schoonheid en het rijkdom van de Amsterdamse grachten. Door hun bedrijfsafval te recyclen en met de maandelijkse plastic vis evenementen (canal cleanup vaarten), proberen zij de stad een stukje schoner te krijgen. Aan boord stonden een paar handige uitschuifbare visnetten, er waren handschoentjes aanwezig en zakken om het vuilnis uit de grachten in op te bergen. Ik vond het nog leuk ook om te doen.

Blogboot

blogboot tasty 2022 marstyle

Wat is een blogboot, vraag je misschien af? Een blogboot is een live netwerkevent voor influencers, bloggers en bedrijven/merken op een boot. Een leukere locatie kun je niet hebben toch? Het aantal plaatsen is wel beperkt, maar er zijn meerdere vaarten per jaar! Marguerita van Marstyle.nl organiseert al een tijdje vaarten met verschillende thema’s voor bloggers en bedrijven. Bedrijven en merken kunnen zich van te voren aanmelden voor deze leuke samenwerking waar bloggers en influencers tijdens een rondvaart een presentatie krijgen hun product(en) of diensten.

Tasty editie

Voor alles is een eerste keer; vorige week mocht ik dus mee varen door de Amsterdamse grachten met de de blogboot. Met het thema Tasty.

Er waren verschillende merken en bloggers aanwezig, Maarten van Starboard, en twee heren van Roodbonter Kaas. Starboard zorgde voor het drinken en een uitgebreide borrelplank, waar iedereen van mocht snoepen! Na een voorstelrondje begon Marguerita met de presentaties en na afloop kregen we een goodiebag met product(en) van de merken die ik hieronder benoem.

Fantt – multifunctioneel plankje

Het olifanten plankje van Fantt is niet zomaar een plankje! Het Fantt plankje heeft de vorm van een olifant. De dikte van de plank is erg fijn en voelt stevig aan. Je kunt het gebruiken als broodplankje voor je ontbijt, als tapas- of hapjesplank, monkeyplatter en als snijplankje. Alles wat je kunt eten, kun je hier mooi op presenteren.

Je kunt tijdens het bestelproces kiezen uit twee typen hout; beach & oak. En ze komen altijd in een setje van twee stuks; een grote en een kleine. Ze zijn niet geschikt voor de vaatwasser, maar daar is ook geen enkel ander houten plankje tegen bestendig. 😉

Wanneer je de plankjes koopt steun je ook een goed doel; een deel van de winst gaat namelijk naar het WWF olifanten beschermingsprogramma.

Paulies Ginger Kurkuma

Hier was ik wel heel benieuwd naar. Op de boot mochten we een shotje Paulies Ginger Kurkuma proberen. Nog nooit eerder heb ik een gembershot gehad, en de smaak is even wennen. Het is een smaakexplosie. Krachtig, veel smaak, een beetje pit. Niet iedereen is er gek op, je moet er echt van houden. Ik kreeg een flesje mee, maar thuis ben ik de enige die het drankje puur lust. Je kunt de Paulies Ginger ook gebruiken als dressing voor salades, voor zelfgemaakte sausjes, of als toevoeging aan je gezonde smoothies.

Paulies Ginger Kurkuma is alcoholvrij en bevat geen toegevoegde suikers (wel natuurlijke fruitsuikers). De ingredienten zijn gember, Siciliaanse citroen, kurkuma, premium agave, verse kruiden, specerijen en allemaal 100% biologisch. Voor gebruik natuurlijk wel even goed schudden.

Waarom zou je gemberdrankjes drinken of gebruiken? Nou, gember is een natuurproduct dat je immuunsysteem een boost geeft. En dat kunnen we in corona-tijd allemaal wel gebruiken toch? Verder heeft eten of drinken met gember nog meer voordelen. Zo zou het helpen bij afvallen, is het goed voor je bloedsuikerspiegelregulering en het verbetert de bloedcirculatie waardoor je meer energie krijgt. Lees hier meer over voordelen van gember of bestel een flesje Paulies Ginger en ervaar zelf of je het lekker vindt, en welke effecten jij opmerkt.

Just Vegan pan van Orangeshop.eu

Orangeshop.eu is het verkooppunt van vegan pannen én nog veel meer handige huishoud-, gadgets- en sportartikelen. Mocht je iets willen bestellen uit deze webshop, dan krijg je tot 30 april 15 % korting op het hele assortiment met de code VOLGMAMA

Met de 100% Just vegan koekenpan van de CeraVegan pannenlijn kook je veganistisch, duurzaam en vetvrij. Ze zijn er in verschillende maten. De kleur, zwaarte en vormgeving van de pan spreekt mij erg aan. Dat het een duurzame pan is en dat je er vetvrij mee kunt koken, maakt het nog mooier! De pan heeft een speciale coating op avocado-olie basis en is geschikt voor alle warmtebronnen waaronder inductie, en kan in de oven tot 280°C. Afwassen kan met de hand of in de vaatwasser.

Ik moet toegeven dat ik vrij weinig vega kook, maar de proteïne volkoren pannenkoekjes zijn hier prima in te bakken en aardappeltjes met groente ook!

Roodbonter kaas

Fotocredits: Fleur van Mama’s Liefste

Bijna elke Nederlander is gek op kaas. We kregen aan boord een proeverijtje met drie verschillende Roodbonter kazen (Jonkie, Pittig & Outje) én een kaassalade. Ik kan echt niet kiezen welke ik het lekkerst vind, ze smaken allemaal super, romig én uniek.

Roodbonter kaas komt uit Bodegraven. Boer Evert is trots op zijn dames; zo’n 300 Roodbonter koeien die twee keer daags gemolken worden. Ze melken de koeien zelf en hun romige en eiwitrijke melk vormt de basis van Roodbonter kaas. Ik vond het inspirerend om hun verhaal over het ontstaan van Roodbonter kaas te horen. Je kunt hier ook meer over lezen op de site van Roodbonter kaas.

Tijdens mijn verjaardag hebben we stukjes “Outje” op tafel gezet en voordat ik er erg in had, was het op. Jonkie en Pittig heb ik nog even bewaard. Deze maand ga experimenteren en komt er een blog over makkelijke recepten met kaas. Roodbonter kaas is lekker op brood, om zo op te eten maar je kunt het ook in recepten gebruiken. Bijvoorbeeld voor kaasstengels.

De kaas is verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken en filialen van de Zuivelhoeve.

Tot slot

Ik ben dankbaar dat ik mee mocht met de blogboot van Marguerita. Het was erg gezellig om weer wat bekende gezichten te zien, en leuk om nieuwe mensen en merken te leren kennen. Het was een geslaagde dag in Amsterdam!

One thought on “Canal Cleanups; met Starboard plastic uit de Amsterdamse grachten vissen tijdens het varen

Geef een reactie