cas-de-ranger

Cas de Ranger Experience en Live Shows in de Julianatoren

Cas de Ranger is elk weekend, op feestdagen en tijdens de vakanties LIVE te zien in Kinderpretpark Julianatoren. Ken je Cas nog niet? Wij vertellen jullie snel meer over hem, de liveshow en de Cas de Ranger Experience waarbij je alles kunt ontdekken over het bos en de Veluwe. Leuk voor de kleine avonturiers!

Afgelopen zaterdag gingen wij al vroeg op pad naar kinderpretpark de Julianatoren in Apeldoorn, waar wij uitgenodigd waren om de feestelijke première van Cas de Ranger bij te wonen. De kinderen hadden er zin in want het was alweer een tijdje geleden dat we naar ons favoriete kinderpretpark waren geweest! De weersvoorspelling was niet zo best maar we laten ons niet kennen. Ja hallo, we zijn niet van suiker 😉

Wie is Cas de Ranger?

Cas is een avontuurlijke onderzoeker en een echte kinder- en dierenvriend. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en vertelt hen alles over dieren, planten en bomen. Cas is te zien in zijn eigen YouTube TV serie waarin hij vragen over de natuur beantwoordt van kinderen. Elke zaterdag om 16.00 uur komt er een nieuwe video online waarin hij bijzondere vragen beantwoord over de natuur. Daarnaast is hij op het pretpark te zien in zijn eigen show ‘Cas de Ranger LIVE’,  waarin hij de bezoekers klaarstoomt voor de ‘Cas de Ranger Experience’.

cas-de-ranger
Net zo sterk als Cas 😉

Educatie voor het gezin in de Julianatoren

Cas de Ranger TV en LIVE wordt in samenwerking met Onder Andere Producties geproduceerd. Met het nieuwe karakter Cas de Ranger komt het pretpark haar bezoekers tegemoet in de vraag naar een educatieve toevoeging. “We kregen sinds kort steeds vaker de vraag van onze bezoekers, en dan met name van onze abonnementhouders, of er educatieve elementen doorgevoerd kunnen worden. Achter de schermen waren wij reeds bezig met ons nieuwe karakter Cas de Ranger. De vragen bevestigden ons dat wij met Cas een goede weg zijn ingeslagen om spelenderwijs onze kleine bezoekers mooie dingen te leren.” laat een woordvoerder van het pretpark weten.

cas-de-ranger-liveshow

Cas de Ranger LIVE & Meet and Greet

Cas de Ranger LIVE is een interactieve show waarin kinderen dingen leren over de natuur om vervolgens dit zelf te ervaren tijdens de Cas de Ranger Experience. Zowel de LIVE show als de Experience kun je in het picknickbos vinden achter in het park. Zodra Cas tevoorschijn komt volgt er een luid applaus. Cas verdiend natuurlijk een nog harder applaus, dus deden we dit nog eens over. Cas brengt het publiek in de stemming en tijdens de LIVE show worden de kleine en grote bezoekers uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijdje touwhangen en een quiz. Na de show heeft hij nog even de tijd voor een meet and greet met de kinderen, deelt hij high fives uit, of kunnen de echte fans vragen om een handtekening of foto.

experience-cas-de ranger

Cas de Ranger Experience

Na de LIVE show is het tijd om zelf op avontuur te gaan bij de Cas de Ranger Experience. Hier kun je met een blaadje een soort speurtocht door het bos volgen. Op het blaadje staan quizvragen en de meeste antwoorden kun je opzoeken in het bos. Als je het antwoord doorgeeft krijg je thuis in je mail een persoonlijke groet van Cas de Ranger. Hoe cool is dat?

houtsculptuur
Onderweg kom je zulke mooie houtsculpturen tegen zoals deze
educatie-bos
Welke vacht hoort bij welk dier?

Tijdens de Cas de Ranger Experience kom je leuke houtsculpturen tegen en leer je alles over planten, dieren en de Veluwe. Mijn kinderen vonden het grote insectenhotel en de voelmuur met vachten erg interessant. De missie is geslaagd! Wij hebben alle vragen beantwoord en ingevuld. Daarna zijn we een hapje gaan eten en in een paar attracties geweest. Voordat we er erg in hadden was het al weer tijd om naar huis te gaan (met goodiebag). Hier zat onder andere een poster in, een cap, een setje om zelf een vogelhuisje te bouwen en een kompas.

Cas de Ranger, de LIVE show en de Experience zijn met oprecht leuke toevoegingen aan de Julianatoren. Het zit allemaal bij de entreeprijs inbegrepen. Het is tof dat de kinderen naast alle attracties dus ook nog wat kunnen leren tijdens een dagje uit! Dit maakt een dagje pretpark nog leuker.

Tip: check bij thuiskomst wel even je kinderen na op teken als je in het bos hebt gelopen.

Gaan jullie dit jaar nog naar de Julianatoren? Vinden jullie Cas de Ranger ook zo leuk?

2 thoughts on “Cas de Ranger Experience en Live Shows in de Julianatoren

Geef een reactie