Filmtip: Casper en Emma de bergen in

De vakantie komt eraan en Casper en Emma gaan met hun knuffels en familie de bergen in. Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Op 1 juni draait de nieuwe kinderfilm in veel bioscopen en daar hoort natuurlijk ook een première bij. Deze vond gisteren plaats in het attractiepark de Julianatoren en ik was er met twee van mijn kinderen bij.

Misschien kennen jullie Casper en Emma al uit eerdere films of series. Het roodharige jongetje Casper en het meisje Emma beleven met hun knuffels allerlei spannende avonturen. Eerdere verschenen titels zijn Caper en Emma op safari en Beste vriendjes. Casper en Emma de bergen in, is de eerste film die wij hebben gezien. De film is uitgebracht door Just4kids.

Casper en Emma de bergen in

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=eAAYJTuf4sE[/embedyt]

 

Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s.

De première

casper3

casper2

De première vond plaats in attractiepark de  Julianatoren in Apeldoorn. Mooi centraal, kindvriendelijk en makkelijk bereikbaar. Voor ons was het een uurtje rijden en mijn dochter sliep heerlijk op de heen en terugweg zodat ik lekker door kon rijden. Voor de normale openingstijd van het park mochten wij naar binnen en werd ons de weg gewezen naar het theater waar we de film gingen kijken. Bij de ingang kregen alle kinderen een emmertje popcorn en was er voor iedereen een flesje drinken. Ik heb nu al medelijden met personeel die de zaal mag vegen, om de haverklap vloog er wel ergens een emmer popcorn over de vloer, al voordat de film begon.

De zaal zat goed vol met andere bloggers en hun families, prijswinnaars en andere genodigden. Mevrouw Suikerspin en meneer Kaasgaaf hielden het voorwoord en brachten 2 knuffels van Casper en Emma mee die rondgingen door het publiek. Hier mochten de kinderen mee knuffelen tijdens de film. Na afloop kregen de kinderen een ballon en hadden we nog een paar uurtjes plezier in de attracties. Rond drie uur zijn we naar huis gegaan om de spits te ontkomen.

casper5

Wat vonden wij van de film?

Mijn tweejarige dochter zegt “leuk” maar ik heb de indruk dat zij nog wat te jong is voor deze film. Ze was meer met popcorn oprapen en drinken bezig dan op de film te letten. Ikzelf en mijn zoon vonden de film erg leuk. Het deed me denken aan de Zweedse films die ik zelf ook wel eens keek als kind. De omgeving waar de film is gefilmd in de prachtige bergen van Noorwegen. Ik zou er zelf ook wel eens heen willen.

Er worden veel liedjes gezongen en ook zijn er grappige stukjes. Mijn zoon moest erg lachen toen de mensen in het water vielen en toen een beer een egel bleek te zijn. Het blijft spannend en het einde liep niet af zoals wij zelf dachten. Het thema van deze film is ‘verliefdheid’ en ‘een nieuwe vader’. Of Emma en Casper Axel kunnen koppelen dat ga ik nog even niet verklappen.

Na het zien van Casper en Emma de bergen wil ik de andere films ook nog een keer met mijn zoon gaan kijken. Ook als je dit jaar zelf nog op vakantie de bergen in gaat is het leuk om deze film met het gezin te bekijken. Er worden namelijk handige tips doorgegeven waar je aan moet denken tijdens een bergwandeling. Denk bijvoorbeeld aan goede schoenen, een veiligheidsvestje voor nood en vooral veel lol!

cas

Heb jij al eens een film van Casper en Emma gezien? Lijkt jouw deze film ook leuk?

 

10 Comments

 • Reply Marsha mei 29, 2017 at 4:27 pm

  Niet iets waar ik zelf naartoe zou gaan, maar ik denk dat mijn neefje het wel leuk zal vinden ^^

 • Reply Amanda mei 29, 2017 at 7:20 pm

  Wat een leuk uitstapje! 2 jaar is misschien nog wel wat jong, maar een leuke dag hebben jullie zeker gehad 🙂

 • Reply Astrid - IkhouvanBeauty mei 29, 2017 at 8:50 pm

  Wat een leuke dag zo! Knap dat je twee-jarige dochter het vol heeft gehouden. Ik zie mijn zoontje van drie dit nog niet doen!

 • Reply Fleur mei 30, 2017 at 12:00 am

  Mijn dochters vonden de film superleuk. En daarna zijn we nog de hele dag in de Julianatoren gebleven. Ze hebben echt een topdag gehad!

 • Reply Merel mei 30, 2017 at 5:30 am

  Klinkt als een fantastische dag en een heel leuke film. Onze kleintjes zijn sindskort fan, dus zal binnenkort eens kijken voor een ochtendje bios!

 • Reply Bianca mei 30, 2017 at 6:33 am

  Ik heb de film nog niet gezien, maar het lijkt mij wel een gezellige/leuke film om samen met mijn dochter te kijken x

 • Reply Melanie mei 30, 2017 at 6:58 am

  Duurt nog wel even voordat mijn dochter dit leuk zal gaan vinden. Mijn jongens zijn er te oud voor. Ziet er wel uit als een heerlijk dagje.

 • Reply MamaPlaneet mei 30, 2017 at 9:12 am

  Mijn meiden zijn dol op Casper en Emma. De oudste moest heel even wennen aan de nieuwe acteurs maar gelukkig duurt het maar heel even. Enorm genoten. Dikke aanrader!

 • Reply Cassandra juni 19, 2017 at 8:05 am

  Klinkt als een top dag, ik ken ze helemaal niet trouwens. Zal het eens bekijken

 • Reply Serafina juni 19, 2017 at 12:54 pm

  Zelf ken ik deze niet.. In België is het niet bekend.. Maar lijkt me wel enig om met m’n 2 boys te doen..

 • Leave a Reply