Gek op pizza en chocola? Er bestaat een chocolade pizza!

Een musthave voor elke pizza en choco lover, de Dr. Oetker Ristorante Pizza Dolce Al Cioccolato! Mijn zoontje wilde hem eens proeven en ik gaf toe. Deze grote calorieënbom deelden we met zijn vieren. Heb jij als eens een chocopizza gehad?

Wij zijn thuis allemaal gek op chocola en pizza. Nooit aan gedacht dat er chocolade pizza’s waren maar we kwamen het tegen in de winkel en kochten er eentje. Hoe zou het smaken deze verrassende combinatie? Natuurlijk is deze pizza verre van gezond maar af en toe moet je eens wat geks doen. We deelden de pizza daarom ook met zijn vieren.

chocopizza1

Ik kan de naam van de pizza bijna niet uitspreken maar weet wel dat Dr. Oetker een zeer bekend merk is. Tegenwoordig komen er steeds meer gekke dingen in de supermarkt waarvan we ons af vragen of dat wel lekker zou zijn? Op de verpakking ziet het er erg smakelijk uit en tijdens de regenachtige middag besloten we een kinderfilm te kijken en de pizza te bakken.

chocopizza7

chocopizza5

Zo ziet de pizza er uit voordat hij de oven in gaat. Een complete chocolade explosie. De chocolade pizza bak je net als andere pizza’s in de oven. Wij hebben de pizza 11 minuten in de oven gedaan op 200 graden.

chocopizza6

Om even terug te komen op de calorieën, deze pizza van 300 gram heeft 319 x 3 = 957 calorieën! Dat is bijna de helft van het aantal calorieën wat een gemiddelde volwassene nodig heeft. Deze pizza wil je dus maar al te graag delen. ik schrok ervan.

chocopizza4

chocopizza3

Eenmaal uit de oven ziet hij er toch iets minder mooi uit dan op de verpakking, maar hey, dat is vaker zo want die foto’s moeten perfect zijn zodat de consument in de verleiding komt dit product te kopen. Wij waren dus zo gek om deze pizza te proberen.

Je proeft wel een soort pizzabodem, bestaande uit chocola en veel warme chocola. Mijn jongste zoon was er helemaal weg van, mijn dochter lust het niet en zei meteen “jakkie” en ik vond het wel oké. Of we de pizza weer kopen? Nee, het was leuk om eens te proeven maar wat ons betreft is het geen echte pizza. Op een echte pizza hoort tomatensaus en kaas. Dit smaakte als een creatie van crêpes met een berg Nutella en brownies. Niet vies maar ook geen cullinair hoogstandje. Proef het zelf maar eens 😉

Dit is geen gesponsorde blog. We vinden het leuk om nieuwe producten te proberen en hebben deze pizza zelf gekocht. Deze chocolade pizza kochten we trouwens in Duitsland en koste € 2,89

Heb jij al eens een chocolade pizza gehad?

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Gek op pizza en chocola? Er bestaat een chocolade pizza!

  1. mijn zoon is verslaafd aan deze pizza, maar deze is helaas niet meer te verkrijgen!!
    nu maken we maar zelf een chocoladepizza als we zelf pizza maken.

    hopelijk overwegen ze toch om deze weer te gaan produceren.

Geef een reactie