Review: Cocobelt draagsysteem voor het babyautostoeltje

Elke ouder ervaart dat een babyautostoeltje behoorlijk zwaar is. Tel daar het gewicht van je baby bij op, dat je telkens weer meesleept. De Cocobelt is een handig draagsysteem voor de eerste autostoel. Hiermee is het dragen comfortabel en een stuk minder zwaar. Is dat ook zo? Wij hebben het uitgetest!

cocobelt

Gesjouw met de Maxi-Cosi

Wij hebben een Maxi-Cosi en mijn dochtertje zit er nog steeds in. Bij alle drie de kinderen heb ik vaak rugklachten of zere armen gehad door het dragen van dit zware autostoeltje. Hoe ouder je kindje word hoe zwaarder om het kindje in de autostoel te dragen. Zeker nu je volgens de Europese regelgeving je kindje achterwaarts in een autostoeltje moet vervoeren tot minimaal 15 maanden. Ik was dan ook erg nieuwsgierig of het dragen van het autostoeltje met de Cocobelt minder zwaar zou zijn en comfortabeler.

cocologo

De Cocobelt

De Cocobelt is een draagriem die tussen het autostoeltje en je schouders. Doordat hier het gewicht op je schouders leunt en niet aan je armen is het dragen een stuk fijner en voelt het minder zwaar.

De Cocobelt is ontworpen en bedacht door Manon Corts, moeder van zoontje Colin (2013). Net als elke andere moeder ervaarde zij hoe zwaar het is om steeds de maxicosi mee te sjouwen en op een dag kwam ze op dit idee en liet ze het uitwerken. Protypes laten maken en testen. De Cocobelt is het resultaat geworden en is vernoemd naar haar zoontje!

De Cocobelt heeft een CE-keurmerk en is Tüv gekeurd.

De Cocobelt is verkrijgbaar in drie kleuren: Mint € 19,95  Zwart € 19,95 en Aztec € 24,95 en is te bestellen op www.cocobelt.com

 

coco1

Gebruiksinstructies Cocobelt

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Opu5UgGz3UI[/embedyt]

coco3

Review

De Cocobelt werd binnen 1 dag verzonden en past door de brievenbus. Superfijn, dus we konden meteen gaan beginnen met testen. Ik heb de Mint kleurige Cocobelt nu iets meer dan twee weken dagelijks in gebruik. Wat een verademing! Het is inderdaad een stuk fijner om de Cocobelt te gebruiken. Omdat het gewicht aan je schouder hangt in plaats van je armen is het minder zwaar.

Waarom wist ik niet eerder van het bestaan van de Cocobelt af? Mijn jongens zijn in 2008 en 2010 geboren en toen bestond de Cocobelt nog niet, maar ontzettend fijn dat iemand zoals Manon dit heeft uitgevonden! Ik denk dat veel ouders hier blij van worden.

Waar ik voor de tijd bang over was is dat ik dacht dat de gordel steeds van mijn schouder zou glijden, net als sommige tassen. Dat is hier nog niet gebeurd. Het bovenstuk is erg stevig en van antislip materiaal. De lengte van de Cocobelt is verstelbaar en door middel van klittenband kun je de Cocobelt aan de linkerkant en rechterkant afwisselen met dragen.

coco2

Ik ben er snel aan gewend om met de Cocobelt het autostoeltje te dragen en kan me niet meer zonder voorstellen. Ik vind het een top uitvinding! Ken jij de Cocobelt al?

*Dit blog bevat een opgestuurd product

 

10 thoughts on “Review: Cocobelt draagsysteem voor het babyautostoeltje

  1. Voor mensen zonder nek en rugklachten lijkt me dit ideaal. Ik zou het zelf niet doen, omdat ik al onwijs last heb van mijn nek als mijn schoudertas iets te zwaar is en om dat een maxicosi incl kind erin over mijn schouder te dragen, lijkt me niet ideaal.

Geef een reactie