Column: Mamma zeester

En dan is het moment daar. De grote dag breekt aan. Mamma gaat een nachtje alleen naar een hotel. Mamma gaat de hort op en geeft er thuis de brui aan. Sinds eind 2018 ga ik met regelmaat een nachtje bijtanken in een hotel. Helemaal alleen zonder man en kinderen. Omdat ik geen rijbewijs heb moet ik met het ov wat soms een uitdaging blijkt te zijn omdat veel hotels niet ontzettend goed bereikbaar zijn met het ov. Na het te hebben uitgezocht welke trein en bus ik moet hebben ga ik bepakt en bezakt op pad. Vooral bepakt met lekkere snacks en een paar boeken. Het is al een avontuur ansich om er naar toe te gaan.
Met manlief spreek ik af niet teveel contact te houden. Onderweg merk ik dat ik de neiging heb alles te checken thuis maar bedenk al snel dat het vast allemaal inorde komt.
En dan kom ik aan in het hotel, benieuwd naar mijn kamer. De ene keer is het wat luxer dan de andere keer. Maar elke keer is het een verademing.
Het binnenkomen in een stille kamer, die alleen voor jou is en waar je niet gestoord kunt worden door kinderstemmetjes.
Nadat ik gecheckt heb of ik een beetje aardig uitzicht heb en of de badkamer ok is. Dan check ik het bed, door er lekker op te springen en even het kleine meisje in mij los te laten. En na een grote sprong plof ik op het bed en geef ik toe aan mijn zeestervermoeidheid. Nu zul je denken, wat is zeestervermoeidheid? Geloof me, dit kent iedereen.
Je ligt op bed als een zeester en je kunt met geen mogelijkheid meer anders liggen omdat je gewoonweg te moe of te lui bent.
In mijn hotelletje kan ik hier prima mee omgaan.
Mijn anderhalve dag bestaat dan ook uit zeesterliggen, douchen, eten bij de schepchinees, naar het casino, een whiskey drinken in de lobby, weer lekker douchen, lezen, misschien nog een whisky, nog even zeesterliggen en dan een hele nacht slapen. En niet te vergeten, mijn telefoon gaat soms uit. Even aan niks denken. Maar voel ik me schuldig over alles wat ik doe? Eigenlijk niet want ik word er een fijner mens van. En als ik me fijn voel ben ik een leukere mamma dus eigenlijk offer ik me gewoon op voor de kids. Alles voor de kids toch?
Ik ben dus wel voorstander van een mammazeesterresort. Waar zou ik dit kunnen vinden?
Wie gaat er volgende keer met me mee, of heeft DE tip voor het ultieme mammazeesterresort?

Geef een reactie