Twaalf dagen mamatijd

Tv kijken

In december hebben wij vanaf de 19e tot en met 31e geen kindertv op staan.
Wij volgen Serious Request en de Top2000 op de voet.
Wat een heerlijke twaalf dagen zijn dat zeg.
Niet van die vervelende stemmetjes en geluidjes maar gewoon grote mensen gepraat en de beste muziek die er ooit gemaakt is.
En het grappige is dat de kinderen die kindertv ook niet eens missen. Ze weten sowieso dat die twaalf dagen per jaar mammatijd is, maar de acties van Serious Request en het live volgen van de Top2000 vinden ze heerlijk. Ze appen veel en dat zie je onderin beeld terug.
Ze blijven met spanning wachten totdat hun appje in beeld verschijnt, en zijn dan, jawel, zo blij als een kind. Het is net alsof ze een lang verwacht kadootje mogen uitpakken.
Onze zoon van 6 houdt nauwkeurig in de gaten welk nummer bezig is. Onze zoon met pddnos is gek op structureren, lijstjes en cijfers. Maar hij houdt ook nog eens enorm van muziek, hij is dus enorm fan van de Top2000.  En mamma appt ondertussen hysterisch met vrienden en vriendinnen over welk liedje nu aan staat en wat een tranentrekkers het zijn.
Het jaar, en mijn twaalf dagen mamma tijd zijn helaas zo goed als voorbij.
En zal ik weer een jaar moeten wachten.
Elke keer als ik dan een liedje hoor uit mijn stemlijst dan denk ik met weemoed terug aan mijn beste deel van december.
Gelukkig is het wel weer bijna begin januari, want in januari start er iets. Iets waar ik me ook een jaar lang op verheug.
Ik zal het maar bekennen; ik ben een Molloot.
De app staat al op m’n startscherm en klaar voor gebruik.
Wat een heerlijke weken ga ik weer tegemoet. Speculeren, puzzelen en paranoïde worden omdat je niemand meer kunt vertrouwen. Lieve gasten van mijn blog, ik wens jullie alle goeds voor 2019.
Ik check alvast m’n WIDMapp en kijk naar de kandidaten terwijl de Top2000 aanstaat.

Geef een reactie