Het consultatiebureau

De controle

Daar zit je dan in je roze badjas in de wachtkamer van het consultatiebureau. Fijn te spelen met het kleine beetje speelgoed wat er ligt. Gisteren had onze meid een controle afspraak op het bureau. Ze werd gewogen en gemeten. 71 cm en 8600 gram zijn de cijfers, ze liegen er niet om. Je bent een klein meisje en je groeit goed. Mooi met de lijn mee, tussen de onderste én de middelste lijn van de groeicurve.

De arts stelde een aantal vragen over mijn dochter wat ze allemaal eet en kan en doet, en gaf wat advies over haar eetgewoontes. Onze dochter eet niet zoveel maar goed je kunt het er niet in proppen he. Wel mag ze nu in principe alles eten. Af en toe laten we haar bij eten wat van ons mee eten. Stukjes broccoli, courgette en zachtgekookte worteltjes zijn momenteel haar favorieten. We hoeven ons geen zorgen te maken omdat ze weinig eet want ze groeit verder met haar eigen lijn mee.

Tot slot nog een inenting en we zijn weer klaar om naar huis te gaan.

Negatieve ervaringen

Ik hoor altijd zoveel negatieve verhalen van andere moeders over het consultatiebureau. Gelukkig heb ik weinig slechte ervaringen ermee. Nou ja, éénmalig werd de controle snel afgerafeld wat ik echt wel jammer vond aangezien ik echt met vragen zat over de ontwikkeling van mijn zoon. En dat ik een keer 40 minuten heb moeten wachten, volgens mij waren ze ons vergeten. Dat was het dan ook.

Het minst leuke aan de controles vind ik de inentingen. Ik kan het bij een ander kind prima zien, maar zodra ze met de spuiten en naalden aankomen zetten bij mijn kinderen kan ik daar slecht tegen. Waarom dat zo is weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat je dan de pijn meevoelt met je kinderen?

controle

Wat zijn jouw ervaringen met het consultatiebureau?

 

Geef een reactie