Op vakantie met Corendon Kids & Co

aaaaasssss

Wij zijn terug van een heerlijke zonnige vakantie! Het is weer even wennen hier in het koude kikkerlandje. Wij zijn met ons gezin een week lang in Portugal geweest. We hadden deze vakantie via Tjingo.nl geboekt. Tjingo heeft meestal goedkope aanbiedingen, handig hè want het kost wat met 5 personen op vakantie! We proberen elk jaar wat geld op zij te zetten om 1 keer per jaar op zonvakantie te kunnen. Meestal gaan we dan in de herfst of meivakantie. In de zomervakantie betaal je namelijk voor dezelfde reis en hotel, vaak meer als het dubbele. En bovendien is het dan wel erg warm voor een baby.

We kozen voor een All inn hotel in het stadje Albufeira, dat in de Algarve ligt. Zwembad, kinderbadje, animatie en lekker eten en drinken in één prijs. Als we met het hele gezin gaan vind ik dit een ideaal concept. Je hoeft namelijk niet continu je portemonnee te trekken als je dorst hebt, de kinderen een ijsje wilt doen of iets lekkers wilt eten.

We vlogen vanaf Amsterdam Schiphol naar Faro met Corendon. Wat een leuke stewardessen aan boord, we worden vrolijk begroet, ook al was er wat haast i.v.m. twee uur vertraging. We hebben daarom allemaal een flesje water en een koek gekregen. Alle kinderen die aan boord zaten kregen een presentje. Ze mochten kiezen uit een kleurplaat met kleurtjes of een rugtasje. Mijn oudste koos voor de tekening met kleurtjes en kleinste zoon voor het rugtasje. Neem zelf wat speelgoed, boekjes of een tablet mee als je op reis gaat zodat de kids zich niet hoeven te vervelen tijdens de reis.

Het hotel was prima. Grote kamer, schoon en netjes. Het eten en drinken was heerlijk. Je kon wel merken dat voor de Portugezen  het vakantieseizoen bijna ten einde was. Het was niet druk in het hotel en ook waren sommige barretjes en winkeltjes al gesloten. Dat was jammer.

Wat ik leuk voor de kinderen vond was het nederlandse animatieteam van Kids & Co. Ze werkten 6 dagen in de week, en hadden elke dag dat ze werkten een leuk programma voor de kids. Gezellig samen knutselen, spelletjes en elke avond een kinderdisco. Bij deze willen we Vera, Joyce en Kim ontzettend bedanken. Wat hebben ze de kids leuk vermaakt. Vera had zelfs haar gitaar meegenomen wat natuurlijk ook erg leuk was. Wat kan ze goed gitaar spelen! De kids keken elke dag waar uit naar de activiteiten. De kinderdisco elke avond was toch wel het toppunt. Ja en nu ken ik al die liedjes uit mijn hoofd, bedankt he! Chichuwa chihuwa chichuwaawaaawaaaa strek je armen, maak vuisten, duimen omhoog hahaha. Hilarisch.

Ook kwamen vakantievriendjes Tijger en Loeloe (foto hierboven) af en toe op bezoek. Wat ben ik blij dat ik niet in die warmte in zon pak hoef. Ze dansten mee en kwamen je een high five geven.

Naast dit geweldige kinder animatie team, bestond er ook nog een animatie team van het hotel. Elke avond was er wel een show, of karaoke. Maar dat is niet zo aan mij besteed. Jeu de boules, quiz vragen en boogschieten voor ieder wat wils.

Hieronder nog een vakantiekiekje van mij met mijn kroost. Het was  een fijne vakantie!

1aa

Zijn jullie nog weg geweest in de herfstvakantie?

One thought on “Op vakantie met Corendon Kids & Co

Geef een reactie