correctbook review ervaring

Musthave: uitwisbaar notitieboek van Correctbook

To-do lijstjes en notities maken, daar begin ik mijn (werk)dag vaak mee. Dit deed ik vaak op losse memoblaadjes maar die raakte ik wel eens kwijt. Met het uitwisbaar notitieboek van Correctbook is dat probleem verleden tijd geworden. Geen onnodig papierverspilling meer, een fijn formaat, overzichtelijk, een speciaal unbind- en klicksysteem zorgen voor uitneembare bladzijden, en met een app kun je belangrijke notities digitaal bewaren zodat ze niet verloren gaan. Ik mocht zo’n duurzaam Correctbook notitieboekje reviewen en mag er ook een weggeven. Doe je mee?

Correctbook

Nu wil je vast eerst meer weten over dit duurzame product en merk. In het inspiratie artikel over duurzame cadeaus kon je hier al een stukje over lezen. Correctbook is een succesvolle Social Enterprise die sinds enkele jaren wisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen, met een missie: “Endless writing for everyone”.

Het verhaal

In 2015 startte Sam van Tol het bedrijf op om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig mee gaat. Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal, inspireerde Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Correctboek - Duurzaam notitieboek met een missie

Het wisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik thuis als in het bedrijfsleven. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen. Zo zijn er gelijnde, geruite, blanco of andere soorten bladen verkrijgbaar. Correctbook produceert op grote schaal gepersonaliseerde notitieboeken voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Met een deel van de opbrengsten, worden projecten in Afrika opgezet en ondersteund waarmee hetzelfde wisbare schrijfmateriaal lokaal wordt geproduceerd en verspreid onder kinderen in moeilijke omstandigheden.

De missie

Voor ieder verkocht Correctbook, kan Correctbook een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set, bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervang Correctbook de boekjes die zijn stuk zijn gegaan en leveren zij nieuwe inktpotten om het komende jaar mee te schrijven. De leraren krijgen een training ‘hoe met de producten om te gaan’ en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. Bij een aanschaf van een Correctbook heb je dus niet alleen een mooi cadeau voor jezelf of een ander, maar steun je ook dit goede doel.

Correctbook a5 review ervaring
Wissen kan met de achterkant van de Correctbook pen of met het wisdoekje

Correctbook review; mijn ervaring met een uitwisbaar notitieboek

Van Correctbook ontving ik een uitwisbaar notitieboek in a5 formaat en een to-do lijst aanvulling om te reviewen. De covers zijn er in verschillende kleuren zodat er altijd wel eentje bij je past. Daarbij heb je als invulling de optie voor liniatuur of blanco pagina’s. Blanco bladzijden zijn trouwens ideaal om zakelijke tekeningen in te maken.

Het uitwisbaar schriftje in a5 formaat telt 20 pagina’s die je aan beide kanten kunt gebruiken. Ik ben echt onder de indruk over het gebruiksgemak. Dat de blaadjes er uit en er in kunnen vind ik heel prettig. Het schrijft hetzelfde als met een fineliner op papier en je veegt het niet zomaar uit als je er met je handen over gaat. Bij het boek ontvang je een gratis Correctbook pen, een wisdoekje en de ondersteunende app. Kortom: oneindig veel schijfplezier! Totdat de inkt opraakt, maar dan kun je een nieuwe pen bestellen. De prijs valt reuze mee.

De inkt droog snel op maar als je net een foutje hebt gemaakt is het verstandig om toch even een paar seconden te wachten met wissen totdat de inkt echt droog is. Zodra de inkt droog is kun je het vlekkeloos wissen met de achterkant van de pen of met het bijgeleverde wisdoekje. Als je langer wacht moet je soms iets meer kracht zetten om de geschreven tekst te wissen maar dat is te doen.

Ik gebruik het boekje dagelijks voor to-do lijstjes en gezien het formaat, neem ik ook wel eens mee voor onderweg. Soms schiet er opeens een idee door mijn hoofd en dan kan ik het meteen opschrijven. Handig!

Winactie; maak kans op een herbruikbaar notitieboek in a5 formaat!

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van dit blog over Correctbook? Neem dan even een kijkje in de webshop van Correctbook en vertel hieronder of op onze Facebookpagina welk kleur boekje jij zou kiezen. Wij mogen namelijk een uitwisbaar notitieboekje in a5 formaat weggeven aan één van onze lezers.

De aanvulling voor het to-do lijstje is niet inbegrepen. Deze kun je eventueel apart bestellen of zelf maken door hokjes te tekenen aan de linkerkant van de bladzijden.

Doe je mee? En like je de Facebookpagina van Correctbook ook even?

De winnaar ontvangt rond 3 juli bericht. A. Weidema heeft gewonnen.

54 thoughts on “Musthave: uitwisbaar notitieboek van Correctbook

 1. Navy Blue, voor mijn man. Die gedurende zijn thuiswerk periode ons hele bureau vol plakt met notitie briefjes. Dit lijkt me een zeer geschikt cadeautje voor hem dus.

 2. Dit is handig! Als juf heb je echt nooit genoeg notitieboekjes, en deze kun je gewoon opnieuw gebruiken. Ik zou voor lime green gaan, een lekker opvallend kleurtje, zodat ik het ook niet zoveel moet zoeken als nu 🙈

 3. Wow geweldig! Ik maak vaak veel to do listen of aantekeningen voor school. Ik vind het dan leuk en fijn als er tekeningetjes bij staan, maar dan is een schrift zo vol! Dit zou ideaal zijn! Kleurkeuze: zwart

 4. Handig voor opa (mijn vader) Hij is vergeetachtig en moet alles opschrijven. Overal slingeren losse memootjes. Dit boekje is een mooi kado voor hem. Ik denk dat hij de navy blue de mooiste vindt. Zelf zou ik voor pink gaan.

 5. Haha wat rente gekke winactie. Ik heb net mijn baan afgerond en ik moet zeggen dat ik daar bij het opruimen van mijn spullen toch op aardig wat tijd kwijt was bij het doorschemeren van flink wat papierwerk, opstap. Ik zei vorige week nog tegen mijn collega’s, hier heb ik wel van geleerd, dat ga ik in mijn komende baan anders doen!!
  En nu komt deze super actie voorbij. Ik hou enorm van blauw dus ga absoluut voor blauw, het liefst navy blauw. Gaaf!

 6. Super handig! Zodra de Covid-situatie het toelaat ga ik aan mijn afstudeerproject beginnen en stage lopen als assistent journalist. Daarbij zal van mij verwacht worden dat ik veel aantekeningen maak en alle info netjes up-to-date houd. Dit notitieboek zou daar heel erg goed bij van pas komen (De Navy Blue variant is mijn favoriet)

 7. Dat lijkt me reuze handig voor al mijn lijstjes. Dat gaat heel wat papier schelen en alles ook nog overzitelijk bij elkaar. Ik ben enthousiast, ik doe graag mee voor een blauw exemplaar.

 8. Dit is een super handig boekje om alles wat uit mijn hoofd moet, in op te schrijven! Als de dingetjes afgehandeld zijn, lekker uitvegen! Dat ruimt letterlijk en figuurlijk op! 🧘 Ik hou het bij rood: kan ik m overal snel vinden!

 9. Elke verandering is nog geen verbetering maar deze verbetering kan een mooie verandering worden. Heel handig en leuk notitie boekje. Ik ga voor de forest green.

 10. Mooie actie en wat fijn dat ze voor ieder verkocht Correctbook een kind in Afrika drie maanden lang van een Correctbook kunnen voorzien en dat de leraren worden begeleid in het omgaan met deze producten.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee voor de kleur : Navy blue.

 11. Die kende ik nog niet! Ik ben al jaren fan van Rocketbook en heb een Remarkable besteld (pre-order) omdat ik het ook zo zonde vind om papier weg te gooien én omdat het anders overal rondslingert. Ben wel onder de indruk van hun initiatieven! Mooi!

 12. Dit lijkt me heel erg handig om nooit meer losse blaadjes te hebben. Ik ga voor de kleur Red. Dat scheelt een hoop papiertjes voor de bingoprijzen weggooien want nu kan ik het daarna gewoon uitvegen.

 13. Ik ken de kaartjes van Correctbook al en deze zijn erg handig. Dit notitieboek lijkt me ook erg handig. Nu heb ik allerlei aantekeningen op losse papiertjes staan en dan raak ik deze kwijt en dan mis ik dus een deel. Dit is niet erg handig. Met dit Correctbook heb ik ze dan bij elkaar en door het scannen kan ik ze dan digitaal opslaan en dan raak ik ze nooit meer kwijt. Ik ga voor de kleur yellow.

 14. Navy blue vind ik een mooie en nette kleur voor op mijn werk. Ik schrijf van alles op tijdens sessies, vergaderingen en gesprekken. Hierna verwerk ik dat in het ECD onder de juiste privacy knop. Met dit is het even wissen en klaar.

 15. Wat een waanzinnig leuke Win-winactie voor zowel hier thuis als bij mijn klas!!! 😍
  Ik ga voor de kleur forest green, lekker rustgevend🌲🌳🌿 Erg fijn lijkt het mij om alles bij te houden en weer te wissen… Fingers crossed 🍀

 16. Ik ga voor blauw. Wat een handig en vooral milieuvriendelijk boekje! Vooral voor iemand, die veel schrijft, zoals ik. Het uitwisbare Correctbook heeft op mij een onuitwisbare indruk achtergelaten!

 17. Wat een uitkomst! Ik studeer en verslijt veel notitieboekjes. Ik vind het altijd zo zonde om het papier weg te gooien.. Dus zo’n boekje zou ideaal zijn! Ik loot graag mee voor zo’n te gek notitieboek in de kleur lime green 🤞

 18. Yellow!! ik heb altijd zoveel papiertjes rondvliegen in huis. En ook in mijn handtas is het een druk geruis. Van krakend papier en verschillende pennen. Waar ik me vaak geen weg meer door kan verkennen… Dus graag maak ik kans op zo’n herbruikbaar boek. Klinkt als hetgeen ik zo dringend zoek. Opgeruimd hoofd en leef omgeving. Dat is nu dus wel nog een ding. Geel is mijn lievelingskleur. Dus komt de postbode straks bij mij aan de deur? Hoop dat ik geluk hebben zal. Bedankt voor deze kans in ieder geval!!!

 19. Wat ontzettend handig! Ik maak ppk altijd lijstjes in losse bladen, of scheur gebruikte pagina’s uit mijn notitie boek om hem weer netjes leeg t hebben 😅 Een Correctbook is een stuk duirzamer! Ik zou een kiezen in het roze, dat matcht bij mijn andere spullen! (Etui en pennen)

 20. Het blauwe Correctbook zou ik goed kunnen gebruiken voor mijn vrijwilligerswerk. Eens in de maand mag iedereen gratis kinderkleding bij mij komen ruilen. Ook houden we mooie kleertjes apart voor kinderen in het buitenland, die het minder goed hebben. Een mooi initiatief, dat veel administratie met zich meebrengt. Het Correctboek zou daarom heel goed van pas komen!

Geef een reactie