moeder-baby-cursussen

Leuke cursussen voor moeder en baby om samen te volgen

Op zoek naar een leuke cursus voor moeder en baby? Er worden steeds meer leuke en bijzondere activiteiten en babycursussen aangeboden in groepslessen die je samen met je baby kunt volgen. Zelf heb ik twee keer een cursus babymassage gedaan maar ik ontdekte nog meer leuke cursussen zoals Baby Sensory & Kangatraining.

Leuke cursussen en activiteiten voor mama en baby samen

Cursus babyzwemmen

Babyzwemmen is denk ik een van de bekendste cursussen die je met je kindje kunt volgen. Bij bijna elk zwembad bieden ze zwemlessen aan voor baby en moeder. Een vader mag natuurlijk ook mee maar meestal zijn het toch de mama’s die aan de groepslessen mee doen. Het versterkt de band tussen jou en je kindje en je bent tegelijkertijd lekker in beweging. Meestal kun je pas deelnemen als je baby 6 weken oud is. In sommige zwembaden kun je aan losse lessen deelnemen bij andere zwembaden hebben ze een cursusprogramma en krijgen de baby’s zelfs hun eerste zwemdiploma!

cursussen-moeder-baby-activiteiten

Cursus (shantala) babymassage – samen relaxen!

Een cursus babymassage duurt vaak 6 tot 10 lessen. Mijn zoon en dochter werden hier altijd heel rustig van. In een verwarmde ruimte leer je je baby masseren. Dit kan met of zonder babyolie en vanaf gemiddeld 4 weken. Wij zaten met een stel mama’s op yogamatten en daar leggen we onze baby’s op een handdoek. Een massagetherapeut heeft een pop als baby en doet het daarop voor. Dan doen wij het na en worden er ook kinderliedjes tussendoor gezongen. Cursussen babymassage worden onder andere bij fysiotherapeuten, verloskundigenpraktijken, en ook wel eens privé gegeven. Google gewoon even babymassage + je woonplaants voor meer informatie.

Cursus kangatraining met je baby in een draagdoek of draagzak

Een half jaar geleden werd ik eens uitgenodigd voor een kangatraining. Om mee te kijken of mee te doen. Voor mij was de afstand te ver en ik had natuurlijk geen baby om mee te kunnen doen. Met een pop vind ik dan ook weer zo gek. Tijdens een kangatraining werk je aan een workout met je baby in een draagzak of draagdoek.  Zo heb je je kindje dichtbij en werk je na de zwangerschap aan je figuur en conditie. Cursussen kangatraining in Nederland wordt vooral in grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam aangeboden.

Cursus mama en baby yoga – heerlijk ontspannen en zen!

Deze postnatale cursus is ook er leuk en ontspannend! Als je baby 6 weken oud is kun je al meedoen aan zo’n cursus voor moeder en baby. Het is een leuke en speelse manier van bewegen voor jou en je kleintje. Mama en baby yoga bestaat vaan uit twee onderdelen; massage en lichamelijke oefeningen. Deze cursus is een leuke aanvulling als je al zwangerschapsyoga hebt gedaan.

Cursus Baby Sensory – samen ontdekken met je baby

In Amerika is baby sensory heel bekend en de laatste jaren is het ook naar Nederland komen overwaaien. De meeste cursussen en locaties bevinden zich in en rond Amsterdam. Bij baby sensory ga je samen met je baby leuke dingen doen om de ontwikkeling en de zintuigen te stimuleren. Vaak wordt er bij elke les een thema bedacht die ze uitwerken. Bijvoorbeeld het thema water of zomer. Met muziek, spelen en verschillende materialen maken ze er een leuk programma van.

Bij sommige cursussen zijn wachtlijsten en kun je je soms al tijdens de zwangerschap inschrijven. Dus als je een leuke cursus ziet, informeer hier dan tijdig naar om teleurstelling en lang wachten te voorkomen.

Heb jij een cursus voor moeder en baby gevolgd? Hoe was jouw ervaring hiermee?

*De uitgelichte foto met baby en moeder die zwemmen is van Evgeny en de foto met baby yoga is van NotarYes Shutterstock.

One thought on “Leuke cursussen voor moeder en baby om samen te volgen

Geef een reactie