Dagje Scheveningen met kinderen

Dagje uit. Scheveningen is erg toeristisch aangelegd en leuk om met kinderen te bezoeken. Wat dacht je van een dagje strand, de pier, Sea Life, de boulevard of een leuk museum? Ik ben met de kinderen naar Scheveningen geweest en deel jullie een aantal leuke tips. Scheveningen is zoveel meer dan zon, zee en strand!

Toeristische trekpleister

Scheveningen trekt het hele jaar door vele bezoekers en staat onder andere bekend om het strand, de pier, de boulevard, het circustheater, het Kurhaus en nog veel meer. In de zomervakantie is het er dan meestal ook erg druk.

Pier - Scheveningen - Dagje uit - Kinderen - Volgmama
Op de achtergrond ligt de pier van Scheveningen
Boulevard trein - Scheveningen - Volgmama
Boulevard trein

De pier en boulevard

Op de pier en aan de boulevard vind je veel winkeltjes, boetiekjes, restaurantjes en attracties. Zo staat er op de boulevard een heuse ouderwetse draaimolen en kun je bungeejumpen op de pier. Voor volwassenen leuk om te springen en voor de kinderen om naar te kijken ;-). Er staan vaak kraampjes, muzikanten en andere straat artiesten. Mocht je gek op vuurwerk zijn dan kun je zelfs tickets kopen voor het vuurwerkfestival op 12, 13, 19 en 20 augustus.

Sight Seeing per trein

Het boulevard treintje hierboven op de foto rijdt over de boulevard en langs alle toeristische trekpleisters. Zo weet je precies wat er waar te doen en kun je je makkelijk gaan oriënteren op wat je wilt gaan doen.  Dit ritje duurt ongeveer 30 minuten en vinden de kinderen vast leuk! Deze trein rijdt vanaf april tot oktober in de weekeinden en in de zomer schoolvakantie dagelijks.

Beelden aan zee - Museum - Volgmama
Beelden aan Zee & Museum

Beelden aan Zee & Museum

Aan de Scheveningse boulevard vind je een mooie sprookjesbeeldentuin. Met daarachter een het verstopte pareltje in de duinen Museum Beelden aan Zee. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze zomer is er een leuke tentoonstelling genaamd ‘Brasil, Beleza?’ met workshops voor kinderen. Reserveren gewenst en meer info op hun website.

sealife - tunnel - volgmama
Onderwater tunnel in Sea Life Scheveningen

Sea Life

Sea Life is ook erg leuk voor zo’n 1 á 2 uurtjes vermaak. Bekijk vele soorten vissen, zeedieren, aai anemonen en maak kennis met de onderwaterwereld. Kinderen krijgen bij de ingang een speurtocht boekje mee en een duikbril uit karton. Sea Life is te vinden aan de boulevard.

scheveningen - boulevard - volgmama
Genoeg vermaak op de boulevard

Wij hebben erg genoten van een dagje Scheveningen. Zijn jullie al eens in Scheveningen geweest? Welke badplaatsen raden jullie nog meer aan?

10 thoughts on “Dagje Scheveningen met kinderen

Geef een reactie