Dagje uit met kinderen naar het Continium in Kerkrade

conti1

Als je in Zuid Limburg bent met de kinderen moet je eens een kijkje nemen bij het Continium. Dit is een Discovery Center waar de kinderen en volwassenen allerlei leuke testjes kunnen gaan doen die te maken hebben met techniek en de wetenschap. Momenteel is er ook een leuke tentoonstelling, The World Of Bricks. Een aanrader voor de LEGO fans!

Het Continium is heel gemakkelijk te vinden want het licht direct naast het treinstation van Kerkrade aan het Museumplein. Parkeren kun je gratis aan de overkant van het spoor op de P+R. Het museum is buggyproof maar je kunt maar aan een kant van de ingang met de lift naar beneden om bij de kassa te komen, hierdoor moesten we even omlopen omdat we eerst bij de verkeerde deuren binnenkwamen. Beneden kom je aan bij de entree, garderobe, kluisjes, de shop en een metershoge hijskraan uit LEGO blokjes gebouwd. Dit waren de mannen aan het bewonderen toen ik een plattegrondje en uitleg kreeg over de beste looproute.

Time Warp Theater

Met de lift of trap kom je door de LEGO shop. Hier hadden ze trouwens een BTW 21 %  korting actie op al het aanwezige LEGO. Handig als je nog een verjaardagscadeautje zoekt of een souvenir na afloop. Er werd ons aanbevolen te starten bij het Time Warp Theater. Hier worden elke keer 3 gezinnen binnen gelaten in ronde karretjes. Hier kun je in zitten zonder gordels. Kleine kinderen kunnen naast je zitten of op schoot. Mijn dochter hield ik even op schoot omdat ze een beetje paniekerig deed. De karretjes gaan langzaam draaien zodra de film gestart word en het beeldscherm is helemaal rond. In een paar minuten maak je een tijdreis van de oerknal tot het leven van nu. Als de film afgelopen is openen de deuren en ben je klaar voor voor een reis door het Continium.

Explore Zone

conti2

Na onze tijdreis gingen we naar de Explore Zone. Hier ontdek je met veel interactie hoe ons lichaam werkt, kun je in een mega groot brein stappen, kon je zien hoe de mensen vroeger in de mijnen werkten en hoe de telefoon zich ontwikkeld heeft. En nog veel meer. Niet alles, maar veel mag je aanraken en je wordt zelfs uitgedaagd om op een spijkerbed te gaan liggen. Echt bizar, maar ik heb het gedaan en het voelt best apart al die drukpunten in je lichaam. Blijf wel stil liggen 😉

In het megabrein (achter Einstein te zien hierboven) kon je met teams spelletjes doen waar het reactievermogen werd getest. De robot chirurg was ook indrukwekkend. Dit vonden mijn jongens erg leuk!

Hall of Fame

conti3

Na de Explore Zone namen we een kijkje bij de Hall of Fame. Dit is de schatkamer van het Continium en het staat vol met grote pronkstukken. Stoommachines, een hele oude tractor, oude apparaten en mijnwerkers gereedschap. Wij vonden het erg indrukwekkend. Mijn kinderen waren hier in tegen al snel klaar met kijken. Ook kun je in deze hal tijdelijk het ontstaan en de geschiedenis van LEGO volgen. Zo hebben we geleerd dat LEGO in Billund eerst is ontstaan uit houten speelgoed. Wist jij dit al?

World Of Bricks

conti8

Gaaf hè deze mega ijscowagen. Bij deze tentoonstelling is er een compleet LEGO dorp nagebouwd. Je kunt er eindeloos spelen met duizenden blokjes, groot en klein. Er is een cinema, je kunt er foto’s maken of een auto bouwen die je nadien kunt testen op een testbaan.

conti6

conti7

Dit is ook leuk om thuis eens te proberen. Je naam in LEGO steentjes schrijven. In de LEGO school was hier ruimte voor op een groot schoolbord. De world of bricks is echt een aanrader voor alle LEGO fans! Maak ook eens een LEGO ijsje of doe een helm op en ga naar de bouwplaats. The World of Bricks tentoonstelling kun je nog bewonderen tot en met 3 december 2017 en dit zit bij de entreeprijs inbegrepen.

Er is nog meer

Science theater. De professor laat leuke experimenten zien waarbij er soms hulp nodig is van iemand uit het publiek. Door de drukte hebben wij deze show helaas gemist.

Science en Tinker lab. Bouw een knikkerbaan, stroomkring of koop een leuke box om ter plekke te gaan experimenteren. Dit doe je natuurlijk wel met een witte jas en een veiligheidsbril.

Brasserie. Trek en dorst gekregen na een middag ontdekken, testen en spelen? Bij de brasserie kun je heerlijke vers belegde broodjes eten of kiezen voor een warm gerecht.

Wij hebben ons prima een middag vermaakt. Voor peuters en kleuters is er niet heel veel te doen maar die betalen dan ook geen entree. Voor schoolgaande kinderen, tieners en volwassenen is het een leuk museum met genoeg vermaak over de techniek en wetenschap!

Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis, iedereen boven de 5 jaar betaald € 12,- entree per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van het Continium.

Bezoekadres: Continium discovery center | Museumplein 2 | 6461 MA Kerkrade

Ben jij al eens in het Continium geweest?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 thoughts on “Dagje uit met kinderen naar het Continium in Kerkrade

Geef een reactie