eerste-date-night-datenight-na-de-bevalling

Eerste date night ‘in the city’ met zijn tweetjes na de geboorte van ons kindje

Door Jocelyn – Onze eerste date night was toen Rafael 3 weken oud was. Best wel snel volgens de meeste mensen maar het voelde goed voor ons. Dit was in de periode tussen kerst en oud & nieuw dus het was een goed moment om na alle familie gezelligheid ook even lekker met z’n tweeën gezellig te zijn.

We hadden een plan en dat bestond uit: borrelen, uiteten, borreltje, en wat drinken. Ik gaf nog borstvoeding dus het werd pump en dump voor mij die avond. Gelukkig had ik genoeg gekolfd en gekoeld waardoor er zeker genoeg melk was voor hem die avond. Wij gingen even weg zonder baby.. Eerst voelde ik me een beetje schuldig, maar andere kant vonden opa en oma het zo leuk om op te passen. Wie zijn wij dan om ze tegen te houden toch?

Op weg naar de cocktailbar, een hele fijn fancy one, ergens bij de dam. Daar heb ik heerlijk genoten van mijn eerste alcoholische drankje na de zwangerschap. Wel voelde ik al na drie slokken dat er echt alcohol in mijn bloed zat, dat gebeurd er blijkbaar met je lichaam als je ongeveer 10 maanden niet drinkt!

Maar er was meer wat ik wou die avond op het gebied van eten en drinken. Er zijn nog twee dingen die ik echt heb gemist tijdens mijn zwangerschap en nee het was niet de wijn! Het rijmt er wel op: tonijn en steak! Een heerlijke malse steak, het liefste rare met frietjes en salade. Dus wij na de cocktail op weg naar een plek waar we steaks konden eten. Dat is nog best lastig in Amsterdam als je ook nog een beetje een romantische vibe wilt. Uiteindelijk kwamen we uit bij Venis & Adonis waar we en superlekker hebben gegeten, en we heel fijn hebben gezeten. Na het eten hadden we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we nog naar een bar geweest. Een echte bar, en onze eerste gedachte was: ‘hier horen we echt niet meer thuis’. Het voelde zo onwennig om in een omgeving te zijn waar niks anders wordt gedaan dan drinken. Hoewel we dit vroeger toch echt wel gewend waren voelde het echt heel vreemd. Ik denk dat we teveel te snel wilden doen. We wilden alles tegelijk en ook nog ’s op dezelfde avond.  Dus een tip voor de eerste date night: doe het rustig aan en kies een restaurant of cocktailbar waar je echt graag heen wilde en ga daarheen en geniet ervan!

Voordat we onze eerste date hadden dacht ik nog: ooh wat fijn dan hebben we weer tijd om het over van alles en nog wat te hebben zoals vakantie en werk you name it! Verrassing: Al deze onderwerpen kwamen niet aan bod. We hebben het echt 90% van de tijd over ons kindje gehad en de andere 10% ging over hoe we dachten dat te zijn als ouders. We hebben zelfs tijdens onze cocktail (we waren nog geen uur weg van huis) al foto’s bekeken en gebeld of alles goed ging thuis. No shame! Mijn ervaring is dat je juist door het samen over je kind te hebben ook weer dichter bij elkaar komt. En dat het ontzettend leuk dat je dat samen kan delen.

Hoe was jullie eerste date night? Kun je je dat nog herinneren en moest je ook weer wennen aan het eerste glaasje drank?

*De foto met twee glazen rode wijn is van Mikhail_Kayl – Shutterstock

7 thoughts on “Eerste date night ‘in the city’ met zijn tweetjes na de geboorte van ons kindje

  1. Ik weet niet hoe onze eerste date night was eigenlijk haha, maar bij de eerste was het volgens mij ook echt pas na bijna een jaar dat we hem een hele avond ergens heen brachten en de jongste was nog ouder omdat die ook veel ziek was en nog veel borstvoeding kreeg tot zijn 1 jaar.

  2. Ik ben altijd de BOB, dus als we uitgaan dan drink ik niet. (drink overigens zelden dus missen doe ik het ook niet)

    Wij hadden onze eerste datenight samen toen onze dochter al ruim een jaar oud was. Toen moest ik voor het eerst oppas regelen en dat vond ik erg spannend. Toen ze 4 weken oud was had ik zelf een avond uit met vrienden en bleef mijn man thuis, maar dat is toch anders.

Geef een reactie