ARmazing

De avonturen van Max: een spectaculair boek dat tot leven komt met je telefoon of tablet

Wauw, ik heb hier iets ontzettend cools! Wij kregen van ARmazing het boek ‘De avonturen van Max: Op zoek naar Fl..’ en dit is niet zomaar een boek voor kinderen. Met je een app op je telefoon of tablet, komen de afbeeldingen bij het verhaal tot leven zoals bij een pop-up boek, maar dan ook nog eens met bewegende beelden. Hoe gaaf is dat?

Mijn kinderen vonden het maar raar toen we het boek pakten en ik hun vroeg of ze de tablet er even bij willen pakken.” We gaan een boek lezen mama, wat moet je nou met mijn tablet?” Let nou maar op zei ik tegen mijn jongens. 😉

Tip! De kunst van Augmented Reality gratis testen? Dat kan met Google 3D dieren. Laat de 3D dieren op Google tot leven komen.

Augmented Reality kinderboek

Pop-up en 3D bewegende beelden in een boek, hoe werkt dat dan precies? Bij het boek is een app te downloaden. Wie de camera van zijn of haar mobiel daarna op het boek richt, wordt opeens ondergedompeld in een levensechte 3D-wereld, die verschijnt als extra laag boven het boek. Als jullie Volgmama op Facebook of Twitter volgen dan hebben jullie al een kleine teaser kunnen zien van dit boek. Ik deelde daar namelijk het filmpje die hieronder ook staat.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=g3cZhLTDEFw[/embedyt]

Innovatief en eigentijds

Wij zijn al bekend met VR brillen maar dit is weer iets anders nieuws! Ik denk echt dat we in de toekomst veel meer boeken gaan zien met deze unieke beleving. Enorm knap dat de 3 studenten; Rosalie de Moel (22, Delft), Sem Broere (23, Dordrecht) en Elliot Elchanan Hagemeijer (27, Zoetermeer) zoiets moois hebben kunnen ontwikkelen.

De mogelijkheden van Augmented Reality zijn bijna onbeperkt. “Dan kun je in een lesboek bijvoorbeeld laten zien hoe organen werken of historische gebeurtenissen zijn verlopen. Zo hopen we op termijn een steentje bij te dragen aan de modernisering van het onderwijs. Wij laten zien dat lezen, zien en beleven elkaar niet uitsluiten.” Elliot Hagemeijer.

armazing

Het verhaal: Op zoek naar Fl..

Max is net verhuisd en de zomervakantie is begonnen. Hartstikke leuk toch, zou je denken. Toch is max een beetje verdrietig want hij heeft geen vriendjes om mee te spelen. De doos met zijn knuffels is tijdens de verhuizing zoek geraakt. Hij verveelt zich totdat er een brief met zijn naam op de deurmat valt met een héél avontuurlijke boodschap. De brief heeft geen afzender, nou ja, er staat alleen ‘Fl’.

Onze conclusie

Wij zijn helemaal om en hopen in de toekomst op meer van zulke boeken. Terwijl ik eerst ging kijken hoe je het boek kan gebruiken installeerde mijn oudste zoon de app op zijn tablet en dat was zo gedaan. We kwamen er tijdens de inleiding van het boek achter dat er ook geluiden op de app zitten en dat je foto’s kunt maken tijdens het avontuur. Na het lezen van de eerste bladzijde mochten we de tablet er al bij pakken en wauw, het flatgebouw kwam omhoog en de auto’s reden over de straat. We wisten niet wat we allemaal zagen. Vanaf dat moment hadden mijn zoontjes eigenlijk weinig geduld om het hele boek in een keer te lezen dus zijn we de eerste keer na 5 bladzijden gestopt en hebben we het boek even doorgebladerd om naar alle special effecten te kijken.

In het boek vind je ook pauzepagina’s waarbij je uitgedaagd wordt voor een spelletje, bijvoorbeeld een doolhof waarbij de de wegen moet volgen. De afbeeldingen en de cover zijn erg kleurrijk en opvallend. Wij vinden het een prachtig boek waarbij je je nooit zult vervelen.

De avonturen van Max ‘Op zoek naar Fl..’ is deel 1 en kun je voor €19,95 bestellen op de website van De avonturen van Max of bij Bol.com

Winactie

Wij zijn enthousiast en ik hoop dat jullie dat ook een beetje zijn geworden. Ik mag namelijk ook 2 lezers kennis laten maken met deel 1 van deze serie. Om mee te doen aan de winactie moet je de volgende stappen volgen:

  • Volg Volgmama op Facebook en deel het bericht openbaar.
  • Laat hieronder of op Facebook weten voor wie jij dit boekje zou willen winnen.
  • Natuurlijk zou ARmazing het erg leuk vinden als je hun Facebookpagina ook een like geeft.

Op 23 december krijgen de winnaars bericht. Veel succes!

9 thoughts on “De avonturen van Max: een spectaculair boek dat tot leven komt met je telefoon of tablet

  1. Wat bijzonder! Ik merk dat ik toch een beetje in de ‘oldskool’ fase lijk te blijven. Het klopt wat soms gezegd wordt. Als je ouder wordt ben je toch wat voorzichtiger met nieuwe ontwikkelingen. Ik denk dat ik het zelf zou moeten ervaren. Mooie winactie (maar ik sla even over. Mila heeft genoeg mooie dingen gekregen met Sint – en straks ook nog met Kerst), ik gun het een ander heel graag.

Geef een reactie