De eerste dag naar de peuterspeelzaal, zo ging het..

loslose1

Het was een regenachtige dag en geen zonnetje aan de lucht. Rond de middag pakte ik de spullen bij elkaar, vulde ik haar tuitbeker en haar broodtrommeltje. Het was zover, bepakt en bezakt de eerste dag naar de peuterspeelzaal.. maar niet zonder mama 😉

Voorbereiden op de peuterspeelzaal

We hadden al samen boekjes gelezen en filmpjes gekeken. Samen liedjes zingen en de spulletjes bij elkaar pakken. Vandaag ga je met de kindjes spelen, mama hoopt dat je er zin in hebt. Middagdutjes doen we al lang niet meer en mijn dochter keek toe hoe ik de tuitbeker vulde, haar broodtrommel en haar tasje inpakte.

Daar gaan we dan

Meisje wat ben je groot geworden, twee jaar geleden lag je lekker op mijn buik te kroelen en nu beginnen we aan een nieuw avontuur. Voor jou en voor mij. Je wilt zelf je jas aan trekken en omdat het zo regent mag je ook zelf je regenlaarsjes aandoen. Tas moet op de rug. Oh wacht, mama doet die wel even in de auto want anders passen de gordels van het autostoeltje niet meer en het lijkt me ook een beetje vervelend zitten. Alle spullen in de auto en gaan met die banaan. Het is ongeveer 10 minuten rijden tot de plaats van bestemming. Onderweg praten we over kindjes. Kindjes spelen.. kindjes samen eten..

Ik haalde je uit de auto en je wilde meteen je tas op de rug. Dat hebben we op de filmpjes gezien en je weet wat erin zit hè?! Mmm. Als een echte grote stoere meid loop jij vanaf de auto voorop richting de peuterspeelzaal. Alsof je de weg jaren al kent.. maar eigenlijk ben je er nog nooit geweest. Je hebt er zin zo te zien!

Binnen in de hal ben je toch wat verlegen en hang je aan mama’s broek. Mama, ja dat is vertrouwd. Die ken ik. Je krijgt een eigen kapstok. Hier hangt een tasje met reservekleding, je jas, regenbroek en de laarsjes kunnen eronder. Iedereen moet gympen of pantoffels aan zodat de ruimte binnen schoon blijft. Het liefst loop je op sokjes of blote voeten net als thuis. Maar op de peuterspeelzaal zijn er andere regels.

Mama kijkt mee

Oké mama mag van de juf mee. Zo kan mama zien wat er allemaal op een middag gebeurd. Normaal gaan jullie eerst een uur buiten spelen maar dat liet het weer niet toe. Eerst een uurtje binnen spelen dan maar. Eenmaal binnen laat je mama snel los. Je kijkt rond en gaat in de poppenhoek kijken. Je vermaakt je prima, al kijk je wel een paar keer om of mama er nog wel is.

Dan is het tijd om met zijn allen op te ruimen. Als alles opgeruimd is dan gaan we aan tafel zitten. Omdat jij en nog een ander kindje nieuw in de groep zijn stelt ieder kindje zich voor. Dan gaan we met zijn allen handen wassen en kunnen we weer terug aan tafel. Nog een liedje zingen en dan mag er gegeten en gedronken worden. Tussendoor krijgt mama van allerlei informatie van de juf.

Tijdens het eten mag je niet van tafel af. Je probeerde het twee keer, de poppenhoek is leuk hè? Maar dat mocht niet. Na het eten ruim je je tasje weer op en als iedereen klaar is gaan we naar de gymzaal. Een uur lang mag je daar vrij bewegen en dollen of in de ballenbak. Je noemt het ‘ballenkak’ en gooit de ballen door de lucht.

We zingen nog een ’tot de volgende keer liedje’ en dan is het tijd om naar huis te gaan. Volgens mij vond je het leuk! Ik ben benieuwd hoe het de volgende keer gaat want dan moet je het zonder mama proberen.. mama loslaten..

Lieve schat, ik wens je een hele mooie tijd op de peuterspeelzaal! X mama

 

Bewaren

7 thoughts on “De eerste dag naar de peuterspeelzaal, zo ging het..

Geef een reactie